Pepenasi de iulie-august 2008 (205)
Raspunsuri - Pagina 9
Chuny spune:
Wow, ce tare e Luca ! felicitari pt realizare ! Eu voi incepe prin martie asa ca e prea frig in casa, sotul nu ma lasa sa urc la mai mult de 20 de grade, ca el a crescut cu 18 grade ziua si 16 noaptea, si la 20 se plange ca e prea cald in casa :-)) dar eu la 20 nu ma indur sa o las pe a mica fara pantaloni.
Moni, crede-ma ca sunt multe care considera ca nasterea naturala e indecenta, chiar aici pe DC sunt o gramada de exemple. pana la urma toate suntem de acord ca e nevoie de mai multa informatie :-)
moni_or spune:
SIB, pai la 20 e cam frigut, intr-adevar, dar nici eu nu-l las fara pantaloni pe Luca, ii pun ori chilotei si pantaloni, ori chilotei si ciorapi lungi, dar oricum la noi sunt vreo 23-24 grade in casa.
Eu imi facusem un stoc de vreo 20 chilotei si tot pe-atatia pantalonasi si ciorapi lungi (am scos si ceva pantalonasi care ii erau un pic scurti la glezne, dar na, pentru antrenament merg), ca ma asteptam ca va trebui sa schimb vreo 8-10 perechi pe zi, dar n-a fost deloc asa, din fericire. Doar in primele 2 zile am folosit vreo 4-5 perechi, apoi tot una singura toata ziua, maxim 2.
A, si apropo de nasterea naturala indecenta, pai si atunci conceperea lui bebe n-o considera indecenta? ca tot pe acolo se face...
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
mcoca spune:
Moni bravo! Ma bucur!
Bobitza, sa va fie de bine vacanta!
Sib, 20° brrr, brr, te inteleg, il intzeleg si pe el :). Noi stam la 22 ziua si 19 noaptea.
Bai cu ceza, ce sa zic, frica de durere de mare. Nu stiu ce faceam daca eram in ro, si nu puteam sa cer peridurata cand vrea muschiu' meu.
Eu am avut 3 contractii, si a venit nenea cu seringa, ca eu nu mai puteam.
Pe de alta parte, pe Anca o intzeleg pe undeva. Nu sunt de acord cu cezariana de bon ton insa. Am o vara ginecolog. Inca nu are copii, dar zicea ca va naste cu ceza, ca ea nu se screme in fatza moaselor, asistentelor, tuturor colegilor. Va alege asta, desi stie ca nu e ok ....
Am si eu o intrebare, pentru cultura mea generala :
Cat costa o zi de ski pe Valea Prahovei?
Vicky si Printzesone
Tecky spune:
Salutare!
flo ce ma bucur ca ai scris.Si eu de cand cu reducerile i-am cumparat numai Ralucai hainute si mie nimic...
didi sa poarte printesa sanatoasa achizitiile.Pe la sfarsitul lunii vor fi reduceri de 70% la Gap,am intrebat eu ieri pt ca nu mi se pareau foarte mari reducerile in comparatie cu anul trecut.
moni felicitari micutului Luca!Ralu cateodata face,cateodata nu asa ca mai aman putin momentul.kk face numai la wc dar pisu nu face mereu...
Eu am fost azi sa platesc parcarea si spre surprinderea mea desi este prima zi de plata nu am stat mult la coada.
Eu cu Ralu suntem racite cobza,azi-noapte nu am dormit deloc...
bobitamica spune:
MONI...Felicitari!!!Sa stii ca e foarte bine ca merge direct la wc. Irina nu vrea si pace,as ca ne caram cu olita peste tot....
RALU_MADA..bine ai venit!!!
Legat de nasterea prin cezariana versus naturala....sincer,eu nu am auzit aici medici care sa spuna ca nastrea naturala e indecenta sau ca e pentru vaci. Sunt foarte multi medici(e adevarat ca spun din auzite)care nu fac cezariana la cerere. De ex medicul meu a fost reticent cand eu i-am spus ca vreau cezariana asta tot din cauze medicale. El mi-a spus ca din punctul lui de vedere ce consider eu ca fiind problema medicala,e doar un moft. Asa ca la ultimul control mi-a spus sa il sun cand mi se rupe apa. Atunci am intrat in panica...eram convinsa ca ma lasa sa nasc natural. I-am spus ca eu nu nasc natural ...si atunci mi-a spus ca tb sa aduc o hartie din care sa rezulte ca am nevoie de cezariana. Si am fost la ortoped care mi-a dat hartia necesara,dar nu mi-a taiat burta decat in momentul in care s-a declansat travaliul. In sensul ca eu am ajuns la spital du dilataie 7 si contractii la 3 minute.Deci copilul era oricum pregatit sa iasa.
Oricum durerile contractiilor au fost crunte. Mi s-a spus ca ar mai fi durat maxim o ora si gata. Eu m-am recuperat foarte repede dupa cezariana...dupa 12 ore m-am dat jos din pat si as fi putut sa plec acasa in 3 zile,dar pentru ca Irina era sub greutate am stat 5 zile in spital. Va rog sa ma credeti ca nici nu prea am bagat de seama cum era salonul,desi noaptea imi mai cadea tencuiala pe fata....era umfata huma si cadea...Au fost multe chestii,dar sincer abia cand am ajuns acasa mi-am dat seama in ce conditii mizerabile am stat.
Cand ai probleme cu copilul,nimic nu mai conteaza,absolut nimic...
Eu nu judec pe nimeni...chiar daca sunt femei care aleg nastere prin cezariana de fitze,mofturi ..asta e...e decizia lor si nu ma priveste. Adevarul este cum spune MADA(Irlanda)...la noi nu se pregatesc moral femeile. Mai exista si riscul sa iti spuna ca iti face cezariana si in ultimul moment te lasa sa nasti natural. I s-a intamplat unei amice a mea.Si e normal sa ai frustrari. Pana la urma e aiurea sa fii pacalit asa...
Legat de reduceri...am fost si eu la Z acum cateva zile si era totul redus cu 50%,dar pentru copii de 2-3 an nu au mai nimic. Am luat o camasuta si 2 maieuri pentru Irina. Si am cumparat si ceva pentru finuta mea care urmeaza sa se nasca in februarie.
bobitamica spune:
MCOCA...multumim!!
A fost frumos in excursie. O zi de ski pe Vala Prahovei,depinde de statiune. Am inteles ca in Predeal e mai scump decat in Azuga sau Busteni. Dar parca 5 urcari era vreo 100 lei,adica vreo 25 euro. Zapada nu prea mai e asa buna pentru ski. Ziua e flescaita pentru ca e cald ,iar noaptea ingheata...e mai multa gheata. Noi ne-am dat cu sania cu fetele si a fost cat de cat ok. Mai ales ca am stat vreo ora jumate maxim pe partie. Si saniuta era 15 lei/zi...mi se parea destul de mult in conditiile in care ne-am dat de vreo 4 ori si gata.
ANKA...ce frumos trebuie sa fie patinoarul!!
bobitamica spune:
Imi aduc eu bine aminte??
Ieri cred ca a fost ziua celui mic al DIAMAMI.
La multi ani,fratior de pepenas!!! sa fii santos si sa ai o copilarie frumoasa langa fratiorii tai!!
SYB...20 de grade?...as muri de frig. Noi stam la 23-24 de grade si mi se pare rece.
Didi81 spune:
Vicky, nesimtit de mult costa, avand in vedere conditiile. Eu am fost anul asta la Predeal si abonamentul pe zi la telescaun parca a costat 140 ron, deci peste 30 euro.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
bobitamica spune:
Am reluat pagina si am vazut faza cu "copii stricati " la sfarsit....mi se pare odios!!!O mama care naste prin cezariana nu e cu nimic mai prejos,nu e mai putin mama, chiar daca pur si simplu ii este frica de durere. Sunt milioane de femei care nasc copii natural si pe urma nu le mai intereseaza....sa fim serioase...o mama e mama indiferent cum naste. Stiti e vorba aia...orice femeie poate fi mama,dar trebuie sa ai ceva special sa fii mamica in adevaratul sens. Cate mame nu nasc normal si apoi uita ca au copii....sau copiii sunt asa un fel de amuzament pentru ele...adica vin de la coafor,sala,shopping in Austria si isi amintesc ca au o "jucarie draguta"numita copil....Eu cred ca important este dupa ce nasti...este o minune ca le-am oferit viata copiilor nostri,dar este important sa le oferim parte din viata noastra.
Sper ca nu am suparat pe nimeni,dar si eu am nascut prin cezariana si nu ma simt deloc inferioara mamelor care au nascut normal. Si consider ca fetita mea e la fel ca si copiii nascuti natural,nu e cu nimic mai prejos.
Si chiar daca am avut anestezie in coloana,am vazut tot ce s-a intamplat in sala de nasteri,am vb cu anestezitul,si cu medicul in timpul operatiei. Am vazut copilul, l-am simtit, l-am pupat si am plans de fericire. Nu am am simtit ca sunt semi-inconstienta.
ralu-mada spune:
buna
mda, vad ca deranjeaza tare rau postarea mea vizavi de cezariana...
mai, ce sa zic....clar este opinia mea si daca re-cititi mesajul, evident veti intelege ca vorbeam de mamicile care aleg aceasta cale fara un motiv medical!
in fine, este un subiect controversat, complex...parerile sunt libere , nu obligatorii,insa ,la fel ca voi, am simtit nevoia sa o scriu!!
pentru cele care mi-au urat bun venit , multumesc din suflet!
cum am scris, sunt mamica a doua minuni: David, nascut in iulie 2008 si Sarah Théa nascuta in 2010 (in compania sotului si puiului meu)!
Sunt din Timisoara, unde lucrez ca manager intr-un concern international,momentan in CIC am decis sa nasc si sa imi petrec concediul de maternitate in Franta, avand in vedere ca sotul e francez si lucreaza aici!
sunt nebuna dupa copii mei,fac orice compromis pentru familia mea
iubesc natura, lectura,poezia si muzica clasica!
detest ipocrizia, lasitatea si persoanele lingusitoare!
cam atat!
va pup cu drag