Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali63 spune:

Sunt foarte dezamagita de concursurile Winners. Astazi au aparut raspunsurile corecte la romana printre care 3 intrebari au fost gresite si in consecinta toti copii vor primi cate 1 punct pentru fiecare intrebare gresita (ambigua). La a 14 a intrebare pare a fi o greseala de tipar deoarece nu poate fi raspunsul corect C. Cine stie cand afiseaza subiectele si punctajul obtinut pe judete daca treaba merge atat de greu. Imi pare rau ca am comandat 2 culegeri de la Winners care inca nu au sosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

acum aud prima data de concursul acesta "Winners"

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

nici eu n-am auzit de el...

in shimb a trecut saptamana si n-au venit cu vaccinul.
andrei a zis ca s-au saturat, macar sa vina odata, caci se sperie toata clasa de cate ori deschide cineva usa in timpul orei...

Cristina
Atelierul Nazdravanilor, 21 mai. www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Mergi la inceput

Am trimis un e-mail la Winners si s-au corectat, cel putin asa vad pe site. Deci vom avea MENTIUNE deoarece nu mai este baraj la clasa a I a.
Nici la noi nu s-a facut inca vaccinul, eu am semnat impotriva. Daca copilul a facut rujeola dupa o luna de la vaccin am considerat ca nu mai are sens vaccinul.
Vineri avem serbarea ABECEDARULUI si suntem la grupul GHI. Vad ca d-na le da sa faca compuneri, sa scrie personajele principale dintr-o poveste, etc.. La mate am ajuns la ceas.
Mult succes scolarilor pe ultima suta de metrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

asa devreme serbarea abecedarului ?

Noi am primit deocamdata cateva versuri de invatat

Azi vine teatrul la scoala.

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna ziua!

Revin si eu la subiect, dar un pic pe langa . Nu imi mai amintesc, dar parca erau la inceput de an copii care nu stiau sa citeasca, scrie etc. Cum au evoluat de-a lungul clasei I? Cat de greu a fost pt. ei/voi? Baietelul meu ma preseaza ca vrea la scoala. Abia a facut 6 ani, nu stie sa citeasca, stie doar cateva litere si cifrele. Doar ca nu mai vrea la gradi. Merge de trei ani, dar niciodata nu i-a placut, nu i-a mers prea bine, a avut si ghinion cu multe doamne schimbate, unele cu probleme . Eram hotarata sa il dau la anu', dar acum m-a dat peste cap. Nici nu am timp de gandire. Am vorbit la scoala si pana miercuri ar trebui sa ma hotarasc.

Maria e bine la scoala, doamna are numai cuvinte de lauda. Mie mi se pare tare imprastiata si ... uraste temele pentru acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Cornelia, fata mea cand a inceput scoala nu stia nici sa scrie nici sa citeasca (de fapt stia sa sa-si scrie numele - Ana ). A invatat, nu-i asta problema, acum in fiecare seara imi citeste si ea cate o bucatica din povestea de seara si din cand in cand imi scrie si scrisorele.

Cel mai greu mi s-a parut sa:
-o trezesc dimineata si sa ajungem la timp la scoala
-sa-si faca temele (ea n-ar avea nicio problema sa faca temele din cand in cand, dar doar cand are chef si nu fix pana maine si doar la ce materia vrea ea)
-sa stea atenta 45 de minute
-sa trecem de la gradinita unde totul era sub control la modelul de la scoala - trebuie sa aiba singuri grija de ei (asta nu-i rau, dar multora li se pare ca asta se poate intampla fix din a doua zi de scoala)

Tu stii cel mai bine daca baiatul tau e potrivit pentru scoala.

Vali, nu-i devreme cu serbarea? Si noi tot la GHIta suntem si mai sunt cateva litere de invatat si inca o luna de scoala.
Poti sa nu-i faci deloc vaccinul? Mie invatatoarea mi-a spus ca daca nu-l face la scoala trebuie sa i-l fac la medicul de familie si sa-i aduc o adeverinta in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

Buna ziua!

Revin si eu la subiect, dar un pic pe langa . Nu imi mai amintesc, dar parca erau la inceput de an copii care nu stiau sa citeasca, scrie etc. Cum au evoluat de-a lungul clasei I? Cat de greu a fost pt. ei/voi? Baietelul meu ma preseaza ca vrea la scoala. Abia a facut 6 ani, nu stie sa citeasca, stie doar cateva litere si cifrele. Doar ca nu mai vrea la gradi. Merge de trei ani, dar niciodata nu i-a placut, nu i-a mers prea bine, a avut si ghinion cu multe doamne schimbate, unele cu probleme . Eram hotarata sa il dau la anu', dar acum m-a dat peste cap. Nici nu am timp de gandire. Am vorbit la scoala si pana miercuri ar trebui sa ma hotarasc.

Maria e bine la scoala, doamna are numai cuvinte de lauda. Mie mi se pare tare imprastiata si ... uraste temele pentru acasa.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)

Cornelia, Sunnyday07 a punctat foarte bine. Evident ca tu il cunosti cel mai bine si stii cum reactioneaza la diverse situatii, insa la scoala nu se pune problema de dificultatea de a invata sa scrii si sa citesti (se poate si de la 6 ani), ci de respectarea stricta a unor reguli, de respectarea unui tipar zi de zi....
Am prieteni care si-au dat copiii de la 6 ani pe motiv ca fizic sunt mari, arata bine, ignorand psihicul si acum le pare rau.

Eu a trebuit sa dau o declaratie la cabinetul medical in care am scris negru pe alb ca refuz administrarea vaccinului. Aceasta declaratie ramane la dosarul medical al copilului (un exemplar), alt exemplar fiind trimis la Sanepid de catre cab. med. scolar.

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Este vorba de vaccinul ROR care este f. contraversat si la unii copii declanseaza autismul. Copilul meu nu a vorbit 4 ani dupa vaccin. inv. ne-a spus sa dam acordul in vocabular (pro sau contra).
Vaccinul DT care este programat peste o luna,va face.
Si eu zic ca este c-am devreme pentru serbare, oare ce vor face dupa?
Vor incepe evaluarile finale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Va multumesc pentru raspunsuri! Eu imi fac probleme ca nu va invata sa scrie . Am vorbit cu invatatoarea Mariei si mi-a zis ca nu e absolut nici o problema ca nu stie sa citeasca si sa scrie, ca doar astea sunt principalele deprinderi pe care trebuie sa le dobandeasca in clasa I, dar ca ii va fi mai greu pentru ca nu e egal la start cu ceilalti copii. Totusi, nu m-a descurajat. Sunt putin bulversata, pentru ca am analizat o data lucrurile si ma hotarasem ca nu e cazul sa il dau anul asta la scoala. Inca inclin spre nu. Cu regulile va avea probleme sigur, dar nu numai anul asta. O sa mai am o discutie cu el si un consiliu de familie in seara asta (ca la noi sunt multe aspecte si implicatii de analizat )

Maria a facut ROR-ul saptamana trecuta, marti. Ni s-a cerut acordul scris anterior. Am avut mari emotii (si ea si eu) pentru ca de la un an nu i-am mai facut nici un vaccin si nici o alta intepatura. Am fost la scoala sa o incurajez, iar in cabinet a asistat o alta mamica si pana la urma i l-au facut fara mari proteste. Nu a avut nici o reactie, dar Maria nu a avut niciodata vreo reactie la vaccinuri.

Mergi la inceput