Pian de la 4 ani?

Pian de la 4 ani? | Autor: iriss27

Link direct la acest mesaj

La multi ani!

Vreau de anul acesta sa incep mai multe activitati cu fiica mea, printre care si pianul. Are cineva experienta cu cursurile de pian la copii, de la ce varsta? Nu vreau sa o fac o mare pianista, dar soacrii mei au pian, iar ea este extrem de incantata sa cante la pian, asa ca as vrea sa incerc.

Astept cu drag propunerile si impresiile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

La multi ani!

Vreau de anul acesta sa incep mai multe activitati cu fiica mea, printre care si pianul. Are cineva experienta cu cursurile de pian la copii, de la ce varsta? Nu vreau sa o fac o mare pianista, dar soacrii mei au pian, iar ea este extrem de incantata sa cante la pian, asa ca as vrea sa incerc.

Astept cu drag propunerile si impresiile voastre.

Iriss mami de Yvonne si David
BLOG de mamica

Fetita mea a inceput pianul de la 2 ani si 11 luni. Nu stiu cat invatza dar profesoara are rabdare cu ea. Nici eu nu vreau sa o fac pianista, vreau doar sa isi umple timpul cu activitati placute.

Succes!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Eu am facut pian..am facut si liceu de muzica...e bine ca incepeti devreme..copilul deprinde anumite lusruri de pe acum..cum e pozitia mainilor pe claviatura, invata sa faca game si arpegii..ceea ce e esential,invata sa coordoneze ambele maini pe clape si mai tarziu aceste lucruri ii ajuta sa evolueze..totul e ca o joaca la aceasta varsta dar sunt pasi importanti..plus ca se dezvolta urechea muzicala...deci faceti foarte bine ca lasati copiii sa faca activitati educative..Eu am un baiat, e ff mic, are abia 7 luni, dar la 4 ani as vrea sa il dau sa faca cursuri de dans..sper sa ii placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

softurela, spune-mi, te rog, unde face fiica ta pian, in cazul in care esti din Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

si eu sunt interesata

daca stie cineva info concrete pls sa le puna aici

adica: locatie, pret, contacte

tot pt Bucuresti

(desigur daca si pt alte orase sunt pers care pot oferi info, cu atat mai valoros subiectul)

Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

inceputul meu de lume

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Iriss, 4 ani e ok. Si noi o sa o dam pe Maya din toamna, de la 3 ani. Aici la 3 ani se incepe.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Iriss,noi mergem undeva in zona Piata Alba Iulia,boem club se cheama.Mie una mi se par super profi.
Dariuca are 4 ani si 11 luni si face pian de 6 luni.Este ok.Se descurca binisor si ii place-chestiune esentiala.

Uite ce spun profesorii de la acest club despre virsta optima si metode de start:

"Care este varsta optima pentru inceperea studiului pianului ?

Varsta ideala de incepere a studierii instrumentului difera in functie de stadiul de dezvoltare emotionala, motrica si a puterii de concentrare a fiecarui copil; unii dintre ei pot incepe
foarte precoce, de la 4 ani, altii pot da randament abia incepand cu varsta de 7 ani.
Varsta optima pentru inceperea cursurilor de pian este 5-6 ani. Sunt indicate exercitii de tip hannon deoarece acestea favorizeaza dezvoltarea abilitatilor tehnice.

Ce metode de studiu sunt recomandate ?

Sunt indicate metodele de J. Thompson pentru prescolari si Maria Cernovodeanu pentru scolari.
Pentru tehnica, preludiile de Bach si mici piese de Mozart sunt foarte bune, dau o satisfactie sonora mai mare prin melodicitatea lor si cuprind diverse elemente tehnice pe care daca le
studiaza izolat, le pot realiza satisfacator.
Alte metode de pian recomandate pentru incepatori : Carl Czerny op.529, Carl Czerny Op.841, Album pentru Ana Magdalena Bach, Diabelli-Sonatine, I.S.Bach-preludii si fugi clavecinul bine
temperat."

Pentru documentare,citeste despre metodele amintite ca sa ai idee cu ce se maninca pianul.Fa o googaleala.
Pun si eu aici niste informatii utile despre metoda Hanon si Cernovodeanu:

http://www.scribd.com/doc/36921619/Hanon-Pianistul-virtuoz

http://www.scribd.com/doc/36921587/Cernovodeanu-Mica-metoda-de-pian

Mergi la inceput

Maminuta

despre preturi ne dai o info ceva?

Alinuk

inceputul meu de lume

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Alinuk...poti intra pe site.Nu il pun sa nu se considere reclama.

200 ron / luna / 4 sedinte /o lectie pe saptamina.
* Educatie muzicala prescolari (grup)
* 4 lectii (50 minute/lectie)
* Lectiile sunt programate saptamanal, in acelasi interval orar

300 ron
* 4 lectii individuale de instrument/canto
(50 minute/lectie)
* Lectiile se pot programa oricand in intervalul orar al Boem Club, dar nu intr-un interval de timp mai mare de o luna de zile
* Bonus: Posibilitatea participarii saptamānale la 1 workshop de teoria si istoria muzicii

500 ron
* 8 lectii individuale de instrument/canto
(50 minute/lectie)
* Lectiile se pot programa oricand in intervalul orar al Boem Club, dar nu intr-un interval de timp mai mare de doua luni de zile
* Bonus: Posibilitatea participarii saptamānale la 1 workshop de teoria si istoria muzicii

Mergi la inceput

maminuta

multumim de info!

Alinuk

inceputul meu de lume

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Un copil de 3 sau de 4 ani nu poate da randament 50 minute fara pauze.
Este mai bine sa gasesti o profa ce este dispusa in banii astia sa-ti faca doua sedinte de cate 20 de minute.
Altfel, cam platesti degeaba ultimul sfert de ora cel putin.
Succes

Mergi la inceput