Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Am niste piure de piersici/caise facut in vara (pentru o diversificare clasica). Ma gandeam:
a) sa le amestec cu iaurt si bucatele de mar copt/para/avocado etc.
b) sa le amestec cu fulgi de ovaz de exemplu.

Alte sugestii? Ca nu as vrea sa le arunc (a se intelege sa le mananc eu ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:


Trimite-mi-le mie

Eu le-a amesteca tot cu iaurt.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hai mai Corina, mai lasa-mi si mie

Dar ptr ca eram datoare cu o "reteta" te las sa le mananci tu pe toate (daca ti le da Anca )

Fursecuri
4 lingurite cereale orez brun
4 lingurite cereale ovaz
10 lingurite de apa
o lingurita ulei de masline

Eu le-am bagat in cuptor pe o hartie de copt.




Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

fetelor, multumesc de primirea printre voi

louisea, mi-era frica sa nu se inece cu bucati din felia de mandarina ca mi se parea cam compacta. Poate ca e moale destul, dar v-am zis ca-s paranoica cu chestia asta Sa stii ca ma gandeam si eu sa incerc borcanele, mai ales ca am vreo doua primite, dar la noi inamicul no. 1 e lingurita data de mine. Daca i-o dau lui, nu ajunge continutul in gura

Daca am spanac congelat cultivat ecologic de maica-mea e ok, nu?

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Mary - da mananca terciul. Il amestesc cu piure de fructe (altfel e cam plictisitor :). Dar sa gasesti consistenta potrivita
Pana acum eu mancam doar fulgi de ovaz (inmuiati de seara pana dimineata). Si asa inmuiati ii fierb putin (la micro) si ii las sa se raceasca si intr timp fac baie etc. Pt mine ii amestesc cu iaurt cu probitotice si seminte de floarea soarelui. Suna plictisor sa papi aceasi la micul dejun dar nu pt mine :)
Acum fac impreuna pt amandoua cand fac ovaz sau hrisca. La faina de orez sau malar zic pas - numai pt ea. Dar fac si combinatii din cerealele astea. Azi am amestecat faina de orez cu hrisca. Vreau sa ma mai uit si ce alte cereale mai gasesc.
Sa-ti dau idei ce mai mananc eu: supe creme de legume: din legume cu linte rosie, doar legume: de ex brocoli cu praz, radacinoase: prastirnac, patrunjel - sa gasesti combinatiile care va plac. Salate tot felul de combinatii de ex. morcovi cu telina si mar - toate razuite si amestecate cu o un pic de maioneza si iaurt.
Sa pui si migdalele la inmuiat peste noapte. Nu mai stiu exact ce enzime de activeaza . Si schimbi apa de cateva ori. Iar apoi se ia coaja usor, si dupa parerea mea sunt si mai gustoase.
Sucurile de legume - nu ca sunt sunt ok, dar fibrele se pierd si concentratia de zaharului e cam mare. Mai bine pregatesti legume sa ai in frigider intr-un recipient (brocolii, morcovi, conopida etc.), iar cand ti-e foame papi de acolo :)
No hai ca ma lungesc.. As tot continua de ar fi

Ilinca hai nu fi paranoica glumesc. Doar nu poate musca asa usor din ea. Are dinti? A mea are 3 si tot nu s-a inecat :) Cumpara-i eventual portocala pt ca feliutele sunt mai mari si le poate tine si manevra mai usor. Daca nu-l lasi sa incerce nu sti cum o sa fie. Il inciti si apoi ii ei. Ti-e ti-ar place sa-ti dea cineva o bucatica delicioasa de tort si apoi sa ti-o ia sub pretinderea ca te ingrasi? Hai sper ca nu te superi
Si eu la inceput ii dadeam si ei lingurita - desigur din aia de plastic. Si ii poti da intai lingurita sa roada la ea sa vada ce e
Conteaza si mult atitudinea ta cand ii dai sa manance. Arata-te incantata.. Zi "yumi yumi". Deschide si tu gurita. Sti si tu Te maimutaresti un pic sa-l faci sa deschida gurita
Nu ai zis daca mancati impreuna. Poate il tenteaza cand va vede pe voi..

Melina la pranz pe langa piure de legume, a ros la un castravete (si nu, nu s-a innecat si are 3 dintisori (2 jumate de fapt hi hi), niste wasa - care a disparut aproape toata, si cartof

Ioi ce de am scris Scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Louisea, scrie, scrie, ca mie imi place ce si cum scrii.



Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Nicio scuza, da-i bataie, Louisea!

Cum e lintea rosie? Si cum o prepari? ca am vazut si eu la magazan si ma batea un gand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Hai mai Corina, mai lasa-mi si mie

Dar ptr ca eram datoare cu o "reteta" te las sa le mananci tu pe toate (daca ti le da Anca )

Fursecuri
4 lingurite cereale orez brun
4 lingurite cereale ovaz
10 lingurite de apa
o lingurita ulei de masline

Eu le-am bagat in cuptor pe o hartie de copt.




Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama





Cam cat le tii in cuptor? Si ce consistenta au cand sunt gata?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Ma gandeam ca ma alungati ca acaparez subiectul cu altele decat autodiversificarea Daca o iau prea mult pe brazda sa-mi ziceti :))
Lintea rosie (nu uitati sa o limpeziti in multe ape) se fierbe f usor, are un gust mai neutral, si eu o folosesc la supe crema. Cel mai rapid - cumpar o punga cu legume inghetate taiate deja cubutele special pt supa (praz, telina si morov) le pun intr-o oala cu putin ulei si le las la foc sa se dezghete amestecand din cand in cand. Apoi pun peste lintea si apa cat sa acopere si pun la fiert aprox 20 de min. Se vede cand lintea e fiarta pt ca aspectul se schimba. In timpul firberii se poata sa mai fie nevoie de apa. Apoi blenduiesc totul. Si voila Supa e gata in jumate de ora. Merge desigur si cu legume proapete dar eu sunt comoda
Mai exista si linte verde. Aia are mai mult gust. O folosesc doar in salate. De exemplu: cumpar un amestesc de legume chinezesc pt wok. Fac legumele la wok, pun ceva condimente + soya, evt. sos dulce-acrisor si cand sunt gata sting focul si peste pun lintea verde fiarta separat in apa simplu. Se amesteca si se serveste In loc de linte se poate face si cu fasole alba la fel fiarta separat si strecurata (fara apa)
Si supa si salata e f sanatoasa si contin si proteine vegetale(lintea)
Ce mai fac eu sunt mancaruri la wok. Ia putin timp, si folosesc putina carne si multe legume..

la fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

louisea, fii serioasa, cum sa ma supar? Eu ma bucur sa invat de la voi cu ce se "mananca" autodiversificarea asta? Deci tu ii dai legumele si facute piure, nu doar intregi?[EDIT: mi-am adus aminte ca ziceai ca tre' sa o pregatesti pentru day care ] L-am pus pe V cu noi la masa, dar tinut in brate ca abia de duminica o sa avem scaun. Abia astept sa mancam in familie
Si apropo de ce gatesti, mi se pare foarte util si ma mai inspir si eu, asa ca scrie-ne cu curaj
Azi am gatit si mancat si eu pentru prima data o supa de linte verde si mi s-a parut absolut delicioasa. Ma intreb cum nu m-am gandit atatia ani sa incerc leguma asta

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput