Reteta rapida prajitura

Reteta rapida prajitura | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

Vineri este ziua fetitei mele.As vrea si eu o reteta ,doua de prajituri,ceva care sa poata fi facut rapid(preferabil cu crema)sa duc la scoala sa-si serveasca colegii cu aceasta ocazie.De multe ori am iesit din impas cu ajutorul vostru,sper ca si de data asta poate ma puteti ajuta cu o reteta buna,rapida sa-i dau copilei la scoala.
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bratu Monica

Vineri este ziua fetitei mele.As vrea si eu o reteta ,doua de prajituri,ceva care sa poata fi facut rapid(preferabil cu crema)sa duc la scoala sa-si serveasca colegii cu aceasta ocazie.De multe ori am iesit din impas cu ajutorul vostru,sper ca si de data asta poate ma puteti ajuta cu o reteta buna,rapida sa-i dau copilei la scoala.
Multumesc anticipat!

PS. As vrea o prajitura facuta in tava de aragaz eventual,sa fie mai spornica sa o pot taia dreptunghi,romb etc.....eventual sa fac 2 tavi sa ajunga la toata clasa.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

mie imi place mult cremes rapid, e usoara si simpla de facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 unt, 1 l lapte.
se topeste untul si se amesteca cu restul ingredientelor.
eu il las cam 1h10 minute la 170 de grade in cuptor preincalzit.
eu il fac cam la 2 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Monica,la noi prajitura casei este CONGOLEZA.
2 OUA SE BAT CU 200 GR ZAHAR PUDRA,SE ADAUGA
3 LINGURI MIERE
1 ZAHAR VANILAT
UN PRAF DE SARE
150 ML LAPTE CALDUT IN CARE SE DIZOLVA UN VIRF DE AMONIAC
1 + 1/2 CANA FAINA
Se tapeteaza tava de copt cu hirtie de copt,o lasi la cuptor fara sa deschizi cuptorul pina se coace uniform.
Deasupra faci un sos de ciocolata pe care il faci pe foc di:
1 pachet unt
7 linguri lapte
50 gr cacao
300 gr zahar

Dupa ce se raceste aluatul din tava,tai bucatele si imbraci in sosul de cioco.E un deliciu!

Tips:daca vrei si ai chef,poti folosi hirtii de briose( se gasesc in hipermarkeuri) si la final doar le pui pe un platou.Sunt mai estetice asa.
E usor tare de facut si nici nu muncesti la ea.
Le amesteci pe toate,pui la cuptor,faci cioco si gata.

A,uitam!La multi ani printesei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

am uitat
LA MULTI ANI PRINTESEI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Multumesc mult pt.retete.din pacate a aparut ceva la servici si nu am avut 1 min liber,in final am cumparat prajiturelele pentru copilasi.Dar nu raman nefacute,le voi incerca pentru ai mei ,acasa.
Multumesc,mi-ati fost de ajutor sunt foarte bune,pentru ca aniversari vor mai fi ,eu le-am notat in agenda mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crsitina1 spune:

Va recomand si eu o praji pe care eu o fac de mult timp, s.n. Prajitura desteapta (si chiar este desteapta, dar si delicioasa)
Avem nevoie:
8 oua
250g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare.In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare. In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet. Adaugam in compozitia rezultata laptelIn final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.e caldut si mixam bine.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa ce prajiturica s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam in tava la racit, o pudram cu zahar si apoi o putem servi. Este extraordinara, va recomand sa o incercati, se pregateste foarte rapid si este tare gustoasa.

Mergi la inceput