NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 55
iulianm spune:
Tu ai o placere deosebita sa arati cu degetul, dar nu "up front", ci ascunzindu-te. Eu nu particip in jocuri d'astea.
Laura25 spune:
Tu ai o parere despre mine total gresita si imi atribui niste intentii pe care nu le am de nici o culoare. Dar chiar nu conteaza. Si faza cu "analfabeta" era o exagerare voita.
( mi-a sarit in ochi ca citisem despre cartofii prajiti cu sosul R. cu cateva minute inainte. Asta a fost tot, nu intelegeam de ce "absolventa de facultate" e musai sa stie cum se scrie. E ceva pe lista obligatorie de "asta trebuie musai sa stii"? )
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank"> Un vot pentru Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
denizel spune:
Ce faceti, mai, pe topicul meu? 
Haha, oare incepe sa va afecteze vietuitul in ograda mea? :)))))
Cu sosul ala...
Nici eu nu stiu cum se scrie, dar, fiind un nume strain, e probabil de asteptat (de la uniia cel putin, cred ca asta a vrut sa spuna Iulia :) sa faci un "research"
pe google inainte de a-l scrie.
Si=apoi, chiar daca cineva nu e absolvent de Medicina, e caraghios daca il auzi spunand Avocalmin :).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
ina.click spune:
Remoulade.
Da ce facem, de la discutii generale, instructive si constructive, am ajuns iar la degete bagate in ochii si alte orificii ale stimatilor / stimatelor colegi / colege de forum?
Eh, a fost frumos cat a durat.
32 + 
Mai avem 8 saptamani
iulianm spune:
Laura, fara suparare, tu ai dat informatiile legate de nume si de tipul facultatii. Pina acum, participantii la subiect, au dat exemple de greseli si lipsuri, fara a adauga numele autorilor ori exact cu ce se ocupa.
Din spirit de fair-play, ai sa identifici si pe cei/cele care folosesc "doctora", "jicnit", "decit", samd?..."mi-am pierdut constiinta"? ![]()
Un absolvent de facultate (unul adevarat, nu din cei cu scoala facuta pe puncte) se presupune ca citeste si in afara obiectului de studiu. Mai umbla prin lume, are si alte preocupari decit citirea si aprofundarea cursurilor, munca de laborator, practica profesionala, samd. Personal, imi inchipui ca da atentie la
termenii/ideile/lucrurile cu care vine in contact.
Ca sa nu mai adaug ca anumite facultati, in principal cele care au munca de cercetare, presupun si existenta unei doze de curiozitate la studentii ce le frecventeaza. Cam asa incepe cercetarea, cu ceva curiozitate, cu dorinta de a cunoaste si de a afla raspunsul la intrebare. Si tot parte din cercetare e si cunoasterea limbilor straine, pt. a avea acces la literatura de specialitate de ultima ora.
Deci...revenind la "remoulade"
, denumirea din franceza se pastreaza in engleza si germana, retetele sufera modificari in fct de tara/zona geografica, la fel folosirea sosului.
Eu ma mir mai putin cind lumea nu stie (ca in "nu am auzit de"), ramin confuza cind lumea foloseste gresit si nu-i interesata sa corecteze, ori nu-i interesata deloc sa cunoasca. Indiferent de gradul de educatie.
iulianm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ina.click Da ce facem, de la discutii generale, instructive si constructive, am ajuns iar la degete bagate in ochii si alte orificii ale stimatilor / stimatelor colegi / colege de forum? |
Aha, deci greselile evidentiate pina acuma intra doar la discutii instructive si constructive, eventual mingiiat pe cap, prieteneste, bineinteles.
Ia mergeti voi, cele care ati inceput cu "decit", "doctora", "jicnit", samd, pe teren. Incercati aplicarea discutiilor astea constructive si instructive la fata locului. Sa vedem ce iese. Nu uitati sa numarati degetele si spre ce orificii anume sunt indreptate
Edit: uite, Denizel chiar a fost inspirata cind a adus matura
ina.click spune:
Daca tot suntem la chestii pe care NU le cunoastem bine, hai sa profitam ca sa invatam ceva
Si eu am terminat o facultate si tot nu am habar cum exact se scriu corect urmatoarele cuvinte:
1. Glaspapir / Glaspapir (cu sedila, car nu stiu cum sa fac diacritice) / Glasspapier / Glass-Papier?
2. Cremwurst / Cremvurst / Crenvusti / Cremvusti?
2.1 Leberwurst? ....etc (aceeasi dilema ca la carnatul de mai sus)
32 + 
Mai avem 8 saptamani
iulianm spune:
Astea-s din germana. Glaspapier. glas-sticla, papier-hirtie.
Wurst e cirnat. Eu stiam de cremwurst si leberwurst (leber e ficat).
La toate trei am auzit forma cu "s" transformat ca in "sarpe", si la ultima prescurtarea de "leber". O fi zonal.
blue eyes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui capcaunul Ca tot ati amestecat medicina cu mancarea: Avem grefe la kil! |
si gafe la tona