sfaturi despre nasteri filantropia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ivanca78 spune:

Buna!
Imi pare bine ca am descoperit (dupa ceva cautari) acest subiect care ma intereseaza foarte mult, pentru ca vreau sa nasc la maternitatea Filantropia. Chiar m-am mirat ca a trebuit sa caut atat si ca subiectul nu este mai... activ, pentru ca stiu ca sunt ff multe nasteri, ff multe gravidute care nasc acolo.
Cine ma poate ajuta cu informatii depre nastere (sala de nasteri, saloane etc), va rog?... si despre scoala mamelor!
Eu spitalul il stiu, pot sa zic, bine si am apreciat ca extraordinare pentru Romania lucrurile pe care le-au putut face pentru mine acolo, cand am avut o problema grava intr-o sarcina (sunt cumva in domeniul medical, si, in 2009, fusesem sfatuita sa plec la Viena sau macar la Atena pentru problema mea, inainte sa aflu de Filantropia). Numai ca, tocmai din cauza acelei probleme, nu am ajuns atunci sa aflu cum e nasterea... la Filantropia sau in general... asa a fost sa fie...
Acum ma pregatesc sa nasc in noiembrie, si as fi recunoscatoare daca ma poate ajuta cineva cu informatii recente despre ce si cum se intampla la Filantropia.
Medicul meu este profesorul Gheorghe Peltecu.

Multumesc!

Mergi la inceput

Nu raspunde nimeni?... din atatea mamici!... am auzit ca uneori sunt si douazeci de nasteri pe zi, la Filantropia.
Si chiar asta ma interesa sa aflu, daca nu e prea aglomerat.

Este cineva din forum care a nascut de curand acolo si m-ar putea ajuta cu informatii, va rog?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Ivanca78, eu pot sa te ajut cu info din mai 2010 . Saloanele erau de 2 mamici sau rezerva contra cost. Spitalul era foarte curat si asistentele si infirmierele f f ok, au grija de tine si daca nu le dai nimic (eu am facut cezariana si din cauza anesteziei nu m-am putut misca vreo cateva ore).
Nu stiu daca au 20 de nasteri pe zi si nici cum e sala de nasteri. Cand m-am externat eu, am fost 6-7 mamici care am plecat acasa odata. Pediatra ne-a spus ca ne externeaza bebeii si ne-a chemat in salonul de bebei si acolo ne-a predat notiunile primare despre hranire, igiena, somn etc. Daca la asta te referi, cred ca se fac zilnic cand se externeaza puii. Tot la Filantropia se organizeaza si cursurl prenatate, parca martea. Scria la ei pe site la un moment dat.
Info nu sunt chiar proaspete, dar daca te mai pot ajuta te rog sa imi zici.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Multumesc, Ioana!

Inteleg ca tie nu ti s-a parut ca era aglomerat, nici la sectia de copilasi? Asta e bine... as vrea sa aiba timp asistentele sa mi-l aduca pe bb cand plange etc.
Tu cat ai stat in spital, dupa ceza?

Multumesc inca o data!
Sanatate si tie si lui bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

ivanca, pana in noiembrie cand vei naste, iti voi impartasi si eu putin din experienta sotziei mele, la intoarcerea acasa.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns, Tannoo!

Pe cand evenimentul la voi? Va asteptam cu vesti bune!

Mergi la inceput

ivanca, la noi evenimentul a avut loc pe 16 august;
acum suntem acasa, cu un program de papa, caca, somnic si plimbarica
in ceea ce priveste nasterea la filantropia, te asigur ca totul decurge absolut normal, fara probleme, avand alaturi o echipa de medici bine pregatiti; uneori, asistentele sunt cele care isi dau mai multa importanta decat medicii...
intradevar, sunt multe nasteri pe zi acolo, insa asta nu inseamna ca este aglomeratie, nici in saloanele pentru mame, nici la neonatologie;
sotzia mea a stat 3 zile acolo dupa nastere, intr-o rezerva cu 2 paturi+grup sanitar (a vb asta cu dr gineco inainte de internare)...

mi-ar fi mai usor sa ma intrebi ce detalii te intereseaza despre subiectul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ivanca78

Multumesc, Ioana!

Inteleg ca tie nu ti s-a parut ca era aglomerat, nici la sectia de copilasi? Asta e bine... as vrea sa aiba timp asistentele sa mi-l aduca pe bb cand plange etc.
Tu cat ai stat in spital, dupa ceza?

Multumesc inca o data!
Sanatate si tie si lui bebe!

Am stat 2,5 zile. Cezariana miercuri dimineata si externarea vineri la pranz. Dar e adevarat ca mi-am propus sa stau putin si sa ma refac cat de repede ca sa imi intru cum trebuie in rolul de mamica :). Joi dimineata am fost dusa pe sectia de obstetrica si toata ziua am circulat pe holuri + am urcat si coborat la cantina pe scari.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Tannoo, FELICITARI!!
Sa va traiasca, sa fiti sanatosi si fericiti!
Imi pare bine pentru vestile bune (bune si din punctul meu de vedere - cred ca voi renunta la obsesia mea despre aglomeratia de la Filantropia).
Este intr-adevar un detaliu care m-ar interesa in mod special: la rezerva, ati putut / ati fi putut sa stati tot timpul cu bebelusul (si noaptea)? Multumesc!!

Ioana, si eu imi fac acelasi plan ca tine: indiferent cum nasc, sa ma re-activez cat mai repede. Imi pare bine sa aud, din experienta directa a cuiva, ca se poate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ivanca78
Este intr-adevar un detaliu care m-ar interesa in mod special: la rezerva, ati putut / ati fi putut sa stati tot timpul cu bebelusul (si noaptea)? Multumesc!!

la rezerva cu plata (90 euro/zi), da, se poate sta cu bebelusul, din cate am inteles de la unele mamici care urmau sa se mute de la reanimare; si, cred ca are voie si tati
la rezerva normala, cu 2, respectiv 4 paturi nu se poate sta cu bebelusul; iar programul de vizita aici este f strict, 15-17;

Mergi la inceput