NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 40
adablackcat spune:
Decat ca e mai mult decat genial!!!

Exemple de-astea sunt, zilnic, zeci! Na ca am pus si virgulele sa n-o zgarie pe retina pe Denizel!![]()
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adablackcat Exemple de-astea sunt, zilnic, zeci! Na ca am pus si virgulele sa n-o zgarie pe retina pe Denizel! |
Ai uitat-o pe ultima.
adablackcat spune:
Ultima fraza nu se pune!
Ca acolo doar m-am referit la prima propozitie scrisa in aliniat (sau "alineat"?).![]()
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui adablackcat aliniat (sau "alineat"?). |
Merge si, si.
Desi ultima varianta ma duce cu gandul la alienat.
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui viviana Apoi, am citit prefata romanului "Valurile", unde domnul critic incepea asa: "Valurile" sunt un roman bla, bla, bla. Si, la naiba, mi se parea tare gresit. |
Aci, din cate tin minte, is acceptate amandoua variantele. Depinde cata greutate acorzi ghilimelelor. Adica daca zici "Valurile" este un roman, nu te mai intereseaza ce scrie intre ghilimele, daca e singular sau plural, ci faptul ca referentul chestiei dintre ghilimele e unu' singur. Cand zici "Valurile" sunt un roman, nu prea iei in seama ghilimele; depinde ce ti se pare tie mai important, faptul ca e un titlu sau titlul in sine, care e un plural.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Monnvas spune:
V-ati intrebat vreodata de ce muntenismele (decat, dezacordul de tipul "copiii nu tine minte") ne deranjeaza mai tare decat moldovenismele sau ardelenismele?
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
anca_a spune:
Poenita ziceti? :))
Eu am gasit una de-a mea, ca mi le culeg singurica, conform principiului "eu centrez, eu dau cu capul", decat ca nu-i chiar proaspata. ![]()
| Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a
Eu nu sunt de acord sa-i mituim chiar daca nu au 4 ani si credem noi ca ei nu tin minte sau daca nu vor sa stea la gradi de ex si cu dialogul la cei mari ar trebui sa fie si la cei mici dar ai dreptate dialogul calm si explicatiile sunt cheia spre succes. Te pup sau poate totusi recompensa e tot mita si creierul sau nu va face diferenta sau poate ca va face mai dvrm sau mai tz. Inca odata te pup. |
O rog frumos pe colega Corinadana sa-si deie cu parerea daca greselile mele au fost intentionate au ba.
inaioana spune:
| citat din mesajul lui Monnvas V-ati intrebat vreodata de ce muntenismele (decat, dezacordul de tipul "copiii nu tine minte") ne deranjeaza mai tare decat moldovenismele sau ardelenismele? |
Eu cred ca ne deranjeaza doar pentru ca sunt mult mai vizibile in spatiul public. "Munteneasca" asta fiind limba literara este cea mai prezenta, iar alterarea limbii literare este mai grava decat greselile din Moldova sau Ardeal pe care oamenii ajung sa le tolereze considerandu-le regionalisme chiar si cand nu sunt (vezi "pireu" pe care unii il considera "ardelenism" in loc sa il considere forma incorecta si basta.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).