Frica de paianjeni (copil 7 ani);adaptare schema?!
Raspunsuri - Pagina 2
lorelaim spune:
ML - am uitat - mai avem ca personaje pozitive: Webby din Fifi-Forget-Me-Not http://www.nickjr.co.uk/shows/fifi/webby.aspx "Webby is older than the others and as such, is the sage character. The Flowertots go to Webby's Web for advice. She's very good at explaining things clearly and succinctly to her young friends. She is a strategist; always having a solution to every problem and an answer to every question. Webby is well respected by all the characters, except Stingo and Slugsy who try and avoid her in case she tries to catch them in her web."
si The Spider Queen din Summer of the Sea Serpent (Magic Tree House Collection) http://www.amazon.com/Summer-Serpent-Magic-Tree-House/dp/0375827358/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1294121197&sr=8-1
Multa sanatate si numai bine iti doresc!
Alexia27 spune:
Vic, ai bafta atunci! Eu daca ma apuc sa numar cati am vazut in casa si din cate specii...ma intorc in Europa! Si culmea, nu huntsmani gasesc, ci numai din aia pacatosi (de-aia nu ma mut eu la Sydney, lol).
ML, imi pare rau ca te-am ingrozit, zau! De-aia nu mai pun si poze cu redback-ul de sub cuptorul meu Daddy-long-legs sunt super de folosit sa invinga frica de paienjeni, ca sunt inofensivi pentru om si foarte folositori de avut in jur, ca omoara si din aia veninosi. Eu am facut un experiment o data cu unul care locuia la mine, am vrut sa-l hranesc cu un wolf spider mai micut, dar puturosul nu a binevoit sa se miste, asa ca a trebuit sa lichidez eu intrusul
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
Picky_toto spune:
Eu ma ingrozesc numai cand citesc si vad poze cu si despre paianjeni.
Imi e frica de paianjeni si nu as face nimic ca sa-mi mi apripi, sa citesc despre ei, sa vad cocumentare..refuz orice poza, desen ce are legatura cu paianjeni.
Cand ne-am mutat la casa, fostii propietari erau fani iedera in curte pe garduri de jur imprejurul ...si nu va spun cepanaorama frumoasa aveam cu sutele de paianjeni care hoinareau pe acolo si-si facusera culcusul ...uni ajunsesera si la etaj cu panza lor si erau paianjeni de toate formele si culorile..nu mai vroiam sa ies in curte, sotul ii "strangea" si-i omora dar eu tot refuzam iesitul in curte..in casa cautam cu disperare in orice coltisor unde s-ar putea ascunde..asta 1 an de zile ca apoi a dat toata iedera jos si a redus vizibil din paianjeni.numai ca are is vecina iedera si inca mai apar.
Teama mea ptr paianjeni a inceput de cand eram copil...la tara fiind in vacanta intr-o noapte pe cand dormeam cu geamul deschis o aratare de genul acesta si-a facut aparitia pe mine, exact prin dreptul urechilor de am crezut ca mi-a intrat in ureche..m-am ridicat din pat scuturand din toate incheieturile si ingrozita ..de atunci orice paianjen mic sau mare imi era dusman. Am nopti cand ii si visez si dupa ce ma trezesc din visul asta horror ma uit peste tot in camera ca nu cumva sa-i gasesc..si unul mic, mic de tot pe perete daca-l vad il pun pe sotul sa-l prinda..sau eu.. nu e placut..
Acum cu cei mici ma pot descurca dar la cei mari il chem pe sot..sau daca sunt singura acasa imi iau inima in dinti si ii prind..dar cu o matura..ca sa fie distanta suficient de mare dinte mine si inamic ..si eu care credeam ca paianjeni nu prea stau unde-i umezeala..ca aici ploua mult..m-am inselat..sunt pretutindeni
In vara a cumparat sotul un aparat cu ultrasunete (exact cum este cel ptr tantari de bagat in priza) care ii tine la distanta pe paianjeni..eficient sau nu..pot spune ca da..ca nu am mai vazut paianjeni prin casa sau pe terasa... dar in curte da...
ML nu stiu ce sfat ti-as putea da, mai ales eu, care sunt ingrozita de ei...poate la el e doar o faza care va trece, ca e doar un copil sau poate nu...sincer nu stiu ce te-as putea sfaturi...
Nu stiu daca voi ati facut religie in scoli si daca ati citit povestile din cartile acelea.
Era o poveste despre o mama care a crescut singura 2 copii, un baiat si o fata si cand au crescut mari fiecare au luat-o pe drumul lor. In momentul in care mamei i-a sosit ceasul, pe patul de moarte, si-a chemat copii sa-i fie alaturi. Fata oricat de departe era a venit sa-i fie alaturi pe cand baiatul nu a putut veni ptr ca avea alte treburi mai importante. Asa ca mama vazand asta si-a "blestemat" copii spunand ca fata se va preface intr-o albina pe care oameni o vor iubi si va avea nevoie de ea, va traia inconjurata de multi prieteni(alte albine), iar baiatul se va transforma intr-un paianjen urat pe care multi il vor uri, il vor strivi si nu va fi util la casa omului, va fi blestemat sa traiasca singur, izolat si nu va avea prieteni niciodata.
Nu stiu daca trebuia sa o scriu aici, poate ca nu ajuta cu nimic, numai ca mie mi-a ramas intiparita in minte ..si erau foarte frumoase povestile.
Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 28+ ..o printesuca mai mica
La Multi Ani 2011!!!
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai
ML spune:
Lorelai, multumesc, nu o stiu pe Webby (copiii poate da), dar Magic Tree House citesc la scoala, am sa-i intreb despre cartea respectiva.
Si la noi erau tot felul de grozavii in Florida, Alexia (pe afara in curte banana spiders iar in casa a intrat unul cat un banana spider, cu un ochi mare cat tot spatele "desenat" pe el. L-am gasit in dulap, dar copiii erau mici si nu-si amintesc, l-a biruit sotul . Si gandaci imensi cum n-am vazut vreodata in viata, toata lumea avea, bogat, sarac; ne-am mutat la munte, sunt 4 anotimpuri, zapada, bine ca nu mai dam pe acolo, prefer paianjenii de aici .
Picky, stiu ca si baietelul meu s-a speriat teribil ca si tine cand avea 4 ani. Eram afara pe camp, a luat un bat in mana si s-a urcat de pe bat un paianjen mic pe el. La fel ca si alaltaieri a facut. Dar stiu ca nu suntem toti la fel, fata, de ex. cu 1 1/2 ani mai mare decat el, ia broaste in mana si se joaca cu ele (nu sa le chinuie, la face casute, se uita la ochii lor bulbucati, in Florida, pescuia mormoloci si-i punea la loc in sant...
Cu timpul, imi inchipui ca baiatul nu va mai face crize si-i va tolera cumva, ca si tine, cu matura, de la distanta, ceea ce-i o mare realizare, nu ? Uite, chiar asa cred ca ii va lua eroul povestii lui, cu matura si-i va scoate afara. Buna idee . Nu il voi forta sa procedeze astfel, doar il voi informa si-i voi da idei ca sa se decurce cu ei.
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
sorana spune:
Si fiica-mii ii era frica de paianjeni. Tipa si se isteriza daca vedea unul. Noi nu avem plasa la geamul de la baie asa ca la baie mai avem cate un paianjen vizitator .
Intr-o zi taica-su n-a mai sarit ca ars la tipete si i-a zis ca n-are decat sa faca baie asa, cu paianjenul de pe tavan cu tot, ca el nu mai ia paianjenii si ca oricum ala sta acolo sus pe panza lui, nu vine in cada si o mai si apara de tantari.
Fi-mea a facut baie si peste cateva zile mi-a zis ca a disparut "Bobby". Eu nu stiam cine e "Bobby" .
Deci fi-mea s-a imprietenit cu paianjenul dandu-i un nume si considerandu-l "pet".
Dezavantajul e ca si acum ma cearta cand dispare "Booby 4" sau "Bobby 5"
giulia71 spune:
ML-frica de paianjeni e cat se poate de "normala", mai ales daca contactul cu el a fost unul unul pe nepusa masa.
Nu-i cere mult peste puterile lui.
Desensibilizarea fata de paianjeni se face in vitro sau vivo, insa pare destul de infricosatoare pentru varsta lui, las-o pentru vremea cand va intelege ca sunt doar niste ganganii nesuferite si ca cei mai multi nu sunt periculosi.
Numai de bine!
carolinah spune:
Transpir si imi vine sa vomit de groaza numai citind. Nici vorba sa ma uit pe ceva linkuri...
Sotul meu spune ca ar trebui sa ma tratez, eu stiind care ar fi metoda ma ia cu crampe la stomac.
Eu daca am ghinionul sa descopar vreun paianjen (de asta autohton si nepericulos, nu nu stiu ce monstru) in casa si sunt singura, il dau cu 1/2 tub de spray de la distanta, pana nu mai misca, plangand in continuu. Primul impuls este sa fug din casa, dar realizez ca daca plec, el dispare si mi se poate urca in pat, descoperirea lui fiind ultimul lucru facut de mine in viata asta...
ML, stiu ca nu te-am ajutat, dar simpatizez cu baiatelul tau... eu cred ca as muri sa ma tina parintii la tara...