Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (22)
Raspunsuri - Pagina 9
fulguta28 spune:
Neata!
Crina, cat ia Vero in greutate pe saptamana/ luna daca papa 70-100 ml de laptic matern? Nici a mea nu papa mai mult de la san, in schimb daca papa bibeu, 120 ml. Sunt curioasa azi, cand este cantarirea saptamanala, daca a luat cel putin 150 g.
Sorana, burtica Marei s-a reparat cu un ceiut de menta. Acum face kk normal.
Nike,suntem alaturi de tine! Puiutul tau o sa fie bine. Nu-ti pierde increderea in capacitatiile lui de luptator. Pup ginerica ochios!
crina-s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fulguta28 Neata! Crina, cat ia Vero in greutate pe saptamana/ luna daca papa 70-100 ml de laptic matern? Nici a mea nu papa mai mult de la san, in schimb daca papa bibeu, 120 ml. Sunt curioasa azi, cand este cantarirea saptamanala, daca a luat cel putin 150 g. Sorana, burtica Marei s-a reparat cu un ceiut de menta. Acum face kk normal. Nike,suntem alaturi de tine! Puiutul tau o sa fie bine. Nu-ti pierde increderea in capacitatiile lui de luptator. Pup ginerica ochios! uta28 este mamica de Mara Elena alias Monstru din Adancuri zis Nasturel (10.10.2010) ------------------------------------------------ www.micaevents.ro" target="_blank"> Fotografii de botez pentru puiutul tau. Enjoy! |
Luna aceasta cred ca a luat 650-700g. Eu sunt multumita pentru ca incepand din luna a 4 nu mai iau copiii la fel de mult ca-n primele luni.
bebecris26 spune:
Si eu i-am curatat de vreo doua ori limbuta ca mi se parea cam incarcata, dar in rest nu-i fac nimic pt ca e curata.
Cristina, mami de bebita David
histamina spune:
va multumesc mult pt incurajari.
am dat jos un kg deja.
am pus poze noi cu strumful, in album.
ma duc la trebi..........daca strumful ma lasa.
selenar spune:
Buna fetelor,
Am reusit azi sa citesc din urma si va multumesc pentru subiectele interesante pe care le discutati.
danny1, idalis - va multumesc pentru raspunsuri (iertati-ma pentru intarziere).
Vladut inca se mai lupta cu kk destul de des (cam la fiecare masa, iar noaptea o data, pe la orele 4-5). Dupa mers la medic pediatru gastroenterolog am inteles ca sunt normale toate tipurile de kk la bebe alaptat si am primit sfatul sa nu-i mai dau LP in completare, ci doar LM pana se reface.
Problema e ca la cantarirea saptamanala a iesit ca a slabit cu 140 grame!! Unde pana acum crestea bine si imi faceam probleme ca face kk des, acum kk cica ar fi normal, dar el a scazut in greutate. A fost numai alaptat saptamana asta...si ma gandesc serios sa trec din nou la completare, ba mai mult, sa renunt la alaptat complet. Pana acum i-a mers bine cu laptele meu (a luat 1,4 kg in luna a 2-a si 1 kg in a treia, 900g in luna a 4-a)...dar acum, in prima sapt din luna 5, a slabit mititelul. A mai patit cineva asa ceva? E drept ca ramas numai cu sanul ca hrana, face figuri, mai ales la masa de dimineata si urmatoarea. Noaptea papa foarte bine la san, dar parca nu se satura, ca se tot trezeste, uneori si din ora in ora.
Parerile doctorilor au fost ca "nu exista lapte de mama rau", ca "LM e perfect pe copil"...totusi, el a slabit cand nu i-am mai dat bibe de seara.
Cameluska - ce pompa de san folosesti?
LoraG76 - spuneai ca ziua bebe papa mai mult LP si noaptea san. LP cum i-l dai, cu lingurita? Ziua scoti lapticul din san cu pompa?
Mie mi-au zis dr ca din cauza ca Vlad cunoaste ca exista biberon, de asta face nazuri la san si ca trebuie sa uite ca exista bibe...
b_irina_c - si la noi programul de somn e teribil si baiatul adoarme numai in brate, plimbat, leganat si cantat...
mari_paun - de multe, multe ori mi-ai fost inspiratie inca din timpul sarcinii. Esti daruita de Dumnezeu cu multa putere si iti doresc tot binele, sa treci peste suparari si sa te bucuri de minunatiile tale!
Sper sa reusesc sa intru mai des sa si scriu (de citit reusesc sa mai citesc cand doarme bebe).
Va pup,
Elena
Va pup si va doresc sanatate!
Mari-Mariuk spune:
Buna ziua si LA MULTI ANI!
Am ajuns astazi acasa, dupa 6 zile de spitalizare si tratament. Ne-am internat luni seara la urgenta deoarece Vlad tusea ingrozitor si facuse si temperatura. Analizele au aratat ca a avut faringo-traheita si o forma usoara de pneumonie. I s-a facut intravenos cu penicilina si gentamicina, iar acum avem de luat siropuri inca 5 zile minim.
Termin de citit din urma si revin.
Va .
Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)
http://picasaweb.google.com/102527437167244304186
http://radiobestpower.no-ip.org:8989/listen.pls
bebecris26 spune:
Mari ma bucur ca a-ti ajuns acasa, il pupacim pe vladut sa se faca bine repede.
Cristina, mami de bebita David
sabu_dk spune:
Ma mai tineti minte?
Am cam absentat, insa am scuze bune
In primul rand LA MULTI ANI pe 2011, sa fie un an cel putin la fel de bun ca 2010, sa avem numai clipe si momente frumoase alaturi de puiutii nostri dragi, multa putere fetelor care trec prin probleme personale, si numai zambete la toti.
Noi am fost fffff ocupati. De pe 21 Dec au venit ai mei parinti aici in DK, si am fost foarte prinsi in activitati in fiecare zi. Ba a fost Craciunul, ba anu' nou, ba ieri botezul. Insa de citit, v-am citit in fiecare zi, ca am un laptop mic cu care stau in pat cand ma mulg (eu inca ma mulg la fiecare 3-4 ore). Marti o sa plece si ai mei, si dupa aia intram din nou in rutina si o sa am timp mai mult sa stau cu voi la palavragit .
Am vazut ca ati discutat o groaza, sper sa mai retin, ca si eu vream sa spun cate ceva... Insa o sa scriu intr-alt mesaj ca sa nu scriu un roman sa va plictisesc.
Buburuza_10 spune:
Saluuuuuuuuuuuuuut!!! Bine v-am regasit! Sper ca Mosul v-a adus tot ce v-ati dorit si ca ati petrecut frumos de sarbatori. Va doresc un an nou fericit si implinit!
Nu am apucat sa citesc din urma, dar sper din suflet ca toti bebelusii si toate mamicile sa fie bine, sanatosi si papaciosi!
Noi ne-am intors pe 7 acasa! In timpul vacantei am facut si botezul, asa ca acum domnisoara Sofia este crestina, mai exact catolica franciscana! Am incarcat deja cateva poze pe facebook (multumesc fetelor care ne-au complimentat).
Ieri am fost la vaccinul de 4 luni. Am trecut si peste acest hop cu succes, slava Domnului! Avem 6,6 kg si 65,7 cm si in continuare nu mancam nimic altceva decat laptic de mami, direct de la sursa.
Plange, fug...
sabu_dk spune:
Am vazut ca discutati despre poze... Noi le facem mai intotdeauna cu blitz. Daca ar trebui sa le fac fara blitz atunci ar trebui sa asteptam pana la vara cand o fi soare aici... In tarile nordice iarna e gri. Chiar daca e cerul senin, chiar daca e putin soare, nu e destul de puternic incat sa lumineze calumea, si e gri. Asa ca facem cu blitz. Nu se pare ca il deranjeaza asa de mult pe Nicklas.
Ce-ati mai discutat?...
Baita noi facem la 2-3 zile, il spal cu sapun lichid care e pe post si de sampon si de gel de dus. E d'ala contra alergiilor, fara parebene, fara parfum... Sotul are alergii mari la parfun, asa ca moasa ne-a zis sa il ferim pe Nicklas cat putem pan' pe la 4 luni... Asa si facem.
Despre sterilizat. Si eu sterilizam biberoanele dupa fiecare utilizare, insa asta a durat vreo 2 zile, pana m-au apucat nervii... Asa ca acum sterilizez biberoanele (si suzetele) cam 1 data pe saptamana, in rest le spal ca Lora cu detergent normal de vase. Numai ca am un burete special dedicat spalarii de biberoane, nu spal altceva cu acel burete.
Cica asa face Nicklas anticorpi. Pai asta inseamna ca a facut ieri Nicklas la anticorpi de nu o sa se imbolnaveasca o viata intreaga.
Deci, sa va povestesc, and I shit you not. Ieri am avut botezul lui Nicklas. Am fost la biserica, simplu si frumos, si dupa aia, am venit cu musafirii (90% rude) acasa unde aranjasem o masuta cu sandvisuri, oua umplute, etc. Anyway, ce vream eu sa va spun e ca la un moment dat eram eu intr-un capat al sufrageriei (avem o sufragerie imensa de 50 mp) si Nicklas in brate la o matusa de-a sotului, cu suzeta atarnand pe langa el (suzeta era pusa pe o ata legata de tricou). Si vine val-vartej de caine-miu si ii frige o coada la suzeta. Eu in acel moment, instinctual am inceput sa ma deplasez prin multimea de oameni sa iau suzeta sa o spal. Insa pana sa ajung la Nicklas, ma opreste unul si incepe sa ma intrebe ceva, eu il reped ca sa ajung la suzetica. Si deodata il vad pe dulaul Clyde mirosing suzeta care tot atarnand statea si dandu-i o limba. Atunci l-am impins pe gagiu (doar asa putin, nu tare), sa fug sa iau suzeta. Gagiu impins se dezechilibreaza, pica pe maica-mea, care in caderea ei, se apuca de tricoul meu si pic si io. Nu s-a lovit nimeni, insa a fost o busitura cu sunet. Faza la care Nicklas incepe sa planga. Si matusa sotului in bratele careia statea, sa il linisteasca, ghiciti ce face... Yep, aveti dreptate!!! Ii baga suzeta in gura!!! Sa mor si nu alta. Pana m-am ridicat eu, pana am ajuns intr-un final la Nicklas, pana i-am luat suzeta din gura, deja molfaise bine la ea.
L-am urmarit pe Nicklas sa vad daca ii ies bubite, daca vomita, etc, insa se pare ca e fericit tare. N-are nimic, nimic.
Stiu ca mai trebuia sa spun ceva, insa nu mai retin. Revin.