Prietene la bine si la greu - 97

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

am pierdut placintaaaaa
In acest moment, nu ma simt in stare sa reiau tot...usor usor incep sa scriu despre tot ce se vorbeste pe aici.

Niatza!

LA MULTI ANI KRELIA SI MAMI.ILINCA!! Va doresc sanatate, dragoste si un pic din toate cele bune!
LA MULTI ANI SARBATORITILOR SE SF IOAN!

Mai am cateva zile si incep serviciul..pt Cory parca astazi este prima zi in campul muncii..

Fug sa spal un baietel la fundulet si revin

poponitzu' meu Matei-Andrei

Mami de toddler nazbatios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

La Multi Ani Crissa13, da o tura pe la noi sa-ti uram de bine

Speram ca in Anul Nou
In burtica sa apara Kinderica

mami de 1 An pt. Remus Andrei(8 nov '09)

in asteptarea lui cu trandafirul in gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Sa va zic ce am patit cu rechinasa: de cand ne-am mutat la apartamentul nou ii facem baie in cada mare, inainte o spalam in cadita pt copii, o intindeam pe spate si asa o spalam pe cap, si o clateam. Acum ii facem de vreo 4 luni baie in cada mare si nu mai vrea sa stea intinsa deloc in cada sa o pot spala pe cap si sa o clatesc fara sa ii vina apa in ochi, urechi, nas. De vreo 2 saptamani nu mai sta deloc sa o spalam pe cap, pt care motiv acu vreo doua baite am grabit clatitul ca se pune pe urlat si am clatit-o mai repejor, neluand in seama urletele. Mai zic ca eu o clatesc pe par luand in causul palmei apa si turnand peste cap, inainte reuseam cumva sa ii flexez capul spre spate putin sa nu ii intre apa in urechi, acum nu mai sta. Deci..am clatit-o repede repejor in 2 sec printre urlete.
Nu va spun ca de atunci cand intra in cada e de ajuns sa o stropesti cu un strop de apa pe burtica sau sa pui mana uda pe spatele ei sa incerci sa o umezesti doar putin ca se pune pe miorlait. Deja se ridica in picioare si se pune pe urlat sa o scoatem. Acum vad ca si cand intru cu ea in baie in funduletul gol sa o spal dupa ce ii schimb pampersul se pune pe urlat, in mod sigur crede ca vreau sa o bag in cada sa o spal.
Noi o spalam cam de 2-3 ori pe saptamana , nu in fiecare zi. Acum nu stiu cum sa procedez ,e clar ca a prins o fobie fata de apa.
Aseara i-am zis lu al meu desi ii facusem baie cu o seara inainte, sa ii punem apa in cada, de o palma, sa o bagam iar in cada cu toate jucarelele ei de baie, si sa ne jucam doar, fara sa o spalam..doar putin umezita pe piele, fara sapun. Si sa nu stam mult cu ea, doar 5 min. Pff..i-am dat lotiunea de la Bubchen in manute , e innebunita dupa ea, si am bagat-o in cada. Era prea bucuroasa sa isi dea seama de ce facem. Cand s-a trezit in apa se uita asa tematoare de numa, si doar ce am pus mana uda pe burtica ei s-a pus pe urlat, si a continuat asa pana am scos-o. Degeaba am vorbit calm cu ea, si am incercat sa o alin, sa ii arat jucarii ,degeaba degeaba.
Mai pun fobia asta pe seama unei miscari gresite de-a zmaului acu o saptamana la baita ei. A incercat sa o intoarca in cada, cu fata la noi ,si a alunecat cu curisorul si s-a dezechilibrat foarte putin,nu a cazut in cada, dar s-a speriat. Poate si de atunci
Mai zic ca nu folosim para de la dus sa o spalam, nu aude apa cum curge cand punem in cada pt baita, apa ii ajunge aproape de buric si nu mai mult. E calduta cum e obisnuita de cand s-a nascut, deci nu e temperatura.
Am vazut azi dimineata cand sa intru cu ea in baie in curisorul gol sa o spal dupa ce i-am dat pampersul jos ca a inceput sa se smuceasca in bratele mele, sa planga si sa urle , e clar ca ii e frica ca o bag in cada. Si plange incontinuu cat o spal la curut.
Nu stiu ce sa fac sa nu ramana cu fobia asta, si sa ne urle mereu la baie..
Stiu ca vazusem la Andre ca avea o palariuta de aia cu bor pt pus pe cap sa nu ii intre apa in ochi. Am incercat si noi, zmau ii tine un prosop gros in dreptul fruntii cat ii torn eu apa pe cap si in felul asta nu ii mai intra apa in ochi deloc, dar degeaba, ea deja plange si urla...dinainte de a incepe sa o clatim.
Mai pateste careva ca noi??

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Crissa Sa fii sanatoasa, iubita si fericita langa flacaii tai!!

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

Laura eu cred ca Amalia ta se simte in nesiguranta pt ca e spatiul mare in cada si a avut experienta neplacuta de se dezechilibra. Oare n-ar fi bine sa revii pt moment la spalatul in vanita mica unde ii placea ei? Poate ca acolo se simte mai in siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

Crissa La multi ani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Neatza,
Laura no1 suntem 1n aceeas1 s1tuat1e. 1na1nte Dom1n1c era 1nnebun1t dupa ba1e, cum desch1deam usa la ba1e sa merg la susu era dupa m1ne s1 se ducea la vana planga sa 1l bag la balaceala.Ve 1ntampla asta de vreo 3-4 or1 pe z1. Acum ceva vreme, am facut o manevra gres1ta, el se 1nt1ndea dupa o jucar1e, el 1l 1nt1ndeam pe spate s1 asa a luat apa.Am pus s1 prea multa apa 1n vana mare. Eh, de atunc1 fuge de ba1e. Eu 1l spal la 2 z1le, 1nclus1v pe par (tare as vrea sa am t1mp sa ma 1ngr1jesc s1 eu asa, dar cred ca t1ne de 1nvatatura, de aceea 1ns1st). Am reven1t la cad1ta de bebe, tot cu put1na apa, 1ar de 2 z1le deja ma lasa sa 1l aplec d1n nou pe spate, ba ma1 nou 1l las cu capul de tot pe van1ta t1mp 1n care ma ma1mutaresc cu vreo jucar1e deasupra e1. Am de gand sa 1l spal 1n f1ecare seara s1 pe cap, pana scapa de fob1a asta, 1ar 1ncet 1ncet reven1m la cada mare, dar nu ma1 pun asa multa apa.
Am c1t1t aseara 1n cartea lu1 supernany, metoda cu ursuletul la clabuc1t, expl1cat cop1lulu1 ce se 1ntampla. O sa o apl1c s1 eu, ca pana acum la ba1tza aveam doar jucar11 de plast1c, pe care nu 1es asa clabuc1, dar o sa 1l bag 1n vana cu unul d1ntre ce1 do1 bebelas1 cu care se joaca el. M1e pusul ape1 cu ma1n1le caus nu 1m1 reuseste.
sper sa 1s1 rev1na repede.

Mergi la inceput

Offf..Asa e..cred ca tre sa practicam iar baita in cadita ei...Si eu am zis ca o sa incerc sa o spal o zi da, una nu, oricum seara la culcare daca nu facea baie , mergeam la baie si o spalam pe manute, fata, picioruse si fundulet, si apoi in hainele de nani.
Mai rau e ca vreau sa ii las parul lungut, si cum o sa o pot tine curata pe par daca ea urla ca din gura de sarpe?
Am citit-o si pe aia cu ursuletul din cartea cu nanny, dar ma gandesc ca multe din ce spune ea inca nu prea au sens la astia micii ai nostri..Adica oricat i-ai explica, sau poate arata nu stiu cata corelatie fac ei acum intre fapte..No..zic si eu..
Apropo de asta ce spumant de baie o fi permis la copilasi asa mici? ca ma gandesc sa procedez cu un spumant de baie si sa intru si eu cu ea in cada sa ne jucam..
Na..pt o miscare gresita tre sa platim greu..

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

laura, 1deea de a te baga s1 tu cu ea 1n vana, nu e rea, dar pregateste-te pentru 2-3 z1le doar de jucat 1n vana fara sa o spel1, 1ar n1velul de apa sa f1e max1m la bur1cul e1. Cu spumantul, sper sa nu gresesc, dar nu cred ca ex1sta pentru e1. Or sa duca mana la och1sor1 s1 atunc1 1ncepe ustur1mea, asta daca o sa 11 placa 1n spumat. Eu am 1ncercat sa 1l bag pe Dom1n1c cu m1ne 1n vana, cu spumant (eram cu prosopul la 1ndemana sa 1l sterg la och1 repede), dar a fost ret1cent la spuma (b1ne ca s1 vana era pl1na cu apa, ca pt m1ne), dar 1n sch1mb 1-a placut sa se joace de afara cu spuma d1n vana mea.
Asa e, nu toate funct1oneaza la varsta asta, asa cum expl1ca supernany, dar eu cred ca e1 pr1cep destul de multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

LA MULTI ANI MAMI ILINCA (ne mai citesti?)

LA MULTI ANI CRISSA

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput