Polivitamine pentru copii
![](images/user_man.png)
Aseara am petrecut vreo ora in depozitul unei farmacii comparand siropelele cu vitamine ptr. copii. Am comparat:
Sanasol
Pikovit
Vidaylin
Vi-Sol
Vitam
Concluzii:
1. Sanasol contine cele mai multe E-uri.
2. Pikovit-ul nu e pre ecomandat sub un an
3. Vidaylin-ul nu e original ci facut sub licenta....dozele compusilor sunt mai mici decat la originalul American
4. Vi-sol-ul si Vitam-ul sunt originale, fabricate in Egipt, iar dintre lele un plus mare de vitamine are Vitam-ul daci am hotarat: vom lua VITAM.
Si toate astea ptr. ca madam dr. mi-a zis ca toate siropelele sunt la fel.A, Vitam-ul zice ca e recomandat siin deficit de pofta de mancare.
Produs nou in farmaciile romanesti: WICK-ul, firma ce are ptr. bebelei > 3 luni un balsam ptr. desfundatul nasucului.
Cam atat....sper ca nu v-am plictisit prea tare.
Postat initial de Raluca
Lia
Moderator
Pikovit-ul e recomandat in lipsa apetitului,intr-adevar,pentru copii peste 1 an .
Postat initial de Luizax
Pt. bebe de 11 luni, ce e mai bun sa-i dau?
Sanasol, Visol ...pikovit sau ce?
anda
Membru junior
luizo, cautat si io de nebunit vitamine si am vazut mai demult o statistica pe forum. concluzia era ca cele mai is VITAM. eu ii dau acuma, dupa ce i-am dat o tura pikovit la care se strimba groaznic si in final mi le vomita. acu am trecut pe vitam care nu are asa consistenta groasa si il inghite mai cu "drag". comparativ cu pikovit ii mult mai bun (are mai multe vitamine).
oanaesn
Membru matur
Noi astia marii cand am mai luat vitamine am luat Supradyn si stiu ca exista si sirop dar nu stiu de la ce varsta se poate lua. Noua astea ni se par ca se asimileaza cel mai bine...
Lia
Moderator
Luiza,eu ii dau Pikovit lui Iepu' si e tare incantat,invariabil mai vrea o lingurita.Biensur ca nu mai primeste.Ii dau nu pentru faptul ca e slab,ci pentru ca aici nici vitamina D nu primeste decat de la soare iar in ultima perioada stam mai mult la "umbra",ca bate-un vant de mi-e frica sa ies afara fara caramizi in buzunare.Mai mult decat atat,in perioada in care-i dau,luptam mai putin pentru fiecare lingurita de mancare comparativ cu perioada in care nu i-am dat.
Un singur lucru nu-mi amintesc:daca se poate da la copii sub un an,ca nu mai am prospectele si cutiile.Da' asta-i simplu de aflat.
Cand am fost in tara am citit prospectele de la mai multe feluri de siropele multivitaminice si asta mi s-a parut cel mai bun.
Luizax
Membru de baza
mercic pt. raspunsuri. Oricum Alex va face 1 an in curand asha ca banuesk ca pot sa-i dau pikovit....
Emilia
Membru junior
Pe la patru luni, cand Adi nu mai lua in greutate deloc, i-am dat Vidayline, care trebuie sa recunosc ca a fost destul de eficient, adica a avut o perioada cand manca mai bine.
Pe la opt luni, i-am facut si analize, care au iesit exceptionale. Atunci doctorita ne-a spus ca asa este el mai slab si sa ii asiguram vitaminele din alimentatie.
Asta vara cand a stat cu soacra mea 2 luni, aceasta disperata ca nu manca (are zile cand mananca numai lapte si fructe) i-a dat Pikovit, pe care l-a luat cu drag (este mult mai bun la gust decat Vidayline), dar dupa o luna (ca la carte) nu s-a imbunatatit starea de lucruri, Adi manca la fel de prost.
Acum (la doi ani) aproape ca il las sa mance ce vrea el. Trebuie variata foarte mult mancarea si sa nu-l indemni. Cum incepi sa-i spui mai ia, ai incheiat masa. Avem insa marele noroc ca Adi mananca fructe de orice fel. Nu a fost fruct pe care sa nu-l manance.
In concluzie, avand si eu un copil slab, stiu ce greu este, dar daca analizele i-au iesit bune nu-ti mai face atatea probleme.
Iar daca nu-i dai timp de o luna vitaminele i le-ai dat pe degeaba. Vezi ce efect are si cu timpul vei invata ce ii merge mai bine.
Si inca un sfat. De la patru luni (cand am inceput sa avem probleme mai mari) pana pe la un an eu scriam in fiecare zi ce manaca Adi. Asta m-a ajutat. Am reusit sa vad cam ce-i place si cat de des trebuie sa-i dau de mancare. Si daca manca o lingurita de mazare o treceam in caiet.
gabid
Membru de baza
Eu ii dadeam Visol pana la un an si dr mi-a spus ca de la un an e mai bun Pikovit.asa ca acum ii dau Pikovit.
vilma
Moderator
Luiza, inainte de 1 anisor, eu i-am dat Ancai un siropel New Life de la California Fitness, care avea un complex de vitamine. Se pare ca este unul dintre cele mai bune, dar cu siguranta este si destul de scump. Si in plus, se poate obtine doar din reteaua lor de distribuitori (doctori si farmacisti).
Postat de Luizax
A auzit cineva de asta? sunt polivitamine pt. copilashi. Am un preten care lucreaza la o firma de medicamente si zicea ca imi da o sticlutza si cum ca ar fi mai bun ca pikovitu sau sanasolul. A dat cineva mixavit la bebei? si care au fost reactiile.?
Dana M.
Membru junior
asa e, Luiza, sunt multivitamine, cel mai bine te uiti pe prospect ca sa vezi ce si cum. Din pacate, am lucrat la firma care importa acest medicament si cum am ramas cu un gust - nu amar, gretzos chiar - ma irita si cand citesc denumirea......sorry ....
......so: am inteles totusi ca e bun, dar mai intreaba niscaiva doftori, inainte sa-i dai lu' Alex....
Postat de Sabina
Natura Mix: sta ne-a dat pentru stimularea poftei de mancare.A mai folosit cineva? E din plante, miere cu afine si urme de mure, zmeura etc.Are vreun efect?
Raluca
Membru matur
Eu am luat natura Mix dar ca si tonic, nu ptr. pofta de mancare, ar fi minunat daca ar avea asemenea efecte caci si noi avem probleme de mancare,continuue, si e totusi un produs natural.Gasesti detalii la www.aboca.us
Postat de ungureaa
Buna fetelor,
Imi amintesc ca in copilarie mincam uneori Kavit-9, cred ca era vorba de un complex de vitamine. As dori sa stiu daca mai exista, ce contine si daca se poate gasi si in Canada?
lilach
Membru matur
Eu am cumparat citeva cutii de Kavit din Romania.La copii le place,dar numai daca e pus la frigider.
Gaby
Membru junior
Acum se gaseste "Kavit junior"....peste tot...se face si reclama...Asa ca poti trimite in Canada...
Raspunsuri
![](images/user_man.png)
Julie spune:
Posted - 15/10/2002 de catre Vilma
Cate cashete se dau pe zi pentru 1,6 ani: 1 sau 2 (pe cutie scrie 1-2/zi); avand in vedere ca are in continut si vitamina D2 (224 UI), cate picaturi de vitamine D3 (Vigantol sau Sterogyl) dati pe zi?
Vitamina C: este necesara o cantitate de 100 mg/zi- e bine?
PS: L-am intrebat deja pe pediatru (2 pic. Sterogyl, 1 casheta de Cavit/ zi), dar vreau sa stiu cum ganditi si voi.
claudiap
Membru matur
Draga Vilma, am pus intrebarea aici la noi (eu lucrez la Biofarm) si mi s-a spus ca o tableta pe zi e suficient.
Revin cu detaliile privind Cavitul.
Cavit clasic este mai concentrat si se recomanda mai mult adolescentilor, asa ca nu am sa vorbesc prea mult de el.
Super Cavit a devenit Cavit Junior (asa ca e posibil sa gasiti in farmacii sau supermarket ambele formule, dar e acelasi lucru doar ca se numeste altfel). Cavit Junior este bun pentru copiii intre 1 si 4 ani (si se recomanda 1 pana la 2 tablete pe zi). La varsta Ancutzei- 1.6 ani mi s-a spus ca o tableta este suficienta. Oricum dozajul este facut astfel incat respecta nu stiu ce norme europene de nu stiu ce, asa ca puteti da linistite copiilor vostri, totul este sa le placa la gust ( ca, de exemplu nepotului meu nu ii place, dar nepoata-mea e innebunita dupa cavit...de gustibus). Daca va intereseaza, ingredientele sunt toate importate de la firme de renume, iar masina care face Cavitul este noua, adusa tot din Occident.
CarmenB
Membru nou
Si eu i-am dat Ascovit lui Cezar (de piersici) saptamana trecuta cand era mucios. Am cautat prin farmacii sirop cu vit.C si nu am gasit, nu aveau decat fiole pe care Cezar le refuza (au si un gust groaznic) asa ca am luat Ascovit si el a fost incantat. Acum le cere el, imi arata cutia cu mana intinsa, stie sa le suga in gurita. Tu cate ii dai pe zi, ca daca ar fi dupa el ar manca si 10 ?
vilma
Moderator
Da, ii dau dupa capu meu imprastiat, dar cu acordul lui nenea pediatrul, cu dozajul spus el (am si specificat in mesajul initial ca l-am intrebat ce si cum...dar probabil ca ai uitat)
Carmen, ascovit, de fapt nu, vitamina C mai precis, ne-a zis doctorul sa-i dau 100 de mg/zi, asa ca le adun si eu si ii dau cate 3/4 dintr-o pastila (ca mai are si cavitul ceva vitamina C)...da, si Anca o suge cu succes (dar o sparg in 4).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)