Inundatii Queensland Australia
Queensland sufera cele mai devastatoare inundatii din ultimii 35 de ani, 75% din suprafata statului este afectata de inundatii. Asta este cam cat Germania si Franta impreuna. O gramada de suburbii din Brisbane au inceput sa fie evacuate ieri si orasul se pregateste pentru cele mai mari inundatii din istorie, inundatii ce le vor depasi pe cele din 1974. Maine la pranz se estimeaza ca Brisbane river va fi la peak. Nu pot decat sa ma inchin din nou si sa-mi arata admiratia fata de spiritul si rezilienta australienilor. Este extraordinar sa vezi cum decurc actiunile de evacuare si salvare, cum oamenii care locuiesc in zone neafectate isi deschid casele pentru cei afectati, cum populatia lucreaza impreuna sa salveze ce se poate salva. Noi suntem intr-un loc sigur unde se pare ca nu vom avea probleme. Pacienti din spitalele inchise din Brisbane sunt transferati la spitalul nostru, asa ca atat eu cat si sotul meu am fost anuntati ca astazi mergem la lucru si vom ramane acolo atat cat este nevoie. Sa speram ca ziua de maine trece fara prea multe vieti pierdute.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Raspunsuri
mianna spune:
ma crezi sau nu, azi, cand am auzit stirea, la tine mi-a zburat gandul.
nu am cuvinte in asemenea situatie, doar ca sper sa fie cat mai putine victime si cat mai putine pagube, si sa se termine cat mai curand 
DarkBendis spune:
Bird, chiar acum cateva minute la stiri au aratat imagini din Brisbane. Cutremurator!!
Sper si eu, la fel ca toata lumea, sa fie cat mai putine pagube si bineinteles, zilele astea grele sa treaca fara alte victime.
Mult succes, sa treceti cu bine peste perioada urmatoare!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
My_Lady0091 spune:
Dumnezeu sa ii ajute pe cei afectati si sa ii protejeze pe ce in pericol!
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Alexia27 spune:
Chiar ma gandeam la tine, bird, de cand cu inundatiile astea...bine ca sunteti intr-o zona sigura!
Acum si in Victoria sunt probleme, si se estimeaza ca in curand si in SA or sa vina apele, mai ales in NE si de-a lungul lui Murray river.
Oricum,
pentru felul in care s-au mobilizat australienii din mai multe state sa dea o mana de ajutor in zonele sinistrate!
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
lady_in_red spune:
AM o buna prietena stabilita acolo inca din anul 4 de facultate, un chirurg de urgente exceptional dar am inteles ca e foarte neplacuta situatia. Sper doar ca toata lumea sa fie bine si ma rog pentru toti cei incercati in aceste momente groaznice. Dzeu sa va aiba in paza pe toti si sa va dea putere.
nelia spune:
Si eu urmaresc ce se intimpla in Queensland si sper ca numarul de victime sa fie cit mai mic cu putinta. M-a impresionat profund www.dailymail.co.uk/news/article-1346975/Hed-says-family-Jordan-Rice-gave-life-save-brother-raging-Brisbane-floods.html?ito=feeds-newsxml" target="_blank">Jordan Rice.

Situatia este foarte tragica si in Brazilia, unde numarul mortilor este foarte mare.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
bird70 spune:
Apa s-a retras in mare parte si actiunile de curatenie au inceput. Oamenii s-au intors la casele lor si au inceput sa scoata in strada mobila distrusa, covoarele, etc. O gramada de voluntari s-au prezentat azi in prima zi si ajuta pe cei afectati sa-si curete casele, sa curete strazile. Cei care au camioane sau chiar masini cu remorca se duc si aduna gunoaiele de pe strada. Maine este sambata si sigur vor veni voluntari de peste tot sa ajute la curatenie. Oamenii sunt absolut extraordinari, adevarat spirit australian, se ajuta unii pe altii. Autoritatile au fost nemaipomenite, toata lumea are numai vorbe de lauda pentru ei si mai ales pentru prim-ministra Queenslandului. Sotul meu va lasa copiii la parintii mei si va merge sa ajute in weekend, eu am sa merg in zilele mele libere. Cei care nu au puterea sa ajute au organizat standuri cu cafea, mancare, sucuri gratis pe strada pentru cei care muncesc la curatenie.
http://www.bananasinpyjamas.com/news/video/2011/01/14/3112959.htm
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper