NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 15
anangel_lexi spune:
Da, chiar asa, ma zgarie rau la auz transformarea verbelor nereflexive in reflexive, de genul "se merita". Brrr! Am auzit atat de des aceasta formulare incat, la un moment dat, am avut neplacuta surpriza de a ma auzi pe mine insami folosind-o. De atunci incerc sa fiu atenta cand folosesc verbul "a merita".![]()
Viviana, imi cer scuze ca intreb, dar vreau sa ma lamuresc si nu intreb din rautate:
Am observat ca scrii "fi-mea". Nu ar fi corect "fii-mea" avand in vedere ca se scrie "fiica". Ma gandesc ca "fii-mea" e prescurtarea de la "fiica mea". Eu scriu "fii-mea", am scris gresit pana acum?
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
rall spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui calipso_zeus disperare vorba"dupa strada" sau in loc de "pe strada" stiti si voi la ce ma refer.Folosirea acestei prepozitii aiurea suna asa de rau.... |
Au! Sau, versiunea si mai marlaneasca, "dupe".. Aaaagh!
viviana spune:
Anangel_lexi
Corect este cum ai spus tu: fii-mea.
Eu scriu asa "fi-mea"... habar n-am de ce!
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
buli spune:
| citat din mesajul lui Tisina Cum il despartiti (in scris) pe "Intr-o" (la care se aud doua silabe)? Tisina |
in-tr-o
edit: asta e indicat ca sa stie ei, dar se recomanda sa nu se faca asa o despartire la capat de rand.
Marina spune:
conform dex-ului online exisa foarfece (s.n) si foarfeca (s.f.)= foarfece, de unde am tras concluzia ca ambele forme sunt corecte
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Marina conform dex-ului online exisa foarfece (s.n) si foarfeca (s.f.)= foarfece, de unde am tras concluzia ca ambele forme sunt corecte |
Hagi a inscris un gol superb dintr-un foarfece!
calipso_zeus spune:
Si eu "aaaaaaaaaaaaaaa".Si mai apar si pe la televizor de astea."Aaaaaaaaaaaa"
Si uite in ce lume intra bebelusii nostri.Pe fiica-mea incerc s-o obisnuiesc sa vorbeasca corect da` eu am vazut o educatoare care dupa 2 saptamani de Anglia,deci ma refer strict la cazul ei, nu mai spunea cresa ci "nursery",vezi Doamne a uitat deja si stiu de pe aici si din alta parte tipe plecate de ani buni si scriu si vorbesc romaneste.Ufff.![]()
jenn spune:
Intalnesc relativ des in mesajele unor persoane care locuiesc in tari in care se vorbeste engleza expresia a face sens/nu face sens.Eu stiam ca e corect a avea sens,poate cineva sa ma lamureasca ?Multumesc!
adablackcat spune:
N-am ajuns decat la pagina 12, dar ador subiectul! Si mie mi-e greu sa vad greseli si sa inghit in sec fara sa le corectez! S-a si schimbat titlul de cand citesc eu...![]()
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
Roxxy80 spune:
Imi place subiectul asta la nebunie (inca nu am apucat sa citesc toate postarile).
Ce ma irita la culme: folosirea incorecta a lui ''datorita'' si ''din cauza. Ceva de genul: Ma doare capul datorita lui.
De asemenea, conjugarea incorecta a vb ''a placea''. De ex: Mi-ar place sa citesc acel roman.