Floricele de liliac mai-iun (46)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Madamar/Madamar.jpg)
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioanact Buna! Multumim pt urari: nikolett2445 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aleesicoo felicitari pt ![]() ![]() maribel ma gandeam la tine sa ne trimiti vesti, si iata c-ai aparut! ![]() ![]() ![]() FELICITARI! ![]() E prima floricica care merge nesustinuta. Wow..cancer? Doamne Ajuta sa fie sarcina! ![]() NicoletaB multumim pt ![]() ![]() Acum sa va zic si meniul Justinei: 1. - dimineata: lapte (8:30-9..depinde) - 150 ml 2.- masa de fructe - 11-12, depinde la ce ora se trezeste dimineata (ii m inlocuiesc fuctele cu iaurt) 3.- masa de legume cu carnita, ou sau simple - 15-16 , cam 150 g papa si fructele la fel Dupa masa de fructe si legume, la 40' -1 h musai vrea lapte - 100 ml, apoi somn 4.- seara: lapte, tot 150 ml (18:30-19) iar noaptea ii dau 100 ml (atat vrea si ea), uneori 2 biberoane. Rareori are 5 mese, si-anume, cereale cu lingurita. Totul depinde cand se trezeste dimineata. Faza e ca inca nu a renuntat la lapte in timpul zilei..adica oricat ar manca fructe/legume, ea tot vrea lapte. Intrebare: dupa ce le dati fructe, le mai dati si lapte? (valabil si pt cele care alaptati) Ma gandesc daca vrea imediat sa nu se deranjeze la burta. Niciodata nu i-am dat imediat. ALINA ![]() ![]() ![]() Blogul fetelor! MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!! ![]() |
Da, ii dau lapte imediat si nu am inregistrat probleme; vorbesc despre copil alaptat.
Dealtfel si teoria zice la fel, asa ca nu facem greseli. Eu nu numar nimic (numar de mese adica), si nu cred sa fi inlocuit vreo mada de lapte pina acum - in greutate ia cite 200-300 g lunar si nu e nici gras, nici slab. Cum fierul si calciul au iesit bune,nu dam suplimente, am decis;).
Calciu mai iau eu insa...
Salutari si bun venit Maribell:)!
Mary,
![](cubebe.gif)
![](bebic.gif)
![](rugaciune.gif)
Fericita,
![](alaptare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corinasmile/corinasmile.jpg)
corinasmile spune:
Hello, ladies!
Eu iar obosita si dormita prost, din pacate.
Ce sa facem, or trece si astea...
V-am citit, vazut poze de bebei si copilasi frumosi tare.
Tinem pumnii tuturor floricelelor bolnavioare, imi imaginez ca nu-i usor deloc..
Noi in weekend am pus mocheta in toata casa, singuri. Ne-am distrat 2 zile cu masuratori, decupari, potriviri. a iesit frumos, dar am si picat de oboseala.
Si numai bine am pus-o, ca luni s-a intamplat primul buf! din patul nostru
Eu gateam in bucatarie, Vlad a iesit pt cateva secunde din camera si s-a intamplat fapta. A plans micuta cateva minute de sarea camesa de pe ea, iar noua ni se spargeau sufletele in mii de bucati, dar a trecut. Vlad are remuscari profunde, saracul. Dar ea e in continuare lesinata dupa el
Inca n-avem nici un dinte, insa de 2 zile ne apuca degetele, se lipeste cu gingia de sus de ele si apoi da din cap stanga-dreapta (parca ar zice "nu"), deci cred ca ne asteapta surprize in viitorul apropiat. Desi nu e nimic umflat/inflamat deocamdata. Mi-e frica sa ma gandesc ce nopti ma asteapta, daca acum avem 4-5 treziri.
Mananca in continuare singurica. Gusta din orice ii ofer si apoi refuza daca nu ii place sau continua daca are chef. E haioasa cand se satura ca incepe sa traga intens de baveta, parca vrea sa o scoata.
I-am dat kiwi si i-a placut. Am urmarit-o si e ok, fara reactii nedorite.
Gata, s-a trezit, deci timpul meu de forum a expirat
Va pupam si fugim la plimbare/vizita la prietenele noastre Mira si Maia.
Madamar spune:
A, SA MAI ZIC CEVA:) - ma aflu in "pofte" de vazut filme. Sa va fac si voua niste recomandari, poate capat si eu vreo recomandare:D.
Numai ce-am fost saptamina trecuta la cinema, ca imediat m-au luat poftele:).
Am vz pe video.antena3.ro - BROKEN HOUSE, cu Adi de Vitto - fain.
pe filmeonline.ro am vz Hachiko - recomand si nu spun mai multe, cu Richard Gere.
pe Filmeonlinemoca.com - The Stones cu Sara Jessica Parker - dragutz:).
tot pe filmeonline Group Sex - o comedie romantica usoara. Voi ce ati mai vz si pe unde, sa nu cada mereu bufferul? Pe filmeonline e cam nasol...
Vizionare placuta si astept recomandari;)!
Mary, lui
Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
![](images/user_woman.png)
NicoletaB spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bubu30
Si eu am urmat instructiunile de pe cutie cand le-am preparat prima data si mi-au iesit lichide, curgeau ca laptele, dar acum le fac dupa ochi, in functie de cat de groasa vreau sa fie consistenta. Ruxi ![]() ![]() ![]() |
Asa am procedat si eu o data, dar cu cele care aveau lapte incorporat si a vomat instantaneu (ma gandeam ca e de la concentratia de lapte) O sa incerc cu cele fara lapte.
Mary- incearca vplay punct ro
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)
aleesicoo spune:
buna gagici
Maribell, bine ai revenit! Nu ai nici un simptom care sa iti certifice convingerea ca esti gravi?
noi suntem bine, norocul ca a venit mama acs sa o pasez pe bubulica sa dorm si eu o ora ca imi cad okii in gura( brusc m-a troznit un somnic)
revin.....
ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza
(01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
Madamar spune:
Nicoleta, multumesc, voi incerca Si Vplay-ul - mai ales ca am vz un film de 90 min in vreo 2 ore... asa greu se incarca. Insa a meritat, si am spus ca e bn sa va spun si voua despre el: The Company Men. Este iarasi un film "usurel" care prezinta situatia barbatilor "de companii" concediati, in contextul crizei economice.
M-a ajutat sa vad realitatea cu alti ochi...
Chiar Maribell, ce simptome ai? Vei naste in Ro, si discriminezi pe micul/micuta din burtica, fata de Tony, care e cetatean spaniol:)?
Eu as da o "fuga" spre a mai face un "spanioloi"/"spanioloaica":):D!
Pooopici!
Mary, lui
Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Crissy_C spune:
Seara buna, dragelor, si un An Nou minunat!
Va tot citesc de cand ne-am intors din concediu, adica 3 ianuarie, dar uite ca de-abia acum am reusit sa si scriu.
Am fost plecati de revelion tocmai la Arieseni, prin Apuseni, de-am facut 9 ore la dus, din Comarnic si 7 la intors, dar asa frumos a fost incat cred ne intoarcem pe acolo si la vara. Pitica a fost un inger toata vacanta, a papat si a dormit ok, a stat cu toata lumea, chiar si in lipsa mea (chiar si o ora, m-a lasat sa schiez un pic), a fost un zambet toata desi avea muci si pe 1 ianuarie ne-a iesit si primul dintisor!!!
Iar astazi a aparut si fratiorul lui, deci am si eu o iepurica mica! Ne 'tratam' de dureri de dinti cu calcarea carbonica si chamomilla, si e ft ok, doarme bine, cu 1-2 treziri ff scurte in care ii dau suzi si o iau cu mine in pat sau o legan putin si adoarme instant la loc.
Legat de evolutia bebeilor si ce ar trebui sa faca ei intre 7 luni si un an, iata un link interesant http://www.babycenter.com/0_milestone-chart-7-to-12-months_1496587.bc?scid=mbtw_post7m:1000&pe=2UyPyXe&st=MjAxMTAxMTI=
Patricia nu zice inca nimic directionat, dar vocifereaza toata ziua, si vocale si consoane La suparare zice me-me-me si la masa, daca-i place, face miam-miam, e asa haioasa!
Merge un pic in 4 labe, abia s-a prins, apoi plonjeaza in fata ca sa inainteze, si de cateva zile sta in genunchi ca o marmotica , fara sa se tina de nimic. In fund sta bine si stie acum sa se si aseze in pozitie, dar prefera sa stea pe-o parte, sprijinita-n cot, zici ca-i la plaja. In picioare se impinge si sta dreapta dar numai sustinuta de noi, ea nu se ridica singurica inca.
Ne apuca de nas si rade tare, rade la catelul nostru Max si chiuie de bucurie daca o lasam sa puna mana pe el, dar normal ca-l trage de par si de urechi si lui nu-i convine. E foarte vesela si imi umple si mie inima de bucurie, cred ca n-am ras toata viata cat rad de cand o am pe ea.
Si cel mai mult imi place ca are cate un zambet pt toata lumea, nu exista sa o bage cineva in seama si ea sa nu zambeasca cu gurita deschisa.
Hai ca am scris suficient, vreau sa mai urez multa multa sanatate Mazarichilor si tuturor puiutilor bolnaviori
Va
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lumy_Clt/Lumy_Clt.jpg)
Lumy_Clt spune:
Salutare!
Multumim ca ne-ati trecut si pe noi pe listuta. Apgarul au avut amandoua 9.
Azi m-am trezit mahmura...si ieri toata ziua am baut doar cafea si apa plata .......azi doar cafea si suc.
Mara s-a foit toata noaptea, iar la 5.45 a dat trezirea.
Colac peste pupaza azi am avut si musafiri .
Acum mandrele isi fac siesta de dinainte de baie...am un presentiment ca Bucalata se va trezi curand. binecuvantata cu gemanutele Mara&Maia
Crissy_C spune:
A, si eu ii dau lapte imediat dupa fructe si dupa legume, si n-avem probleme. Mai mult de 150 g de papa (maaaxim) nu mananca niciodata dar lapte vrea obligatoriu dupa, intre 60 si 120 ml.
Legat de cereale, nici eu nu le fac f lichide, le fac la ochi, cat sa nu-mi curga din lingurita, de aceeasi consistenta cu piureurile de fructe/legume.
Crissy_C spune:
Hai ca daca m-am starnit si pitica tot doarme (de peste 2 ore, Doamne Ajuta!!!!) zic sa mai intreb:stiti ceva despre iaurtul de capra? ca eu i-am dat astazi cu legume, din ala de la Covalact. Pt oameni mari stiu ca cele mai sanatoase sunt lactatale de capra, dar pt bebei nu stiu...
Si voiam sa mai zic de 2 lucruri care ne usureaza viata de parinti - 1. scaunel rainforest booster de la Fisher price, e demential, l-am avut cu noi in concediu si il luam de fiecare data cand mergeam la masa iar pitica statea cuminte si se juca cu jucariile de la scaunel in timp ce noi mancam (in sfarsit :)) linistiti, deci il recomand daca mai sunt mamici indecise cu privire la scaunelul de masa
si 2. TARCUL rules!!! Mama, ce-i mai place sa se joace acolo, i-am pus 2 perne si cateva jucarii si e tare incantata