Ce usor e sa strici!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Deocamdata e mica fetita. Sa vezi ce o sa fie cand or s-o napadeasca parerile educatoarelor, invatatoarelor, ingrijitoarelor, colegilor etc .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

:(
M-ai intristat.

31 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

fata avea de la cateva luni la 1 an jumate, deci n-avea ce "contribui" la eventuala educatie

Toate cele cu alaptatul si sosetele au fost intre mine si ei, in conflictele astea sunt calita si nu ma mai ating. Ei stiu foarte bine ca pe mine ma enerveaza sfaturile nesolicitate si desi nu se pot abtine macar nu insista. Isi fac doar 'datoria sa zica'.

Insa de ceva timp incoace se simt datori sa se ocupe in mod direct de educatia nepotilor. Nu mai imi spun mie 'da-i apa, pune-i sosete, ficatel de pui nu-i dai?' ci au relatia lor cu nepoatele. Cand am ajuns in postarea lui denizel la cuvantul sanctioneaza am crezut ca in sfarsit imi spune cineva ce mi-ar place sa aud. Ca nu e nevoie sa intervin deloc si copiii vor sanctiona singuri ce e de sanctionat. Sigur ca de acum incolo nu vor fi doar bunicii, vor fi si educatorii si colegii...insa bunicii au un rol aparte caci sunt iubiti si cred ca doare cand un om iubit te compara cu altcineva si se declara dezamagit de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Citat:

Deocamdata e mica fetita. Sa vezi ce o sa fie cand or s-o napadeasca parerile educatoarelor, invatatoarelor, ingrijitoarelor, colegilor etc .

M-ai intristat.

31 +

Indraznesc sa afirm ca prin traditie nationala pretentiile de la fetite sunt mult mult mai mari ca cele de la baieti.:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Poate ca undeva, pe parcursul vietii tale, ti-ai dezamagit tatal. Nu pentru ca ai fi facut ceva reprobabil ci pentru ca nu ai fost, nu ai facut si nu ai realizat ceea ce si-ar fi dorit el pentru tine.
Considerand ca a dat gres cu tine incearca sa o ia de la capat cu fiica ta. Pentru ca nu crede ca esti in stare ca poti duce misiunea la sfarsit in felul acceptat de el.
Daca e asa, Ladyj are dreptate si este strict ceva intre tine si tatal tau.

Intr-o situatie asemanatoare eu am fost foarte rea: dupa ce am consumat toate mistourile si diplomatia am intrerupt relatia vreo luna.
Pentru ca la urma urmei eu nu am nimic de dovedit nimanui si nu sunt in competitie cu nimeni.

O alta varianta ar fi ca tatal tau pur si simplu nu se pricepe in cresterea copiilor si crede ca astfel de "incurajari" si exemple sunt benefice pentru stimularea ambitiei copiilor. Vesnic nemultumit de prestatiile nepotilor, ridica mereu stacheta nefiind in stare sa vada si sa scoata in evidenta partile cu adevarat bune din ei.
Asta a fost o metoda pe care a aplicat-o socrul meu baietilor lui si tot o aplica fi-mii si celorlalti nepoti.
Dupa o astfel de prestatie mi-am luat copilul de mana si am iesit incetisor pe usa. De atunci, noua nu ne-a mai zis nimic.
De Craciun,l-a luat pe nepotu'sau si l-a certat aspru pentru 6 din teza de la romana si nu a suflat o vorba despre 10 la mate.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Eu cred ca in primul rand e o problema de incredere in ambele sensuri...ei nu au incredere in capacitatile tale de a creste un copil iar tu, vazand concret rezultatul educatiei lor in felul in care ai crescut, idem, nu ai incredere in ei. Probabil ca ei privesc (cu frica) modul in care tu ii cresti ca pe un moft/experiment de fetita rebela, imatura si rasfatata a carui rezultat insa, ii poate costa viitorul nepotilor lor.

Acum....pe termen scurt nu cred ca se pot face foarte multe iar pe termen lung dureaza prea mult si poate fi prea tarziu. In plus copiii la randul lor invata sa se protejeze si in timp, vorba lui Denizel,
sanctioneaza.

Ce as face eu in situatia ta, constienta fiind de faptul ca nu pot schimba mediul iar cheia ramane relatia mea cu copiii...totusi insa fiind vorba de bunicii copilului, i-as ruga sa aiba incredere in mine si le-as explica cu calm si simplitate de ce cred eu ca e atat de important sa nu aiba asteptari de la copii.

Daca mi-ar raspunde ca sunt mofturi ca doar, uita-te la tine, ce bine ai crescut bla bla bla, le-as da exemple concrete din copilaria mea la care as adauga sentimentele de atunci. Daca nici asa nu i-as sensibiliza, probabil ca le-as spune ca le ascult parerea dupa ce citesc 1-2-3 carti indicate de mine.

„Cum sa vorbim copiilor ca sa ne asculte si cum sa ii ascultam ca sa ne vorbeasca” e foarte usurica, are chiar desene cu ASA DA si ASA NU. Iar daca ar refuza sa citeasca, le-as spune ca pana nu o vor face, nu mai au niciun drept sa se implice in educatia celor mici pentru ca sfaturile contradictorii doar ii zapacesc pe copii. Ori asta, pe langa ca e inacceptabil pentru voi, e si in detrimentul lor. End of story.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Citat:

M-ai intristat.

31 +

Indraznesc sa afirm ca prin traditie nationala pretentiile de la fetite sunt mult mult mai mari ca cele de la baieti.:(

Da, mai, asa e. Eu voi avea baietel si totusi inca am un cui imppotriva standardelor discriminatorii fetita / baietel.

Fetita trebuie sa invete mai bine, sa stea mereu cuminte, curata, sa nu isi exteriorizeze energia "ca baietii" etc
Baiatul, de multe ori, e un cucuzel prin propria existenta. Daca e violent = e indraznet, seamana lui ta-su, daca e letargic / necomunicativ = e rusinos ca ma-sa si tot asa.

Lasa ca trantesc eu si o fata data viitoare si sa vezi atunci ce cruciada duc :) N-oi fi eu feminista, dar pe care-l aud "stai frumos, ca asa se cade, ca fetitele" ramane fara cap.

Scuze de offtopic, aveam si eu un cui :)

31 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu am niste cunoscuti care au o vorba "tu esti fata!!!!!"
Au reusit sa faca din copila un monument al prejudecatilor :((((.
Sunt atat de agresivi cand e vorba despre ce trebuie si ce nu trebuie sa faca o fata, incat ultima data ne-am certat pe tema asta .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Stii ce-i prostesc, ca inca incearca sa formeze copile si tinere sa creasca tampe si decorative ca niste ghivece cu magnolii, insa imediat ce ating varsta pubertatii le fac capul mare "esti femeie, tre sa te descurci, o sa ai copii, o sa ai de munca, o sa ..." blah

De unde atatea femei descurcarete daca tot ce vrei sa le inveti e sa stea ca floarea in glastra sa nu-si sifoneze fustitele.

Ma intreb de multe ori cate din femeile care sunt acum de 30, 40, 50 de ani si isi frang mainile cand trebuie sa schimbe un bec, sa isi scrie un CV, sa gaseasca un job, sa negocieze un contract, sa ORICE, nu sunt cumva victime ale traditionalismului asta de gineceu. Nu de alta, dar le vad peste tot.

31 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Pana nu indepartezi acel ceva, si faptul ca tatal tau bea apa si ragaie de fata cu cea mica va fi o gafa de neiertat.intelegi?

Cu asta nu sunt deacord. Probleme intre noi sunt, dar ceea ce face el cu nepoatele e problema absolut separata. Faptul ca reactionez aiurea are legatura cu problemele dintre noi, cu faptul ca nu putem comunica relaxat, dar asta nu inseamna ca gafele sunt inchipuite sau ca vad o gafa in orice face. Care dintre exemplele pe care le-am dat ti se pare o falsa problema?

Citat:

restul de 5% e o individualitate sanatoasa,zic eu.

Intr-o secunda i s-a propus copilului meu un fel de idol, i s-a 'ridicat stacheta', a fost asezata intr-o pozitie de inferioritate. Ce poate fi sanatos in asta?

Exemplele nu-s o falsa problema, eu semnalam doar faptul ca e nevoie sa tu sa iti rezolvi intai problemele cu ei(parintii) ca restul problemelor sa se rezolve.Ca daca voi bajbaiti pe intuneric degeaba cauti carti pentru bunici, pierdere de vreme.
E parerea mea, poti evident sa nu fii de acord.

Cu cei 5% NU la asta ma refeream, ce ai scris tu.Ma refeream la faptul ca, cu o comunicare buna intre voi si o relatie sanatoasa,(de acum pana in viitorul indepartat) copila iti va spune tot ce simte, tot ce i se intampla, cu 5% individualitate(adica nu iti va spune tot tot tot ,ceea ce e sanatos in relatia mama -fiica.)Procentele sunt doar pentru exemplificare.

Cat despre idoli, o sa vina vremea cand fiica ta va gasi singura ´´idolii´´(cuvant cam aiurea, as zice mai degraba sursele de inspiratie, modelele, etc).
Asta zis asa in treacat, n-are legatura cu ce zice tatal tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Cu toata tristetea va spun ca eu nu am curaj sa-mi las copilul cu bunicii.

Cu tatal meu, ultimul incident a fost acum cateva zile cand si-a amenintat nepoata (3 ani) ca-i da doua palme, ba chiar s-a indreptat spre ea. Nu stiu daca intentiona chiar sa o loveasca, dar fetita s-a speriat si a inceput sa planga. I-am spus ca nu are niciun drept sa-mi educe copilul, iar el mi-a reprosat ca nu asa se creste un copil, ca ar trebui la varsta ei sa stie de frica, ca altfel o sa-si bata joc de mine (?)

Cu socrii, care locuiesc in alt oras, am lasat-o prin toamna pentru prima data, au dus-o la mall timp de o ora. De data aceasta, in decembrie, au facut-o lata, s-au dus la acelasi mall si au lasat-o la un centru de joaca, iar ei au plecat la cumparaturi. M-a luat groaza cand am auzit, centrul ala de joaca nu are usa, este doar ingradit. Nici macar nu realizau ce au facut, ba mi-au povestit cat de bine s-au descurcat ei si cum s-au dus cu copilul la WC public si cat de frumos a stat fata pe colac tinuta de manuta.

Concluzia mea este ca fetita va mai sta cu ei doar cand va fi suficient de mare sa-si poarte singura de grija. Nu stau sa sondez si sa decelez ce probleme nerezolvate avem noi cu proprii parinti, e vorba de siguranta fizica si psihica a copilului meu.

Scuze ca m-am revarsat p-aici

blog

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC - adr.jpg

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput