***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)
Raspunsuri - Pagina 22
bettyR spune:
Mie mi se pare suficient ca vede zilnic baietii la gradi cum fac pipi, vad ca ii lasa la gramada, in fiecare zi vine acasa si imi spune a cui cuculet a vazut . I-am explicat ca si tati are putulica la fel ca e barbat ...
Ella, mi se pare f bine ca ati apelat la psiholog, daca ai timp mi-ar place sa ne scrii ce sfaturi ti-a dat, sigur va ajuta cu ceva ... Si Andreea are inca crize destul de mari, vad ca revin, cred ca-s legate de faptul ca doarme la gradi, azi a batut papusa alexandrei, asa nervoasa este ca nici mie nu mi se pare normal, dar ...
Despre explicatii, mie imi vine sa rad, nimic nu merge pe moment, dar aude si intelege, deci clar ca-i explic, si eventual peste o vreme ma astept sa faca ceva sau sa reactioneze altfel intr-o situatie similara. Asa cum zici ca-si spune Bob, asa zice si ea, nu-i nimic, sau si daca e alba si ii explici si vede si ea ca nu e asa, ea isi spune 'nu-i nimic,are si un pic de albastru' chiar de e roz complet ... dar ea asa vrea si gata. Sau 'mie nu-mi place sa ma tragi de par, dar tie mama iti place un pic sa te trag de par' asta un exemplu, si asa e cu orice ...
Colectivitatea a schimbat-o in bine, a evoluat mult, chiar si dupa o vizita la dr, mai traumatizanta, parca mai face un pas in fata.
Al_Ma spune:
Mai, Betty, dar mie imi place de Andreea ta , lasa fata in pace, ca o sa aiba personalitate din plin.
Ioana13 spune:
Nuditatea, cred ca e perceputa diferit de mamele de baieti si cele de fetite, dupa cum s-a scris aici. Nici noi nu ne ferim, luam ca normal toata treaba, si pe tatica-su il vede, realizeaza ca la fiecare e dupa dimensiunile corpului. Invata cum sa se spele pe putzi, de la el. MAi zice P citeodata, ca si el are tzitzi si ca si el vrea sa aiba bb in burtica si tati la fel... de cind i-am spus ca bb stau in burtica inainte de a iesi in lume, dar nu cred ca e o problema asta...
Am doua prietene care au apelat de curind la psiholog (fem), ( Betty daca te intereseaza aflu nr de telefon/ site) si sunt foarte multumite si le-au invatat multe. In genul, Super nany, dar nu a fost nevoie de multe sedinte, ca nu erau probleme f mari, doar asa.. crizele virstelor si a fratilor mai mici si de ceva organizare a spatiului de joaca/ somn in casa.
Patrick dimineata m-a anuntat ca a facut isterie (eu nu o remarcasem... ca fusese tare usoara, o pusesem pe trezit prea devreme) si si-a amintit si de una de ieri, de la gradi... M-am bucurat ca le constientizeaza. Sper sa fie un pas inainte, nu o perfectioanare a tehnicilor de manipulare
addinel spune:
hello... tzop si eu dupa secole, dar prea sunt subiectele interesante :)
in primul rand chiqui felicitari pentru sarcina. sa fie intr-un ceas bun si sa decurga totul lin si frumos.
madaiulia legat de vigantol... eu am gasit undeva vitamina D ptr copii si ii dau maiei. o fi ok? nu am apucat sa ma duc cu sticluta la pediatra sa i-o arat. am zis ca rau nu ii face. problema mea insa e alta: nu ii face rau, dar daca nu ii face nici bine? adica daca e ca si cum nu i-as da deloc? pot sa iti trimit pm cu linkul sa imi spui si mie parerea ta?
ella super tare cu psiholoaga. eu am un fix mai vechi: desi maia mi se pare ok din toate punctele de vedere vreau sa mi-o "evalueze" un psiholog din punct de vedere emotional. eu traiesc cu teama de a nu face ceva aiurea, de care sa nu-mi dau seama si care sa traumatizeze copilul. e un subiect pe aici pe DC despre copilul captiv care ma infioara si care mi-a accentuat starea asta de teama. cu atatea teorii existente in prezent, de unde stiu eu ca o aleg pe cea buna? in general ma bazez pe instinct, dar daca si instinctul ma tradeaza? mi se pare tare greu sa fii un parinte bun.
pupici la plantatie
lbelciug spune:
Alma, Liviana e ocupata cu organizarea petrecerii lui fii-su cel mare. Va (mai) citesc din umbra.
Chiqui, nu mai stiu daca te-am felicitat! Ma bucur mult pt tine, sa ai o sarcina usoara si un bebe pe dorinta ta!
Cine face capitol nou?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
bettyR spune:
Alma, Mara e racusor ca Alexandra mea, sunt si sensibi, dar si interiorizati, si usor de ranit...mama mea e asa si parca sunt cu oul rosu cu ea, sa am grija mereu, asta in ultima vreme cand are ceva probleme de sanatate, plus altele emotionale, asa se vede acum, cand era mai tanara nu o bagam in seama.
Am descoperit si cauza crizelor Andreei, constipatia, de cand cu programul de somn s-a tinut cred la gradi si dereglat, nu mai am cu cine discuta, dar ma bucur ca m-am prins ce e cu ea. asa ciudat se manifesta, vine si ma iubeste, ma pupa, ii vine sa planga, iubeste pernuta ei, spune ca e mica, toate astea alternate cu crize de nervi maxime.
vas spune:
as face eu ca tot stau cu burta pe tastatura dar nu stiu!.
Am o stare mai fetelor, azi noaptea am speram sa mi se rupa apa, am stat numai cu gandul la asta, am zis ca poate merge autosugestia......imi aminteam de Andrada cum isi dorea ea sa nasca cat mai repede. Asa sunt eu acum, am impresia ca nu mai nasc si in fiecare clipa sper sa se intample. Ma si streseaza cei din jur cu intrebare si ma enerveaza mai rau.
Nu stiu parca la Eliza nu am fost atat de nerabdatoare, dar acum fiecare zi mi se pare atat de lunga. .......
va pup!
Andreea , mamica Elizei + Andrei
13.05.2007
poze2
bebelicu
chiquitita spune:
Liviana, merci, asa sa fie!
Vas, rezista ca nu mai e mult!
Mai fetelor am si eu o problema...psihica...De cand am facut testul de sarcina (fix 14 zile de la conceptie) nu am mari greturi, doar disconfort la sani, mai mult sau mai putin in fiecare zi. Am fost la dr, am o eco cu o sarcina mica de 4-5 sapt. Si ma macina un gand: daca mi s-a orit sarcina in evolutie? Ca asa am citit eu ca nu prea mai ai simptome. Nici la Livia in primele luni nu am avut greturi dar aveam acolo, o hemoragie, o treaba. Mai am 2 sapt pana la urmatorul control si innebunesc pana atunci.
Mami de Livia (8 iunie 2007)
An@ spune:
Intru repede ca plec acasa, dar am intrat sa o linistesc pe Chiqui ca mi-e cunoscuta psihoza asta: eu la ambele sarcini n-am avut niciun simptom, in afara de sani sensibili (si nici aia mereu) si eram obsedata de oprit din evolutie (la prima sarcina am facut 5 eco +multe teste de sarcina in primele 3 luni si acum "doar" 3 eco in primele luni ). Deci te inteleg! Dar eu zic sa ai incredere ca va fi bine! si bucura-te ca te simti bine !
chiquitita spune:
An@, merci mult, asa sa fie! Teste am facut si eu la greu si de abia astept sa ajung din nou la dr. La prima sarcina mi-era frica sa nu o pierd iar acu' alta obsesie....
Mami de Livia (8 iunie 2007)