Fractura de tibie+peroneu: recuperare/tratament

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

recuperare cat mai rapida sotului tau
si tie multa putere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli30s spune:

Buna,
Am patit si eu acelasi lucru pe data de 2 iaunuarie, tot la schi ,in Austria. Fractura de tibie si peroneu. Am fost operata in noaptea de 2 spre 3 ianuarie, mi-au pus 2 tije. Nu mi-au pus absolut de loc gips si nici orteza, doar un ciorap antitrombotic. Dupa 2 zile de la operatie am inceput deja sa merg cu carjele iar in a treia zi am pus si piciorul jos cu 10% din greutatea corpului. Am fost extrenata la 3 zile de la operatie iar acum la 6 zile de la operatie ma simt foarte bine, merg, urc, cobor scari, ajuatata de carje bineinteles si sper ca in 30 zile sa pot merge normal. Medicii din Austria mi-au spus ca in 6 saptamani pot conduce masina din nou.
Parerea mea este sa va interesati si in alta parte, macar in Ungaria sa vedeti ce parere au medicii de acolo. Ceea ce spun cei din Romania, Austriecii foloseau acum 25 de ani.
Din pacate am avut experineta si unei fracturi de femur, operata si tratata in Romania, diferentele sunt uriase.
Va urez multa sanatate si recuperare cat mai rapida
http://www.khzams.at/- spiatlul unde m-am operat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

eli,dar tzi-a fost recomandata terapie post opertaorie?

Sinziana ,multa sanatate sotzului tau si recuperare usoara!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

mi-au recomnadat dupa 6 saptamani sa fac in continuare fitness ca si inainte, adica de 5 ori pe saptamana, dar sa lucrez ct mai putin pt picioare. In rest nimic altceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eli30s

mi-au recomnadat dupa 6 saptamani sa fac in continuare fitness ca si inainte, adica de 5 ori pe saptamana, dar sa lucrez ct mai putin pt picioare. In rest nimic altceva.

Sanatate!

De asta spuneam ca depinde de gravitatea accidentului,fratele meu a facut aproape un an!

editez sa te intreb de fapt si pe sinziana,daca vi s-a recomandat scoaterea tijei dupa un anumit interval de timp?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan1994 spune:

Si eu am avut mana rupta de doua ori,dar nu asa grav.Prima oara am stat cu gips pe toata mana 1 luna si pe urma pana la cot inca o luna.
A doaua oara cand am rupt-o,a fost rupta in doua locuri,mi-a lasat-o duoa zile in gisp si mi-a spus ca daca nu se indreapta,va trebui sa ma opereze.M-a operat si mi-a pus o brosa,dupa care am scos-o dupa 3 luni...tot cu anestezii generale.
PS.La spitalul Grigore Alexandrescu am fost eu,si nu a necesitat recuperare...La sotul tau e mult mai grav,dar 6 luni cu gipsul pe picior mi se pare prea mult...

Mergi la inceput

Buna,
Mie mi s-a recomandat scoaterea tijelor dupa 12 luni dar nu mai mult de 15 luni. Medicii austrieci mi-au spus ca preferabil ar fi dupa 12 luni, dar avand in vedere ca in luna martie o sa fac o ferilizare in vitro, pot sta si pana dupa nasterea belusului (sau bebelusilor, dupa caz)dar nu mai mult de 15 luni.
Multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADINUTZA spune:

Sanzi, imi pare rau pt ce i s-a intamplat lui Radu. Multa sanatate si recuperare rapida.
Fii optimista,va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eli, operatia am facut-o in US...noi locuim in Florida...
Tu ce fel de tija ai?? Sotul meu are o tija intramedulara (prin interiorul osului) fixata cu 4 suruburi. Operatia a durat 2 ore, dar s-a trezit in dureri foarte mari care nu prea cedau la nimic....De asta ne-au tinut si a doua zi (in mod normal, aici te trimit acasa, dupa ce iti revii din reanimare ).
Nici el nu are gips sau altceva....i-au pus doar soseta pe piciorul "sanatos" si peste operatie gheata si atat....
Inca din prima zi dupa operatie, au venit 2 fizioterapeuti sa il ajute sa se ridice si sa il puna sa mearga...dar a fost foarte greu si foarte dureros...
Acum, la 4 zile dupa operatie, merge cu carje, dar, desi isi poate lasa 25% din greutatea corporala pe varful piciorului cu tija, il doare si doar atinge podeaua ...
La tine e inca umflat? Cum sunt taieturile?
Aici ne-au spus ca tija e pusa in picior sa ramana pe viata...nu sa fie scoasa...dar ne-au spus ca in caz ca il doare, deranjeaza o putem scoate!!!!

Multumim de urari!!!

Mergi la inceput

Sinziana,hai ca ma bag eu in vorba pina vine fta aia sa-tzi raspunda(scuze sunt in graba si nu am retzinut nick-ul)!

exact la fel s-a procedt si in cazul fratelui meu,cu terapie inceputa de a doua zi,cu mers imediat in cirje,piciorul intr-adevar umflat(la el si dupa aproape un an de zile la efort se umfla)insa cu medicatzie pentru asta,uite nu-mi amintesc exact cite suruburi are!

Terapie repet ,a facut un an d ezile,dupa o luna de zile a inceput terapia de miscare cu calcat pe piciorul accidentat,10 kg pe piciorul accidentat saptaminal!Tijele sint din titan si de asta am si intrebat aici,medicul care l-a operat a spus ca nu trebuiesc scoase,cel care l-a tratat a spus insa ca e tinar si tijele trebuiesc scoase!La el e mai complicat am spus,de asta a si ramas cu un handicap undeva la 40%!
Ghips a avut -nici nu ctiu cum se numeste,asa rabatabil sa spun,purtat dupa operatzie si inca vreo luna parca!

Masina doar pe proprie raspundere ar putea conduce,in comparatzie cu fata de la subiect operata la Viena careia medicul i-a spus ca poate conduce masina!

ma grabesc,sanatate va doresc!

Dana

Mergi la inceput