Copii micuti

Copii micuti | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Este cineva cu copii micuti de inaltime? Unde se pot face analize suplimentare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La Parhon se pot face analize.
Asta stiu de la sotul meu care si-a facut astfel de analize. Pentru el era oricum prea tarziu, avea 16 ani. Plus ca el era mic din accident (adica rupt de maini si luat calciu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Sirimie, poti merge la endocrinologie, dar daca copilasul se incadreaza in limitele normalului, nu ai de ce sa iti faci griji.
Este f riscant sa i administreze unui copil medicamente hormonale.
L-ai putea da la un sport care sa il ajute.
Medicul copilului ce parere are ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

eu am fost la Institutul Parhon, la dr. Procopiuc, acum 3 luni cu baiatul meu de aproape 8 ani pentru ca este cel mai mic din clasa si cel mai slabanog.
d-na dr. mi-a explicat ca ar trebui sa fie in urma cu 3 ani (ca inaltime) fata de varsta lui biologica, ca sa fie considerata o problema.
de ex. el are 124 cm la aproape 8 ani... deci nu e o problema. creste in ritmul lui, mai lent. i-a facut radiografie la cap si la o mana, ca sa vada configuratia osoasa si osificarea.
mi-a sugerat sa-l dau la un sport si mi-a dat cal-c-vita sa-i dau 10 zile/ luna timp de 3 luni, apoi ii va mai face o evaluare. eu voi mai merge in februarie, dupa ziua lui.
oricum, a calculat inaltimea la care va ajunge tinand cont de inaltimea parintilor. sotul meu este mic de inaltime.
merita sa te duci daca ai o indoiala asa mare. iti iei trimitere de la medicul de familie, si te duci acolo dimineata. eu am fost pe la 8 si ceva si erau deja cateva persoane.
doamna mi s-a parut foarte draguta si dispusa sa-mi explice multe.
succes si sper sa fie doar un gand de-al tau, sa nu fie probleme cu smecherul/smecherii.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

madyrizi te rog mult daca stii cum se calculeaza inaltimea la care va ajunge copilul in raport cu inaltimea parintilor , scrie aici sau pe mailul meu roxana.huianu@gmail.com
Te rog mult, pentru ca si al meu copil cel mare este mic de statura, are doar 1, 28 cm la 10 ani.Este cel mai mic din clasa , dar avand in vedere ca si noi suntem mici nu am asteptari mari , dar as vrea sa-l pot ajuta sa atinga maximum cat poate in inaltime, iar timpul nu e in favoarea noastra.
Te rog mult daca stii cum se calculeaza ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

tot eu...am cautat pe net si ce am gasit poate intereseaza pe cineva ,am gasit o formula de calcul si anume

pentru baieti:

{(inaltimea mamei in cm +inaltimea tatalui in cm ) /2 } +6,5 cm = ...

pentru fete:

{(inaltimea mamei in cm +inaltimea tatalui in cm ) /2 } -6,5 cm = ...

daca stii alta formula scrie-o aici te rog.Nu prea cred formula asta pentru ca eu am doi baieti, deci ar insemna ca amandoi vor ajunge la aceeasi inaltime cand vor fi mari? Cam greu de crezut.

la mine iese ca cel mare va fi de 1,65 cm :( , ceea ce pentru un baiat este putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu cred ca formulele astea sunt realiste. Eu sunt mai mare si ca tata si ca mama.

E vorba de bebelusul unor prieteni apropiati.

Ce sporturi se pot face pentru cresterea in inaltime?

Mergi la inceput

din pacate nu stiu formula. doctora a calculat pe o foaie, dar nu mi-a explicat ce inseamna cifrele alea. m-a intrebat inaltimea mea si a sotului. la 10 ani sa aiba doar 128 cm e cam putin. mergeti la doctora asta. este foarte buna si va face toate investigatiile. se fac radiografii si analize, apoi se prescrie un tratament... in functie de structura osoasa si daca s-a format complet sau nu. ca sporturi sunt recomandate inotul, baschetul... dar parerea mea e ca trebuie ajutat si altfel. doar cu sport nu se va face mare diferenta.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mi se pare ciudat de scrieti. Stefan are 128 de cm la 8 ani. Si la el in clasa majoritatea baietilor sunt de aceeasi inaltime cu el, dar sunt si mai mici, si mai mari. La medicul pediatru mereu ni s-a spus ca arata foarte bine, desi e slabanog (25 de kg). Eu am fost scunda pana in clasa a 8-a, cand am crescut brusc. Am 1.70 acum.

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

am calculat inaltimea fiului meu, roxy, cu formula scrisa de tine. iese aceeasi inaltime pe care mi-a dat-o doctora pt. el. aproximativ 173 cm la maturitate. mi-a si spus ca este +/ - 2-3 cm, fata de ce iese din formula.
nu spun ca asta e formula, dar iese acelasi rezultat.
poate ca totusi e buna... dar nu perfecta.

AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Ca si formula, se zice ca va avea la maturitate dublul inaltimii de la 2 ani. Al meu de exemplu ar trebui sa aiba 1,72m, avand la 2 ani 86 cm. Cam putin, baiat fiind. Acum are 3 ani jumate si are 96 cm, mic, in comparatie cu alti copii de varsta lui sau chiar mai mici.
Sau se mai zice ca va fi intre inaltimea mamei si a tatalui. Eu de exemplu am 1,60cm iar sotul 1,85m deci copilul va avea tot cam in jur de 1,70m. Astea sunt statistici, norme, nu stiu cum sa le zic. Ca pana la urma cu un sport bun si o alimentatie echilibrata se mai poate interveni. Inotul spre exemplu este un sport f bun, care ii poate creea un corp armonios.Cu cat il practica mai repede cu atat mai bine.

Mergi la inceput