Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 47 -

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

QiaoBing, vad ca tu ai mutatii de MTHFR si gena PAI. Mai stii cat aveai ProC. Global la Fundeni?
Simt ca explodez pana cand voi avea rezultatele la analizele MTHFR si gena PAI si ma tem ca vor iesi OK si raman cu ochii in soare fara o explicatie pentru cele 2 sarcini pierdute...si la sfarsitul lunii vrem sa ne apucam de treaba pentru bebe...
Ac. lupus anticoagulant poti fi ok de fapt, am o mica modificare care poate fi generata de infectia urinara pe care o aveam cand am facut aceasta analiza.

pentru

2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina_28 spune:

Da stiu e 250 de lei. Nu am facut nici cariotipul dar nu stiu daca e necesar.... Iti tin pumnii cand te duci la doctori ;sa fie cu noroc si apoi cu 2 liniute.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Gata, m-am intors de la dr. m-am cam lamurit, tot pe d-na dr U trebuie sa o astept.
Dr (hematolog) mi-a zis sa fac Clexane de cand am test pozitiv. am intrebat eu de cat, a zis 0,4. Am intrebat cum il cumpar asa fara nici o hartie ... mi-a scris o reteta simpla, unde am vazut ca trecuse 0,2. Ii atrag atrag atentia si imi zice ca nu stie de care se gaseste. Buuun, deci eu fac, in conceptia lui, Clexane in functie de cum se gaseste pa piata. Sa nu va imaginati ca mi-a dat 2 * 0,2. Am intrebat si de homocisteina - a zis ca nu are implicatii pe sarcina, drept urmare nu e cazul sa o fac. Ca in afara de mutatii (!) in rest sunt ok (si eu care credeam ca sunt perfecta )
Mi-a recomandat ca pe perioada tratamentului sa repet lunar hemoleucograma. Heparina in principiu nu produce modificari majore, dar e bine sa urmaresc ca nu cumva sa cad in extrema cealalta.

---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Lia,nu ai voie sa iei anticonceptionale(mai ales cele cu concentratie mare de estrogen) daca ai trombofilie.
Nu stiu ce medic ti-a dat asa ceva!
tuturor

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

Mami de SANDRA-GABRIELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

fetelor...ooofff....ma intristeaza vestile proaste de aici.
alla,miki,imi pare nespus de rau pentru nereusitele voastre.
adrianady,iti doresc multa putere.

as vrea sa va intreb ceva:evident ca dupa nereusita Fivului din Decembrie am intrerupt Clexanele.eu am o problema cu inima si ma gandeam,oare nu ar fi bine sa-mi fac 1-2 Clexane pe saptamana,asa,de intretinere???intreb asta pentru ca sangele mai gros datorat FVL imi oboseste si mai mult inima care si asa are problemutza ei si pe perioada cat am facut Clexane am avut si eu pentru prima data in viata mainile si picioarele calde.ce ziceti???

va pup si nu mai vreau sa aud vesti proaste

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

QiaoBing, vad ca tu ai mutatii de MTHFR si gena PAI. Mai stii cat aveai ProC. Global la Fundeni?
Simt ca explodez pana cand voi avea rezultatele la analizele MTHFR si gena PAI si ma tem ca vor iesi OK si raman cu ochii in soare fara o explicatie pentru cele 2 sarcini pierdute...si la sfarsitul lunii vrem sa ne apucam de treaba pentru bebe...
Ac. lupus anticoagulant poti fi ok de fapt, am o mica modificare care poate fi generata de infectia urinara pe care o aveam cand am facut aceasta analiza.

MeAlex la Fundeni am avut asa:
ProcC Global 0,55 cut off 0,8
PT.sec.TS 8.4 (raw value 8.403)
PT%TS.MC 161.6 d.N (8.403)
PT.INR.TS 0.7 (8.403)
LA1 23.5 (23.52
LA2 24.5 (24.527)
APTT 30 (26-36)
LA (APS) negativ
PC 93% (70 - 140)
PS free 60% (60 - 140)
AT III 90% (80 - 120)
Conform analizelor de la Medlife in acea perioada aveam si eu infectie urinara.

Sper ca te ajuta cu ceva.

---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Qiao, trebuie urmarite intr-adevar trombocitele (astea reies din hemoleucograma), plus altele. Dar hematologul la care ai mers nu cred ca este prea familiarizat cu trombofilia, oricum.

Fetelor, sa vedeti ce dilema am:
mi-au facut rost de clexane de o.4 doua farmacii. Cea de la sensiblu zisese ca nu poate deloc luna asta, dupa toate semnele, dar i-am lasat nr de telefon sa ma sune daca apare ceva.
Intre timp mi-am gasit la o alta farmacie, ma rog.. tot cu interventii, dar am gasit si mi le tine pana maine. Acum ce sa fac, sa le cumpar si pe alea necompensate? Ca eu nu am decat o reteta, de!
Este vreuna dintre voi interesata sa cumpere? Eu sincer nu le-as lasa acolo in farmacie, fiindca la cat de greu se gasesc.... parca e pacat. (zici ca sunt bananele pe timpul lui Ceausescu, zau asa!)
Una dintre farmacii le are disponibile maine (cea care are plafon, deci daca as folosi maine reteta compensata as da 150 de lei diferenta), iar sensiblu le are de saptamana viitoare (acolo dau doar 35 de lei).
Dati-va si voi cu parerea, pliiiiiizzzz Cred ca v-am ametit de tot cu povestile mele!

26+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Samira cel mai indicat este aspenterul , chiar si omega 3. Ambele ajuta inima. Clexane de 2 ori pe saptamina nu cred ca face cine stie ce, plus ca el are mai multe implicatii, unele bune si altele mai putin bune.
Lia de ce iei anticonceptionale? Eu stiu ca nu sunt recomandate in trombofilie, coaguleaza f tare sangele. Mai bine dai un mail dnei dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Letzy are dreptate cu anticonceptionalele, si eu am vrut sa ii atrag atentia Liei dar nu stiu sigur daca are sau nu trombofilie pana la urma. Nu imi mai amintesc, scuze
Letzy sper ca sunteti bine si tu si micuta!

26+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Va multumesc la toate pentru incurajarile si cuvintele voastre frumoase, conteaza mult. De fel sunt mai retinuta...probabil a fost o slabiciune de moment cand am scris. Stiu ca sunteti multe gravidutze si numai de vesti rele nu aveti voi nevoie acum.
Alla ingrozitor ce povestesti tu acolo, crunt. Condoleante pt tatal tau, sper sa fie intr-un loc mai bun ...macar atit
Ruxandra sigur ca voi face tot ce este omeneste posibil , Doamne daca ar depinde de mine as muta muntii din loc. dar...
Floricica
Balanta
Miki

Mergi la inceput