Copii micuti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Eu personal nu am vazut niciun baiat care sa fie mai scund decat tatal lui! Sotul meu si fratele lui sunt amandoi mult mai inalti decat tatal lor, care este mai inalt decat mama lor, deci formula nu functioneaza in cazul lor.

Eu am 1.70, sora mea mijlocie 1.73. Mama are 1,60 si tata 1,75. Si pot continua!!

Baietii sunt in general cel putin la fel de inalti ca tatii lor. Fetele sunt de obicei intre inaltimea mamei si cea a tatalui, daca nu chiar mai inalte.

NU zic sa nu mergeti la medici, sa intrebati ce si cum... insa mai bine mergeti la mai multi, sa nu cumva sa le dati copiilor tratamentele hormonale si apoi sa regretati.

Eu imi amintesc: eram antepenultima din clasa la inaltime in generala. Si printr-a 10-a m-am intalnit cu primele 2 cele mai inalte si eram mai mare decat ele cu jumatate de cap! Nu toti copiii cresc la fel, graficele sunt generale!

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

e adevarat ca noi ne-am dus la doctor pentru ca sotul meu este mai mic de inaltime decat restul familiei. socrul meu are 1,80 m. problema e ca a fost prea tarziu si nu a mai avut ce face. la radiografii a reiesit ca structura osoasa era deja definitivata si nu se mai putea face nici un tratament. el avea 11-12 ani atunci.

asa ca, pentru baiatul nostru cel mare, care are 124 cm la 8 ani... ne-am gandit s-o luam din timp.

doctora nu s-a repezit sa-i dea tratament. il monitorizeaza din 3 in 3 luni, timp de 2-3 ani sa vada evolutia lui. daca se abate de la un grafic pe care ea il prevede pentru el... atunci intervine. nu neaparat cu hormoni, pot fi si vitamine sau alte stimulente.

acum fiecare face cum crede... eu mi-am luat o piatra de pe inima ca fac tot ce pot pentru el. mai departe...

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

http://pediatrics.about.com/library/growth_charts/nboystwo.htm

Mergi la inceput

Madyrizi, fireste ca facem tot ce este posibil pentru copiii nostri. Doar ca unii medici se arunca la tot felul de tratamente! Sa fiti atente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Nu raspund din experienta personala ci din cea a unor rude: mama si tata intre 1.65 si 1.72. Fetita s-a inscris in echipa de baschet a scolii. A practicat la nivel destul de sustinut in scoala generala si in liceu: cantonamente, competitii. La 18 ani avea intre 1.77 si 1.80(nu am stat sa o masor cu cm dar era inalta!-incredibil de inalta ). Asa ca eu recomand/consider baschetul, ca sport, in remedierea problemelor de inaltime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

http://pediatrics.about.com/library/growth_charts/nboystwo.htm

Din cate inteleg eu din acest grafic, daca baiatul meu are la 4 ani si jumatate 1.13 m, va avea 1.88 la maturitate? E ceva, dat fiind ca si eu si sotul avem aceeasi inaltime, 1.65 m...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, eu nu prea cred totusi in formule , pentru ca la mine, sa zicem, eu am doi baieti, fireste ca ambii au aceeasi mama adica eu si acelasi tata adica sotul meu, deci la maturitate ar trebui sa fie la fel de inalti amandoi?
Nu prea cred.Eu stiu ca este influentat de factorii ereditari, inaltimea maxima este data de inaltimea parintilor, ea putand fi fentata putin cu un sport, da nu cu mult, cativa cm peste cea a tatalui (sau a mamei dupa caz, cine e mai inalt).
Deci ar trebui s amerg si eu cu al meu baiat care la 10 ani are doar 128 cm (noi amadoi fiind destul de mici de statura, eu 150 cm si tatal 168cm)la endocrinolog?
Pe graficul de crestere el are o crestere destul de constanta de aproximativ 2 cm pe an, deci nu a inregistrat o stagnare , dar e mic fata de restul colegilor lui .Ce poate face endocrinologul in cazul asta?

Mergi la inceput