Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (70)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
o buna seara de la noi. daca m-ati vedeaaaa... am alta fatza acum
sa rezum iar, ptr dragutele de voi care m-ati sprijinit si m-ati incurajat in zilele astea, si mai ales azi
dupa papa am luat delfinasa si am plecat cu tati la urgenta, unde am asteptat frumos aproape 2 ore , era plin si acolo... ne-a primit o dr tanara si de treaba, m-a intrebat aceleasi lucruri ca si cealalta. asteptand acolo pe hol am vazut ca avea niste bubite mici si rosii pe frunte, apoi aparusera si pe obraji... si imediat mi-a trecut prin minte ca ar putea fi o alergie la mancare sau la ceva... dar nu am introdus nimic nou azi, decat sapt trecuta carne de vita, putina... am intrat cu gandul sa nu uit sa intreb de pete. la fel a consultat-o peste tot, a zis ca nu are nimic, respira bine. i-am spus si ca era rosie in jurul ochilor, si a vazut ea singura si bubitele, iar cand am dezbracat-o am ramas afis: era plina si pe burtica si pe spate, dar pe picioare nu. eu m-am panicat, dar m-a linistit spunandu-mi ca e normal, au iesit de la febra. cu toate astea, a mai venit o dr si a zis ca nu e probl, ca e viral (tre sa ma interesez ce inseamna asta exact...). cum semnele ce i le-am spus eu nu indicau nici o probl, a zis ca poate fi un virus care urmeaza sa se manifeste in urmatoarele zile, sau dintisorii care cresc inauntru chiar daca inca nu erup. s-a chinuit sa-i deschida gurita, saraca stia de dimineata ce o asteapta si isi inclestase falcutele. i-a luat si temperatura. mica! dar mi-a placut ca a insistat sa-i vada gurita, ca i se paruse ca vede ceva acolo (zicea ca spera sa nu fie amigdalele). pana la urma a vazut mucozitati, care a zis ca se vor elimina, nu vor cobori. asa ca o sa-i pun apa de mare si o s-o aspir maine. deci ceva inflamatie parea a fi acolo, dar nu era
, ma luam la pumni daca ma apucam sa-i dau degeaba antibiotic
. a zis ca e important sa-i urmaresc reactiile si maine, daca apare ceva nou sa merg iar la pediatra si voi face analize la urina, daca nu inseamna ca n-a fost "mai nimic". posibil s-o deranjeze secretiile la respirat si de-aia se trezeste plangand, dar eu o aud respirand bine. iar starea nasoala a fost de la febra. sper sa nu fie nimic nici maine, nici urma de virusi de-astia ciudati care apar in fiecare an si pana se gaseste tratamentul evolueaza in alta forma
. oricum, sunt mult mai linistita, pitica a adormit cu uscatorul de par in patut si cu 2.5 ml de nurofen... sper s-o tina pana dimineata somnicul, sa ma pot si eu odihni. altfel maine am cu 1 kil mai putin iar
si de parca nu era destul, asteptand acolo o tinea tati in brate, ca eu nu-mi mai simt spatele de cat am plimbat-o azi in brate. dar credeti c-a vrut?! intindea mainile maraind catre mine, asa ca am luat-o in primire. imi era asa drag de ea, iar dupa ce am iesit de la dr si mai mult, ca eram multumita ca nu e nevoie de antibiotic. chiar daca ar trebui s-o plimb toata ziua in brate, ca doar e ultimul bb de care sa ma bucur .
Isa 2011 delfinasul Hannah Isabela 2010(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cris2010/Cris2010.jpg)
Cris2010 spune:
Crispro, hai sa te consolez si eu... nici Natali nu se intoarce pe burtica sau invers, doar pe parti, de gangurit n-a gangurit decat un picut, un picut (mai mult era un' chiiiiiiii'), de zambit, ii scoteai un zambet cu clestele, de vreo doua saptamani zambeste si rade mai des, deeeeci...
Sa stii ca m-au pus si pe mine pe ganduri delfinasii nostri precoce, cred ca o sa facem si noi cateva sedinte de kinetoterapie (cumosc o fata tare priceputa, numai s-o prindem libera).
Mysya, greul a trecut, acum tragem cu ramasitele
Si ne laudam si noi cu niste zambete macar. Am invatat sa ne bucuram de orice schimbare la Natali, oricat de mica ar fi.
Noapte buna, delfinariu!
Plec si eu la , nu de alta, dar sa nu mai atipesc prin parc
![](mamica.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katalina/katalina.jpg)
katalina spune:
Doamne, cred ca-s singura care n-a facut ciocolata asta de casa.pe 17 o fac !Vad ca-s oarece modificari la reteta.le mai stiti
Catalina cu Victor(17aug2010)& Robert(13apr2004)& Catalin(4mart1998)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cris2010/Cris2010.jpg)
Cris2010 spune:
Rody, ma bucur pentru voi. Am citit dintr-o rasuflare. mare pentru Isa.
![](mamica.gif)
rodyka spune:
am vazut-o pe Rebe scumpica energica
sa vad cand am timp sa pun si eu pozele cu Isa in picioare, sa vedeti ce mare s-a facut , imediat avem si noi 7 lunite
in toata valtoarea asta, am uitat sa va spun ca Maria nu a avut examen azi si eu, oarecum bucuroasa, dar si prinsa de chestiile cu Isa, am mentinut pedeapsa cu calculatorul, dar am lasat.o sa mearga la prieteni, pana am venit noi de la dr. si "bunatatea" mi-a fost repede rasplatita, cand am pus-o la culcare (ora ei e 22.30, se trezeste la 8) mi-a zis s-o trezesc la 7 ca are de studiat ptr examen, ca nu a fost azi dar e maine. sincer imi venea sa-i dau o mama de bataie, dar am inceput sa ma enervez si sa strig la ea pana ne-a auzit tati si a venit sa vada ce-i baiul, si eu a trebuit sa inventez ceva ca altfel era pedepsita pe viata printesita
. inca nu sunt sigura ca am facut bine, asa va crede ca nu e asa rau ce-a facut... o sa ma mai gandesc la asta maine, poate extind pedeapsa si la vizite la prieteni, dar atunci va sta inchisa in camera si va urla cat e ziua de lunga... va inteleg pe voi cele care mai aveti un bb si aveti probleme, ca a mea e mare si ar trebui sa-mi fie mai usor, dar vad ca nu... tre sa ma organizez cumva, s-o amenint cu ceva -ca merg la scoala sau c-o sun pe profa ei... oofff, n-o sa scap de griji niciodata...
gata, de maine ma fac mai pragmatica. o sa fac un plan de diversificare ptr Isa, cu alimente ce urmeaza sa i le introduc, pe zile. si un orar ptr Maria, cu ore de studiu, de curatenie, de lectura si de tv (macar atat, ca altfel ce fac cu ea!?). si un orar ptr mine, de curatenie, gatit, slabit si forumit (asta din urma cred ca nu-l pot programa, ca e non-stop )
va pup, mamici dragi, mi-ati fost de mare si real folos zilele astea si indeosebi azi (adica ieri in Ro), fara voi cine stie ce faceam... va multumesc din suflet
noapte buna, delfinariu
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui katalina Doamne, cred ca-s singura care n-a facut ciocolata asta de casa ![]() ![]() |
nici eu, ca n-am lp... poate faceti voi mai multa si va milostiviti si de mine
![](pofticios.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Isa 2011
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katalina/katalina.jpg)
katalina spune:
Rody,esti o mamica de nota 10.Am citit ce-ati suferit zilele astea.
Referitor la Maria,poate tu nu stii,le-am povestit fetelor pe FB ce surpriza am avut sapt.trecuta de la fiul meu cel mare:i-am descoperit din greseala citeva teste si o teza(cu note mici bineinteles)in dresing sub un dulap.Am ramas blocata, el nu minte de obicei si imi spunea tot ce face la scoala,DAR, mi-am dat seama ca eu l-am cam neglijat din pdv scoala,teme, verificat si din astea(pt ca baietii in general trebuie verificati,impinsi de la spate,sunt isteti,dar lenesi).Inca nu am avut discutia cea mare,nu i-am spus,intii trebuie sa ajung la scoala,apoi sa vad ce facem).Dar pina atunci,am stat.m-am gindit,mi-am adunat energia(cit o mai am), si pe linga toate treburile si bebe,o ora doua il verific,vorbim,il ajut la teme).Ziua mea este programata la minut, ma gindesc de seara ce trebuie sa fac a doua zi,ce gatesc pt copii,pt mine ca-s la diet,fiecare ora este rezervata pentru ceva anume.am mare noroc si cu dna.,ma ajuta enorm,deocamdata doar la menaj).
In fine, am constatat ca l-am neglijat la capitolul scoala,de cind a venit Victor,el era fericit asa, ascundea notele, pedepse nu erau,calculator oricind.la Maria e altceva, e fetita si fetele sunt mai constiincioase si ambitioase.Mai bine incurajeaz-o si atit,,pedepsele-s pt baieti
Noapte buna delfinariu
Catalina cu Victor(17aug2010)& Robert(13apr2004)& Catalin(4mart1998)
![](images/user_woman.png)
carla_2008 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bamboletta
ce scumpa e ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ochidut dar si Larisa e tare miscareata si ce bine se tine in fundulet si de spate!!!!bravo si voua ca Giorgiei i-am lasat comment
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
![](images/user_woman.png)
carla_2008 spune:
Adriana,Sorina,bravo pt delfinasii precoce,noi inca nu ne laudam cu mare lucru.
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
rodyka spune:
da, katalina, am lasat garda jos in ce priveste scoala Mariei. dar eu nu am cum sa o verific daca ea imi spune ca nu are teme sau nu are de invatat. in discutiile cu diriginta ei am inteles ca de multe ori ea le termina in clasa, ca e harnica. si in fiecare zi cand intra in casa o intreb: "cum a fost la scoala? vreun examen? teme?" de citit citeste si suplimentar, tot ce-i cade in mana, daca are chef, plus cartile de la biblioteca saptamanal. ea la literatura este cu un an mai avansata, cred ca v-am mai povestit ca din cl a II-a incepand au examen la inceput de an si, in functie de rezultate (viteza de citire, capacitatea de a reproduce si intelege ce a citit s.a.) se stabileste nivelul la care este: normal ptr cl in care este, foarte bun (promoveaza un an) sau insuficient ( e trimis la ora de literatura cu o clasa mai jos). si aud doar cuvinte de lauda... plus ca ea citeste de cateva ori lectia si stie despre ce e vorba, dar la un examen de nivelul cl a IV-a nu mai e sufi sa aiba o idee vaga, tre sa sti exact despre ce e vorba. si daca in rest le descurca, apoi probl e la Cunostinte despre mediu, unde intra biologie, anatomie si geografie la un loc, aici nu mai poate invalui. ori stie, ori nu. si adevarul e ca nu e deloc usor, m-am impotmolit si eu cu ea la schelet, la muschi, la aparate (la cel reproductor v-am povestit ca m-a pus in incurcatura cu intrebarile...)
note nu mi-a ascuns (inca ) ptr ca stie ca aflu de la profa care ma cheama la scoala, si la fel nu poate minti sa nu-mi spuna sa merg la scoala, ca uneori la amiaza mergeam dupa ea si ne-am fi intalnit, in plus imi trimite acasa convocare pe care tre s-o duca ea inapoi semnata, si la fel ma poate si suna daca e cazul. sper sa fie trecatoare toate, ca deja se invarte lumea cu mine. dar o pedeapsa cred ca tot trebuie sa primeasca, altfel va considera ca nu e mare lucru daca va continua asa...