NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 38
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui viviana Formula de salut: dupa orice formula de salut se pune virgula. Asa am invatat la scoala. Adevarat ca formulele erau de genul: domnule director, doamna profesor, draga mama, draga bunico etc. Eu pun virgula intodeauna. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Tocmai aici era buba, ca ce ai enumerat tu sunt formule de adresare; pot fi integrate intr-un salut, dar formula de salut e alta.
Si eu cred ca ar trebui semnul exclamarii, chiar si dupa Buna!, tocmai pentru a marca intonatia. In plus, e un act non-asertiv (nu afirm ceva, ci iti urez, e o prescurtare a lui Sa aveti o zi buna!, ceea ce nu e o afirmatie, ci o urare).
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Si, oricat de ciudat suna, am inteles de la alti useri, de pe alte forumuri, ca noile generatii sunt invatate ca se scrie "vre-un, vre-o". Eu scriu in continuare "vreun, vreo". |
Te-au dezinformat. NU se predau niciunde asemenea monstruozitati.
Ca veni vorba, analogia cu vreun, vreo a fost unul dintre argumentele pentru adoptarea lui niciun, nicio.
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
Mediajust spune:
Capcaunule,
!
Monnvas - nu! Zi-o!
(Poate nu-i tocmai locul potrivit - dar este pe-aproape.)
Avea fiu-meu vreo 6 ani. Ma aude bocindu-ma la telefon - "of, n-am rezolvat, si sunt deprimata, cu moralu' la pamant..."
Dupa vreo doua zile, serios si ingrijorat, mangaindu-ma pe obraz, ma intreaba: "mama, ce faci, cum mai stai cu MORALA?"
De atunci, oricine este trist primeste incurajarea "Sus morala!"![]()
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui capcaunul Daca si cu parca Se plimbau in barca. Daca s-a-necat, Parca l-a salvat. |
Varianta:
Daca si cu parca
Se plimbau intr-o barca;
Daca, parca au cazut,
Cine-a mai ramas in barca?
(raspuns: si cu)
CRISTIAN (7.03.2009)
cioburi de viata in 3
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Monnvas Varianta: Daca si cu parca Se plimbau intr-o barca; Daca, parca au cazut, Cine-a mai ramas in barca? (raspuns: si cu) CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
Poezioara asta a fost data ca text spre analiza sintactico-morfologica la o clasa a VI-a.
Urmarea - "subiect exprimat prin conjunctie!"
Anaan spune:
"Decat" folosit aiurea ma omoara, noroc ca am parte de el mai mult la televizor decat in viata de zi cu zi, fiindca sunt ardeleanca si pe aici alta-i moda la zapacit limba romana. Noi mancam inghetati si ciocolati. De asemenea, ne relaxam spaland sosete roze si move.![]()
nelia spune:
| citat din mesajul lui Desiree2002 Pe mine ce ma innebuneste cel mai cel (unde-i, dom`ne, emoticonu`cu ala de-si smulge paru`din cap... nu am semnul intrebarii, scuze!) e expresia ``Mergem LA Romania``!!! ![]() _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Aici da-mi voie sa te corectez... se spune mergem 'la Romanika'!
Va citesc si, sincer
Era mare nevoie de el! Sa nu plece de pe prima pagina, aici trebuie sa ramina. Nu e nevoie sa iei de mot, eu cred ca si numai daca sint evidentiate greselile si tot se va intimpla ceva, pe undeva...Si eu pun virgula dupa formula de adresare: buna, salut etc. Nu vad rostul punctului. Ma enerveaza si decit, dar cel mai mult ma enerveaza si-ul ala nesuferit.
Si ma mai deranjeaza 'melanjul' de limbi, exceptind cazurile in care vrei sa scrii asa, dar si atunci cuvintele din alta limba ar trebui evidentiate cumva, de exemplu scrise cu italice, ca sa nu impopotonam textul cu ghilimele. Pentru fetele care traiesc in alta tara si vorbesc intre ele, mi se pare oarecum in regula... daca nu se face exces, dar altfel chiar nu vad rostul. Dar nu numai romanii fac asta, si franceza e impinzita de anglicisme, cel putin aici. Vom ajunge in vreo zece ani ani asa sa vorbim o limba comuna, in care fiecare cuvint va proveni din alta limba.
Ah, da, si ma mai oboseste noua scriere care vine de la calculator. Eu stiu ce inseamna plm, dar mi-a trebuit ceva timp sa aflu ce e LOL, ce inseamna 4Y si fc, bn, dc, 2 (in loc de tu)... etc.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
anangel_lexi spune:
Ah, mi-am mai adus aminte de cateva lucruri invatate in scoala. In generala am avut o profesoara f slaba la literatura dar am ramas cu ceva gramatica de la ea. Atunci am invatat ca dupa "de asemenea" se pune intotdeauna virgula. Tin minte ca eram clasa a 7-a si ne dadea dictari sa vada cat de corect stim sa scriem. Erau usturatoare notele la dictarile alea.
De exemplu, ne punea sa scriem "geamgiii cu ochelari fumurii" sau alte exemple de genul asta si ne punea sa explicam ce reprezinta fiecare i din "geamgiii", "fumurii", etc. Cred ca n-o sa uit toata viata dictarile alea, dar ce bine mi-au prins!
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
adablackcat spune:
Buna dimineata!
Eu stiu alta varianta:
Daca si cu parca
Se plimbau pe-o barca
Daca parca nu era
Parca daca se-neca.![]()
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC

22.05.2008