Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 8
louisea spune:
Ahh mi-ai ads aminte de ciorba de linte verde cu spanac.. N-am mai facut-o de mult
Da.. ii dau si piure. Mergem cumva in paralel. Dar pt ca Melina o sa merga curand la day-care - si trebuie sa stie sa manance cat de cat (cu auto-diversificarea ia ceva timp pana cantitatile ce ajung in burtica sunt considerabile). Sper totusi sa primim undeva sa poata continua cu obiceiurile de de-acum.
Mi-zr fi placut sa mergem total pe autodiversificare, dar si asa e ok.
Ce-mi place mult la autodiversificare e ca ei nu stau pasivi si inghit cca spectatori ci sunt si actori :)) Si invata sa mestece si sa inghita. Melina atat invarte painica de ex in gurita ca o inmoaie cu saliva si apoi o inghite. Iar legumele la fel rupe din ele, le suge.. Ea e tare incantata si noi mancam in liniste intre timp pt ca ea e ocupata cu ale ei
roxanici spune:
sericaaa.....
azi am dat noutate la horic... fasole boabe...am avut pt noi facuta....am dezpielitat un bob urias si i-am dat continutul.....delicios.....i l-am dat io din mana mea deci nu cred ca se pune la autodiversificare....el a intins doar boticul.
dati- mi si mie ce aveti despre cereale... is pe dinafara rau vad ca...nici nu stiu ce is alea despre care vorbiti....lintea stiu ce e.....
la gradi la rares le da uneori quinoa....e tot o cereala....asta o fi buna?
Madamar spune:
Louisea - am retinut si voi "purcede" la facut linte, insa de luni incolo. Am auzit ca merge in combinatie cu ficatel, pentru un pate delicios, de casa, pentru adulti.
Multumim de sugestii! Nu esti pe=alaturi... e un topic despre ...alimentatie:) a bebelusilor mai mari, sau mai mici:D.
Si acum eu, cu o dilema: insa am inceput din nou sa am temeri daca e bine sa raminem DOAR pe BLW. Poate si experienta de azi: o lingurita de peste alb, (proaspat si din crescatorie a unor cunostinte ale unui unchi, ma rog, garantat crescuti fara hrana artificiala), permis de la 7 luni, i l-am amestecat cu putin iaurt si am incercat cu lingurita. L-a "lins" tot, si pe el, si pe botic, asa mult i-a placut! Plescaia si astepta sa mai primeasca.
Desi era putin facut (alese oasele), si prea mult nu intentionam sa ii dau, i-am dat si lui lingurita incarcata sa o duca la gurita, dar n-a nimerit din nicio incercare... de fapt el numai se juca cu lingurita, nu o percepea ca fiind plina cu alimente... Este si baiat, si cred ca si Vero, acum, ca nu e prea indeminatec; ce spuneti, cum as putea sa il fac mai receptiv la folosirea linguritei, in scopul pentru care se utilizeaza:)? As vrea Ioana, sa o vad pe Sabina cum papa iaurtul, sunt curioasaaa:). Ne-o arati?
M-am repetat putin, ca am scris si la odisee, insa mai bine sa vie vazut mesajul de doua ori, decit niciodata;)
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
louisea spune:
Mary.. da. N-am incercat dar cred ca ,, cu linte verde. Si poti face si pate vegetal numai cu linte verde.
Cat despre a ramane doar la BLW - cred ca voi sunteti cei mai in masura a decide. Poti merge si tu pe o combinatie intre BLW si clasic. Te adaptezi pe parcurs. Eu cred ca avantajele BLW se vor arata si asa. Parerea mea desigur.
Roxana quinoa e o cereala fara gluten. Se gaseste ca si fulgi sau cum-sa-i-zic mmmm boabe
De la noi nimic nou. Mergem inainte. Zilele trecute i-am dat mango dar n-a vrut sa pape - singura adica. Asa ca l-am facut piure si i-am dat in terciul de cereale :)
I-am dat si fasole pastai. Dar a supt doar la ea
Alinutzaa spune:
Salutare
Si noi ne autodiversificam de zor. Dar ii dau si cu lingurita. Am incercat sa ii dau ei lingurita preumpluta dar dupa ce isi baga mainile in ea si isi intinde continutul pe fata isi baga lingurita aia efectiv pe gat de ii vine si sa vomite. Prin urmare, nu i-am mai dat-o. Mai astept un pic si i-o dau mai incolo, poate reusim asa.
Ce i-am dat pana acum: dovlecel, cartof, morcov, cartof dulce, telina, broccoli, conopida, ardei, fasole pastai, avocado, mango, mar, banana, para, dovleac, gutuie, mandarina, branza, galbenus de ou, carne de pui, iaurt, cereale de orez, cereale de alac.
Intrebare: aveti idee cum as putea sa fragezesc carnea de pui de tara? Fiarta sau la aburi e cam tare afurisita si nu pot sa i-o dau bucata in manuta sa o manance ea. Si fata mea nu are nici un dinte. E musai sa o toc eu si sa i-o dau intr-un piure.
Va dau mai jos doua retete de pate de ficat si de branza topita. Ma gandesc ca, acum sau mai tarziu, pot fi folosite pe post de spread pe o felie de painica.
Pate de ficat: 3 ficatei de pui, 1 galbenus de ou, un cub de unt, 1 lingura de smantana.
Ficatul eu l-am fiert in lapte. Celelalte cantitati eu as zice ca sunt un pic orientative, eu am pus dupa gust.
In pateul obtinut ma gandesc ca putem pune (in functie de varsta si preferintele copilului) masline tocate, ceapa verde tocata marunt, etc.
Branza topita: 100g de unt se topeste intr-o craticioara. Cand s-a topit se adauga 500 g branza de vaci si o jumatate lingurita de bicarbonat. Se tine la foc mic si se amesteca pana cand se topeste continutul. Puneti in borcane/casolete/forme si dati la frigider.
Mie mi-a iesit un borcat de 800 g aproape plin.
La gust se apropie oarecum de branza topita din comert, dar nu are gustul la fel de intens. Tudorului meu nu i-a placut. Asa ca tartinez pentru mine cu drag si spor.
Despre linte: este absolut delicioasa. I-am dat si lui Tudor (acum face fitze si nu mai vrea) si nu am observat sa ii fi produs gaze in exces. Stiu ca se introduce dupa varsta de 8 luni. O sa mai astept un pic si cu siguranta o sa ii dau si piticutei.
Eu o pregateam in amestec cu alte legume, de obicei ceapa, morcov, dovlecel, patrunjel verde, un pic de bulion sau rosie. Legumele in minoritate, lintea majoritara.
ancutzicab spune:
Buna,
Alina, multumim pentru retete, suna super, abia astept sa o incerc pe cea de branza topita. Pate de ficat facem si noi, dar ideea cu chestii inauntru e foarte faina.
Niste carne de tara am si eu, ma gandeam sa dezosez ce am si sa ii fac un soi de "verisoare" - oare nici asa nu se fierbe mai bine?
Banuiesc ca o marinata ii da doar aroma, nu si fragezime, nu? Nu ma prea pricep...
Mary - Mayei ii dau lingurita cu iaurt - stie exact ca e de mancare in ea, o baga in gura (nimereste cam in 95% din cazuri) si o mozoleste pana scoate ce e in ea. Noi folosim o lingurita Primii pasi cu de silicon, moale. Poate are si asta vreo legatura.
corinasmile spune:
Neatza
Sunt lesinata dupa inca o noapte cu nshpe treziri (nu le mai numar demult), dar am intrat sa ma laud ca acu 2 zile am avut o cina in familie la care am mancat toti 3 aceleasi chestii
Am gatit la abur pulpe de pui dezosate, cu legume - brocoli, morcovi si cartofi. Totul fara sare, doar ierburi si condimente. Noua pe farfurie ne-am pus si niste sosuri, pt diversitate. Dar nu avem nicio problema sa mancam fara sare si asta ma bucura enorm, credeam ca va fi greu sa ne obisnuim.
Asa frumos a fost sa papam impreuna
Mi-ati dat idei si pofta cu lintea, am si eu o punga in camara si nu-mi faceam curaj sa o gatesc. E pe lista pt maine.
Madamar spune:
Bun gasit!
Corina, felicitari pentru frumoasa cina in familie:)!
Ii place carnita Mayei? MAteo nici nu se atinge de brocoli... uf. Azi-miine incerc din nou; de fiecare data imi propun sa fie ultima oara:).
Alina, interesante retete, insa intreb: bicarbonatul nu este interzis lor, bebelusilor? Stiu ca altcumva nu se poate ajunge la consistenta aceea a brinzei topite.
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
arturicii spune:
Corina, te inteleg. Desi nu m-a trezit Sabina de multe ori s-au trezit la 5 baietii!!!!
Au primit ieri o cutie imensa de lego si de grija ca nu cumva sa nu aiba timp de joaca inainte de scoala s-au trezit la ora aia. Si normal ca agitatia a trezit-o si pe Sabina....
Felicitari pentru mesele in 3.
Alina, eu o fac la cuptor cu un pic de apa. Si o tin muuuult.
Mary, acum am vazut ce m-ai rugat. Cu prima ocazie o sa o filmez.La noi insa e un pic agitatie in aceasta perioada si nu am mai pus mana pe aparat.
Noi, din punctul meu de vedere, am ajuns unde am dorit cu BLW-ul. Am evitat cu brio etapa de piureuri. Musca, mesteca, mananca si nu ii plac cele pasate decat daca au bucati de ceva inauntru.
Scopul meu nu era ca ea sa manance singura (ptr ca imi place mult cum deschide un bebe gurita sa pape) ci sa mananace variat si....nepasat.
Pana acum m-am ferit sa o ajut insa acum mai intervin mai ales cand ne grabim si nu e timp de curatat dovleacul din par.
o zi faina,
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
ilinca79 spune:
Buna seara mamici,
am inceput si noi sa ne autodiversificam de 2 zile, si spre surprinderea mea gusta cu pofta din legume, mai putin din fructe. A papat brocoli, morcov si dovleac placintar si toate i-au placut. I-am facut si piure din ele si in paralel ii mai dadeam si eu cu degetul putin (ca lingurita n-o suporta) ca sa fiu sigura ca ajunge ceva in burtica. Dar m-am convins ca a papat ceva si singur, ca am gasit bucatele intregi de legume in kk
Cu fructele cred ca am gresit eu ca nu le-am portionat bine ca sa le poata tine in mana. Am niste mere ecologice destul de mici si le-am si feliat iar banana era prea moale. Maine las marul intreg, ii scot doar mijlocul si ii dau o banana mai putin coapta. Am facut si gutuie la abur dar nu mi-a placut cum a iesit si nu i-am dat-o.
Eu sunt decisa sa merg in paralel si cu diversificarea clasica, adica sa mai incerc si cu lingurita sa vedem daca accepta pana la urma. Daca i-o dau lui in manuta, isi unge continutul pe fata/baveta/pantaloni si apoi o arunca pe jos
Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca ati deschis acest topic, altfel nu cred ca ma incumetam la BLW
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)