Suntem in clasa a-II-a:2010-2011 (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

A venit vacanta! Are "program de citit". Azi a citit o carte, a dat o dictare scurta (cuvinte si cateva propozitii), a rezolvat ceva la mate si am repetat 2 inmultiri (cu 5 si cu 4). Sper sa avem ritmul asta in fiecare zi, nu a durat mai mult de 40 de minute.

Dupa-amiaza il duc la o piesa de teatru. Si apoi la karate.

Maine va merge la muzeu, la o activitate de vacanta (despre monede...).

Miercuri merge la o activitate despre astronomie. Joi si inca nu stim ce va face, insa intr-una din zilele astea va merge la Haus des Meeres. Sper sa avem o vacanta frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu nu as duce copilul la engleza la ora 19 dupa cum nici nu am pus-o vreodata sa scrie seara.Nici eu nu am aceeasi concentrare la ore din astea,dupa o zi plina ,ea de ce ar avea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici eu nu-l duc, dar sunt parinti care duc copiii la ore de genul asta. Recunosc ca cel mic merge la engleza de la 17.45 la 18.45 dar el doarme la gradinita si pe la 17.00 abia e dezmeticit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si noi avem badminton intr-o zi de la 19. Sincer e mult mai usor de ajuns decat sambata la 11 (noi suntem somnoroase rau de dimineata).
Intr-adevar "activitati intelectuale" seara nici noi n-avem. Dar stiu copii care isi fac lectiile de la 18 sau 19. Sunt copii care dorm dupa-amiaza, deci presupun ca e ok asa.

Nicoleta - vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Sorana, nu e chiar asa.... Studentii de la universitatile de elita de aici nu sunt neaparat produsul scolii americane . Sunt foarte multi cu bursa veniti de peste tot din lume, sunt cei cu traditii si bani, care isi permit o universitate buna si si-au permis scoli private si meditaii (care aici nu sunt la moda deloc)...dar ei sunt foarte putini raportat la nr populatiei.
Si eu merg la universitate (in calitate de student tarziu) si am constatat ca esti foarte mult inclinat sa inveti o anume parte a unei "meserii" complete . Tot ceea ce tine de cultura generala, care evident te ajuta sa intelegi mai bine ceea ce inveti, se omite, sau este "frunzarit".
De multe ori matematica devine un fel de "ghiceala"....noi avem teste in ritmul unei intrebari pe minut, cu calcule...pe care o "estimezi"...si nu operezi....(norocul meu, pentru ca nu am fost niciodata buna la mate, dar am un "fler" bun).
Mie mi se pare ca ii antreneaza sa fie "robotei".......si nu sa gandeasca, sa ia decizii, sa faca legatura intre lucruri. De asta multi dintre ei, stiu sa faca foarte bine ceea ce fac, dar cand sunt in fata unui lucru care iese din tipare, se blocheaza....

David merge la cea mai buna scoala din sudul statului (cu cele mai bune rezultate la testele standardizate) este in gifted si face parte dintr-un program de matematica accelerata la un nivel peste clasa lui...si tot are de furca cu manualele romanesti ...si culmea...exact acolo unde trebuie sa gandeasca : la probleme.

Asa ca...degeaba stii formula...daca nu te pricepi sa o pui in practica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sanzi, pai ce zici tu confirma ce spune sotul meu, ca sunt penibil formulate problemele.

Sofia ma intreaba daca sa mearga la Winners. Ca cica daca ia opremiu, su premii bune.
Ce premii sunt, si ce fel de concurs e? ea zice ca e la alta scoala decat a ei.Si ca nu stie daca nu cumva e in weekend. Pe site...nu am reusit sa deslusesc raspunsurile, daca stie cineva...
I-am zis sa o intrebe maine pe doamna.
Eu sunt la munte cu ala micu, obosita moartaaaa...rati cu fata la Bucuresti.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sabina, fiica-mea a fost la Winners pe sem I, e in timpul saptamanii, iar subiectele mie mi se par grelute, depasesc mult programa.Totusi, fara nici macar un subiect facut inainte, a reusit sa ia 92de p la mate si la romana, dupa un subiect facut anterior, 89 de p. Nu ma intereseaza ce premiu /mentiune e , eu sunt multumita de punctaj , mai ales in conditiile in care nici nu a muncit in plus pentru acest concurs. Saptamana urmatoare ar fi Nastasescu la mate, nu stiu inca daca sa mearga sau nu, la romana va merge sigur.
O saptamana usoara si un semestru plin cu sanatate si pitici fericiti, cu note bune si amintiri frumoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sabina,eu gandesc asa:atata timp cat Sofia vrea,las-o.Dar nu cred ca este in perioada asta concursul,cred ca in primavara,eu am vazut in programa concursului pentru sem II si elemente de geometrie etc care sunt mai pe la sf.manualului de mate.Si ,da,s-ar putea sa fie sambata,de regula la ora 9.N-are nicio imp daca este la alta scoala,ba asa esti sigura ca punctajul obtinut ii apartine in intregime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Multumesc frumos.
Daca e la alta scoala, e important doar dpdv al drumului etc noi avand scoala aproape vis-a-vis de casa...:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sabina, la Winners pe langa subiectele "inteligent" formulate - daca tii minte scrisesem eu un post cu sinonimele lui "scolar" = discipol, etc - ala era de la Winners - mai este o problema pentru copil- adica trebuie sa scrie raspunsurile pe o alta foaie. Si ii fug ochii pur si simplu, fiind destul de multe subiecte. Fi-mea a luat cu cateva puncte mai mult la romana si cu cateva mai putine la cultura generala fata de ce estimasem acasa dupa raspunsuri. Cu alte cuvinte a bifat raspunsul de la o intrebare la alta (o data in beneficiul ei, alta data nu).
Pana si numele e o problema sa ti-l scrii deoarece trebuie bifat litera cu litera pe o foaie cu cercuri.
Pe de alta parte e si asta o experienta, cea a "testelor grila" si a atentiei la bife.
Concursul in sine este mai usor decat evaluarile (poate pe alocuri mai usor decat testele din clasa), nu se pune problema ca n-ar sti propriu-zis, doar atentia si "bafta" la ciudatenii conteaza .

Mergi la inceput