Albinutze de Mai-Iunie 2009(99)
Raspunsuri - Pagina 16
gabi78 spune:
Buna dimineata!
Am citit tot tot ca de cateva zile nu am apucat sa intru deloc.
Tudor a facut in nopatea de miercuri spre joi febra destul de mare. A facut si joi dar nu de speriat. I-am dat oscillo si i-am pus supozitor si in nas i-am facut puf cu Bioparox (incepuse cu ceva mucisori) ... azi l-am dus la gradinita caci de sambata e bine. Sper sa nu fie nimic grav. Ma zapaceste cu episoadele astea de febra.
Si asa cum eraa de asteptat de ieri si Bianca are peste 38. A avut si azi noapte ... sa vedem cum se trezeste ... inca doarme.
Am vazut ca vorbiti despre "vorbit". Tudor aa inceput sa vorbeascaa dupa 2 ani. La varstaa de 2 ani fix avea cam 5 cuvinte pe care le spunea corect si maxim alte 10 obiecte pe care le denumea prin suntele pe care le faceau ... surbelinta=pi, catel=ham, drujba=vrum .. samd. Deci clar caa nu denumea decat ce vroia .. in rest "mmm" si arata cu degetul. Intelegea si cunoastea dar nu vorbea. Cand am nascut-o pe Bianca si am stat o saptamana la spital am constientizat si eu cat de mult evolua pe zi ce trecea. Cam in a 4- a zi cand l-au adus la mine ... la plecare mi-a spus "pa mami ramai cu fetele". Adicaa de la ce nu vorbea deloc deja facea propozitii. Si de atunci sa te tii ... ca nu ii tace gura si vorbeste foarte corect. Are inca niste cuvinte pe care nu vrea sa le spuna corect ... in loc de Alba ca Zapada la inceput a spus "bidi-banda" iar acum spune "aspalaganda".
Bianca e ceva ma "vorbareata" decat Tudor ...dar pe limba ei. Spune mama foarte clar dar nu numai ca sa ma chemaa ci in general cand cere ceva. Tata spune foarte suav si soptit, si spuna "papa" cand cere apa. In rest ghicesc eu ca zice "ham" la catel ca de fapt e un "am-am" ... si in general bodogane in legea ei. Intelege si ea cand ii cerem sa aduca un obiect, cand se descalta o intrebam "unde ai lasat sosetele?" si stie sa le aduca de pe unde le-a lasat.
Am vazut ca multi dinte copii vostri vorbesc binisor dar eu incaa nu ma ingrijorez. mai astept pana la vara..![]()
La capitolul culinar am facut gogosi cu aluatul framantat si dospit la masina de paine (mi-a iesit cam moale dar data viitoare o sa pun ceva mai multa faina) si pui care nu a iesit asa "fatzos" ca in poze, dar intr-adevar delicios.
Azi nu stiu ce sa fac pentru seara, dar am in plan o supa (incaa nu am decis daca de pui sau de rosii) si niste cartofi cu branza la cuptor.
La pranz mai am ciorba de perisoare fix cat mancam noi fetele azi.
Aveam eu mai de multisor o dilema si am tot uitat sa intreb ... cate picaturi de Vit D3 le dati copiilor?
Eu ii dau Biancai 2 pic dar cam uit si mi s-a prescris Osteocare 5mlx2/zi pana se termina sticla si apoi pauza o luna.
Lui Tudor i-am dat Vigantol dar nu mai tin minte cate picaturi si la el sunt semne destul de acute de rahitism... mai ales in zona sternului.
Ii tin si eu vara dezbracati dar numai cand mergeam la tara ii dezbracam de tot ... prin parc ii tineam cu tricou sau maieu ... caci parca nu suntem pui de tzigani sa ne despuiem asa peste tot.
E posibil sa revin pe parcursul zilei ... o zi buna sa aveti!
Relusha spune:
buna dimineata,
nu am citit nimic si nici nu cred ca voi apuca sa recuperez....
am ajuns si noi acasa si incepem sa ne acomodam in noua formula...
in data de 10 ianuarie 2011 a venit pe lume DRAGOS-ZIAN, prin cezariana, 3380 gr si 50 cm....
va
pe toate si sa aveti o zi buna....
Mirela, mamica fericita de
RADU-DEIAN (07.06.2009) +
DRAGOS-ZIAN (10.01.2011)
laurraa spune:
buna fetele!
relusha, felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! crestere usoara si rabdare de fier![]()

gabi, eu dau 3 picaturi
Maya este in sfarsit bine
, eu am terminat cu orele si facultatea, de acum stau doar pe teza sa o finalizez
pupici, merg la citit
mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09]****povestea nasterii
laurraa spune:
narcisica, multa putere si stai linistita ca drii exagereaza mereu! ai un copil perfect normal, si finutul meu are polipi, mucisori mereu si i-a dat doar Septilin....acum ce sa mai zic.....stiu ca de la copii ne pierdem tot ce e legat de echilibru interior, dar incearca sa fii linitita pentru print si sa nu bagi in seama toate exagerarile drilor
didi

laura, bine ai ajuns acasa
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09]****povestea nasterii
laurraa spune:
beca, fain numele

andreea , sanatate multa lui Philip
dicirstea spune:
Narcisica, stiam ca mai aveam ceva de zis
pediatra mea (dar mie nu imi prea place de ea) a zis caTh are ceva polipi fiziologici, ca el fornaia de cand s-a nascut, desi nu avea muci, iar acum cand are ii trec foarte greu si se aude ingrozitoor noaptea. Cica asa ceva au bbb care se nasc mai grasuti (nu ca al meu ar fi fost cine stie ce gogoasa) si ca pana pe la 1.6-2 ani nu pot fi numiti polipi, ca e posibil sa se retraga.
Cica acum nu mai sunt asa ca atunci cand era nou nascut si sunt pe retraselea.
Oricum, ptr operatie tb vizitati mai multi orl-isti.
Eu cum mi-am furat-o rau de tot cu oftalmoloaga, ca era mai mult oloaga decat oftalmo, sfatuiesc p toata lumea sa mnearga la 3 dr
O fi coincidenta sau nu, dar de cand am luat purificatorul de aer (eu nu sunt multumita de el ca totusi am praf in casa, dar probabil nu face minuni, ca apa vad ca o coloreaza) nu am mai auzit sa-mi tuseasca sau sa muceasca copiii.
Eu pun in recipientul de apa niste uleiuri esentiale de eucalipt si aloe vera si mai alternez cu lamaie.
Am cautat ocnasept dar nu am gasit, poate nu ar fi rau sa incerci si tu.
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
laurraa spune:
didi, eu fara purificator cand ne-am mutat la casa cred ca murea. Era fff mult praf,var etc, oricat as fi stres cu mopul,dezinfectante, ca o casa noua inca se mai asea varul,inca mai iesea praful si a fost perfect pt Maya
daca tot vorbiti de "vorbit", multumesc Lui Dzeu Maya vorbeste bine pt varsta ei; si ce m-a uimit: are niste desene pe bebe tv care stie inainte de a se petrece ceva ce urmeaza; de exemplu este o pata mare din nisip si o mana o modeleaza in diverse forme=animalute; ea le stie de la inceput ce va fi: pui pui, mac, poc=porc, etc.
mai nou, se joaca cu papusile
le aseaa, le hraneste, le spune sa taca
si sa o lase in pace. (cand ne suparam
eu mereu ii spun "te rog sa ma lasi macar un minut mami, UN MINUT, IN PACE! caci tot eu sunt preocuparea ei nr 1- de pun printese la tv, vrea sa dansam IMPREUNA
ca ele, de spal vase, sa spele si ea, de streg cu mopul sa faca si ea, numai dupa mine
e superb, dar cateodata ce as vrea sa-si vada de jucariile ei sa fac si eu tb in liniste.....
)
ieri, ieseam la plimbare si tinea mana pe geam si ii zic"Mami, e rece, ia mana de acolo te rog" si ea: "tarrreee, tare tare" perfcet pe "R"....adica e rece tare.
cum reusiti sa va spalati copiii pe dinti? a mea mananca toata pasta si noi bem DOAR apa de la filtru sau plata si cand o vad ca baga apa de la robinet in gura mor
am luat seturile de periute de la nuby si baby nova, dar degeaba; vrea sa le roada ea si sta cateva secunde cu dintii ianfara
si apoi scoate limba la spalat![]()
inainte de culcare de obicei facem dus, dar aseara nu mai aveam chef
caci facuse kk cu o ora inainte si o spalasem la putza si cand am mers in camera ea "nu nu nu" si o intreb ce s-a intamplat si zice "mama, aaa baieee, apala putza"
am murit de ras; ea e innebunita dupa apa
coraly spune:
Phillip, sanatate copiilor!
Relusha, felicitari! Un bebe mancacios si nopti linistite iti doresc!
Laura, eu il tin in brate, cu fundul pe piciorul meu, mana pe dupa piept, astfel incat sa stea aplecat un pic cu corpul peste chiuveta, dau drumul la apa si ii dau un dop de ceva sau o jucarie interesanta e care o baga sub jet si se joaca, timp in care eu il spal, si excesul curge din gura in chiuveta, el fiind aplecat. Apoi bag periuta sub jet si il spal iar, pana se mai curata din pasta. Asa eram si eu la primul copil, cu apa de la robinet. Acum m-am relaxat. Avand in vedere ca toata ziua e cu mainile pe jos, pe jucarii aruncate pe jos(nu am cum sa dezinfectez toate jucariile si nici nu vreau), apa de la robinet cred ca are mult mai putini microbi:)
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
otiliap spune:
buna fetele!!
cam slabuta activitatea pe aici...nu-i asa ca sunteti afara, la soare??? la noi e atat de frumos!!! soare si cald!!! parca e primavara...pe matei l-am trimis azi la plimbare, pt a doua oara in vita lui, cu bunicul. a venit la 13, rupt de oboseala, a mancat si acum doarme. tatal meu mi-a promis ca-l va scoate in fiecare zi, daca se va putea, la plimbare, sa-mi pot face si eu treaba mai in voie.
acu voi vedea cat va tine minunea...![]()
andreea (philip), recuperare rapida puiului. nu ne-ai mai spus cum e cu manuta...s-a vindecat in totalitate?? 
dicirstea,
. lasa-l pe fratele tau sa intrebe, tu alapteaza=l cat poti de mult pe th. unde n-am avut si eu posibilitatea asta...
dragele mele, va multumesc pt cuvintele frumoase.
eu incerc sa va raspuns fiecareia pt ca si eu, la randul meu, am primit numeroase raspunsuri de la voi la fiecare problema de-a mea. in plus, nu am simtit niciodata invidie aici, cum ca copilul meu e mai frumos, mai gras, mai destept decat al altora, (sau invers)asa cum simt in viata de zi cu zi. sunteti toate prietenele mele si-mi sunteti dragi. 

otiliap spune:
nicuratze, am vazut pozele. frumoasa foc craciunita!!
voi ce mai faceti?? 
beca, ai vorbit cu dr despre data nasterii?? pe cand?? ce bunataturi ai mai pregatit??
alic, multumim mult de cafeluta. ce papa bun ai mai facut pt printesa?? 
gabi78, ce frumos spune tudor la alba ca zapada... 

eu ii dau lui matei 2 pic de vigantol pe zi.
multumim de retete, imediat ma uit, sa stii ca eu astept sa ne mai spui ce ai mai pregatit bun, ca eu is mai tot timpul in pana de idei.
azi am pregatit ciorba cu carne de porc, varza calita cu afumatura - asta pt noi. pt matei am facut mazare cu copanele si pilaf cu multe legume si putintica carne de pui (scuze cacofonia
).