Diversificarea si congelatorul
Dragi mamici cu experienta, am nevoie de sfaturile si experienta voastra!
In curind incep diversificarea bebelusului meu (acu implineste cinci luni). Pt ca nu ajung in fiecare zi la magazin sa cumpar legume proaspete, doresc sa gatesc mai mult dintr-o data si sa congelez in portii.
Puteti sa imi impartasiti din experienta voastra? De exemplu cum e mai bine : sa amestec deja legumele si sa le pasez impreuna sau sa le pun pe fiecare separat la fiert si in congelator si cind le incalzesc sa le amestec ca sa pot varia mai usor meniul?
Ati folosit aparat de incalzire sau ati incalzit mincarea pe bain-marie? Cum ati masurat temperatura?
Nu rideti de mine, nu sunt prea mare mestera in bucatarie si deocamdata mi-i se pare diversificarea un bau bau mare de tot si f complicata in comparatie cu o banala friptura
Raspunsuri
boticelina spune:
Pe mine congelatul m-a salvat mereu. Aveam chiar si fructe de la mama din gradina puse in pachetele mici pe care le decongelam si le amestecam cu branza calcica. Daca imi ieseau 2 portii de mic dejun una o puneam la congelator si ma salva in alta dimineata (eu m-am intors la serviciu exact cand am inceput si diversificarea si ii lasam bonei mancarica facuta de cu seara).
Apoi cumparam de exemplu 2 ardei mari rosii, ii coceam, curatam, pasam pulpa si congelam in tavita de cuburi de gheata ca sa pun la diverse alte combinatii. Oricum, eu am congelat orice, si separat in cantitati mici si in recipiente mai mari, deja preparate (deci amestecuri) pt o portie. Si acum (copilul copilul are 2,5 ani) congelez mancare, in special supa si ciorba, dar si felul 2.
In felul asta eu am eficientizat la maximum toata treaba cu gatitul, atat din pdv al timpului petrecut in bucatarie cat si al costurilor de productie Mi-am cumparat vreo 20 de caserole tip tupperware care se inchid f bine, sunt freezer si microwave safe, o parte de 200 ml, altele de 400 ml si le folosesc cu mare spor de 2 ani.
De dezghetat, dezghet dupa cum am nevoie si-mi aduc aminte. Cand era micuta eram mai atenta, acum dezghet cand am nevoie, la microunde.
Vei auzi si multe pareri contra congelarii, vei auzi treaba "cat dureaza sa pui un morcov si juma de cartof si sa faci o supita proaspata"... Pt mine dura prea mult, preferam sa petrec timpul ala cu ea, sa iesim la plimbare, sa ne amuzam, si-asa serviciul imi manca jumatate din ziua activa a copilului.
Copilul nu a avut niciodata nicio problema cauzata de mancarea congelata, din contra, daca ceva a deranjat-o la burtica a fost mancare cica "proaspata" luata din magazin.
Dar asta e doar experienta mea, tu trebuie sa te gandesti si sa decizi cat timp/efort/bani poti si vrei sa investesti in prepararea mancarii.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
szivarvany spune:
Eu am pus mancarica blenduita in pungi de gheata si incalzeam 2-3 cuburi odata
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
lisssa_ana spune:
eu intotdeauna am pus mancarea separata,morcovul la morcov,dovleacul la dovleac,etc. Combinam ce imi trecea mie prin cap. Ca masuratoare,foloseam cuburile de gheata,in formele lor si congelam tot.
Mama de Ana si 13+
aschiutza spune:
Multzumesc de raspunsuri . Cred ca si eu le voi pune separate la inceput pina voi fii sigura ce amestecuri maninca bebe.
Ati masurat cantitatea de apa pusa (ca sa stiti cantittea de legume mincata de bebe) sau ati pus apa dupa ochi "cit sa acopere legumele"?
Lissa, ce fel de dovleac ai folosit? L-ai fiert in apa sau copt la cuptor?