NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Sincer [sic!] am scris mesajul intentionat... Is vreo 2-3 pleonasme intr-o fraza.

Sincer era evident. Erau prea elaborat alese, prea multe si in plus, nu e stilul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

vin si eu pe-aici, daca am fost invocata de atatea ori:
hai, mai, corap
hai mai corap
vad ca's un fel de vedeta (cobaiul) topicului.

eu zic ca-i ok "hai, mai, corap" (dar si eu folosesc virgula uneori excesiv - pe principiul: mai bine o virgula in plus, decat una in minus).

in alta ordine de idei, o greseala proprie cauzata de lene este folosirea minusculei la inceputul frazei. dar mi-e atat de comod.

ah, si ma enerveaza la culme cuvantul "calmitate" - desi s-ar putea ca asta chiar sa existe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina
la faza cu "presedentia" eu am primit si o explicatie "erudita" de la cel pe care indraznisem sa il corectez. Cica "e corect presedentie, ca vine de la presidente!"

Intervine Goe Mona Pivniceru: Nu se zice nici presedinte, nici presidente. Se spune prezident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Tisina
la faza cu "presedentia" eu am primit si o explicatie "erudita" de la cel pe care indraznisem sa il corectez. Cica "e corect presedentie, ca vine de la presidente!"

Intervine Goe Mona Pivniceru: Nu se zice nici presedinte, nici presidente. Se spune prezident!

corect!

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

...Dar voi de lanterne cu lezi,ati auzit?Ca eu am ramas masca...Sau de spreiuri paralizante?!?
Acum 3 ani ,lucram intr-o fabrica.In fiecare zi,la sfarsitul programului,spalam pe jos la locul de munca.Inca era uda gresia cand am realizat ca am uitat cheile si m-am intors din drum,marturisindu-mi cu voce tare nemultumirea ca nu pot sa levitez,ca vor ramane urme peste tot...Nu va spun ce hohote de ras am auzit in toata incaperea. Nu se spune, nu pot sa levitez ...se spune nu pot sa il evitez!Credeau ca nu am conjugat cum tebuie verbul a evita, si nu s-au putut stapani sa nu imi aplice o corectie...si ce bine au facut-o!

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris27
Dar voi de lanterne cu lezi,ati auzit?Ca eu am ramas masca.

Super! Am bagat-o la cutiuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Buna dimineata

Va intreb ceva virgula poate se improspateaza putin discutia punct
Va place Cronica Carcotasilor semnul intrebarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

+ + !!

Cum poti sa ucizi ceva atat de dulce cum e accentul ardelenesc? :)

Apropo de accentul ardelenesc, atunci cand mi-am exprimat incantarea in legatura cu o voce cu accent ardelenesc pe care o auzisem la telefon, o prietena din Ardeal mi-a spus ceva de genul "accent ardelenesc? Nu exista. Exista doar accentul din sud. Limba romana corecta e cea ardeleneasca" .

Citat:
Nu te supara, te rog, dar mie nu mi se pare deloc o exagerare. Este o exprimare gresita, care suna foarte urat si singurul motiv pentru care nu am enumerat-o printre greselile frecvente este ca... din fericire nu e asa frecventa. Eu nu cunosc pe absolut nimeni care sa spuna "pireu" in loc de "piure" si desi ma zgarie pe la urechi, din fericire aud extrem de rar cuvantul asta.

Mno, io ce sa mai zic ...pireul asta care va da voua batai de cap e frecvent auzit in Ardeal. De altfel, ca s-o zic pe aia dreapta , mie nici nu mi-ar fi la indemana sa-mi tzugui buzele in halul asta doar ca sa pronunt numele unui terci.

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

o chestie pe care nu stiu sigur unde s-o incadrez, cum se intampla si cu 'sincer' ala care ma dispera - probabil la 'fineturi' care nu folosesc la nimic si nimanui - e aia cu 'sunt adeptul/adepta'.
'Sunt adepta marului cu biscuiti', 'Nu prea sunt adepta rochiilor cu buline', 'Nu-s deloc adepta palmutei peste pampers' etc etc etc etc

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

La lista ta as mai adauga "efectiv", "lucrez la un proiect" (adica lansez un kitsch de piesa etno-pop, nicidecum nu proiectez o nava spatiala pentru NASA) si "cochetez cu ideea".

Asta cu "cochetez" e categoric cea mai enervanta dintre ele, efectiv ma termina. :))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Nu am mai vazut Cronica Carcotasilor de aproximativ 4-5 ani, dar pe vremuri NU imi placea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Pai asta e un forum de carcoteli.....se cauta greseli.....

Mergi la inceput