Care ulei e mai bun pentru par?
Vad ca parul meu iar a inceput sa dea semne de oboseala pe la varfuri, mai ales ca l-am si vopsit acum 2 saptamani. Pana ajung la coafor as fi vrut sa il ajut cu ceva uleiuri/unturi. In casa am urmatoarele:
- ulei de masline
- ulei de argan
- ulei (unt) de cocos
- unt de shea
- unt de cacao
- unt de mango
- ulei de rosa mosqueta
- ulei de ricinDin experienta voastra, care din ele e mai indicat? Si cum anume in folosesc, aplic pe varfuri si spal parul peste 2-3 ore? Parul meu e normal, nu am matreata sau alte probleme. As putea face o combinatie intre 2-3 uleiuri? Sau sa le folosesc alternativ? Multumesc! DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
Raspunsuri
ina.click spune:
Stiu doar de cel de masline si cel de ricin.
cel de masline hidrateaza si da un aspect sanatos, stralucitor. Nu stiu cum il folosesc altii; eu pun cateva picaturi in pumn, alaturi de sampon / balsam, folosesc produsul ca de obicei, doar ca mult mai viguroasa clatirea pe urma....
cel de ricin: stiu ca ajuta la regenerarea parului. Se maseaza la radacina deci, nu pe lungimea firului de par neaparat.
Nu l-am folosit niciodata, dar o prietena acum multi ani si-a dat foc la gene cu o bricheta si a facut un tratament cu ulei de ricin ...au crescut la loc mult mai rapid decat ne asteptam.
Atentie, nu da IN ochi, cica e cam daunator totusi.
Mai stiu si alta tehnica, dar eu m-am chinuit groaznic sa scap de ulei dupa: masat scalp + par cu ulei, pus un prosop fierbinte (dar uscat)in cap, stat asa 1 noapte sau cateva ore...Probabil e mai eficienta dar eu a trebuit sa ma clatesc jumate de zi dupa....
31 +
RazaDeSoare spune:
Cel de ricin stiu si eu ca este bun. Combinat cu 1,2 galbenusuri de ou si putina zeama de lamaie(depinde de lungime) si aplicat pe toata lungimea parului precum o masca este perfect. Ajuta la regenerare nu stiu daca si la varfurile despicate. Insa, ar fi mai indicat sa iti tai putin din varfuri odata la 3 luni, la fel, pentru regenerare.
mianna spune:
din tot ce-ai enumerat, eu stiu ca cel de cocos are cele mai bune efecte pentru par. eu una l-am mai combinat si cu untul de cacao, dar daca folosesti doar uleiul de cocos e mai putin gras. da, doar pe varfuri, tinut cateva ore. iar faza cu prosopul cald e recomandata la orice masca de par, din cate stiu eu.
cait spune:
Daca vrei sa folosesti uleiurile doar pe varfuri eu as face un amestec de ulei de argan si ulei de rosa mosqueta.Il aplici pe varfuri si apoi stai cateva ore bune inainte de a te spala.Eu cel putin asa fac pentru a nu se mai despica firul de par.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
ralucutza77 spune:
Multumesc pentru sfaturi. Da, doar pe varfuri as vrea sa il folosesc. Deci din ce mi-ati scris pana acum, cele mai bune ar fi cel de cocos si amestecul de argan cu rosa mosqueta. Poate o sa le folosesc alternativ. si da, stiu ca trebuie sa ajung la coafor, dar astept sa imi creasca un pic parul, vreau sa scap de freza asta, sa fie un pic mai lung, sa ii pot da alta forma. DPN 20 apr 2011Poze:
iulix spune:
Din cate stiu si am auzit cel de cocos, ricin si masline sunt bune. Te dai doar la varfuri cum au spus si fetele si stau cu el cat poti de mult. Bafta!
bobocel_07 spune:
Cel de ricin este foarte bun, l-am folosit si eu mult timp.Imi dadeam doar la varfuri si stateam legata cu un batic pe cap cel putin 1 ora, cateodata stateam si toata noaptea cu el in cap.Si daca tot mi-am reamintit de el o sa incep sa il folosesc si de acum inainte.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_07 Cel de ricin este foarte bun, l-am folosit si eu mult timp.Imi dadeam doar la varfuri si stateam legata cu un batic pe cap cel putin 1 ora, cateodata stateam si toata noaptea cu el in cap.Si daca tot mi-am reamintit de el o sa incep sa il folosesc si de acum inainte. alexia_07Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte |
iulix spune:
Eu mi-am facut aseara o masca de par din 4 liinguri de ulei de masline plus 2 linguri de miere si am stat cu ea cam 2 ore si ceva. Rezultatul e un par frumos si fara varfuri tari. Voiam sa va intreb de cate ori trebuie pusa o masca? Saptamanal sau e prea des?
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulix Eu mi-am facut aseara o masca de par din 4 liinguri de ulei de masline plus 2 linguri de miere si am stat cu ea cam 2 ore si ceva. Rezultatul e un par frumos si fara varfuri tari. Voiam sa va intreb de cate ori trebuie pusa o masca? Saptamanal sau e prea des?Only me |