Prietene la bine si la greu -95
Raspunsuri - Pagina 8
raluci_b spune:
fetele mai are cineva salvat articole sau ceva studii despre "SA NU FIERBEM APA PLATA"? multumesc
Speram ca in Anul Nou
In burtica sa apara Kinderica
mami de 1 An pt. Remus Andrei(8 nov '09)
in asteptarea lui cu trandafirul in gura
RamonaCopot spune:
neatza
pe mine m-ati debusolat rau de tot . E luni azi sau nu e luni?? Ca ajusai la poza cu pricina si m-am zapacit de tot, de emotii cre'ca.
Laura ma bucur nespus pentru voi, tare te admir! sa dea DD sa fie o sarcina usoara, rechinasa sa isi iubeasca surioara si zmau' sa faca multi bani sa va satisfaca poftele toate!
Titanic sau Pretty woman??
ralu_seby spune:
Pretty clar..
Raluci, nu am salvat dar dau un search google imediat
poponitzu' meu Matei-Andrei
Mami de toddler nazbatios
DORIS_71 spune:
OOOOOOOOOOOOOOOOOO ce vesti frumoase pe aici, Lauriciu sa ai o sarcina usoara si la termen, cu BB sanatos si frumos. M-au luat emotiile pe mine, parca as fi gravi eu nu tu. Felicitari.
laurairina13 spune:
RamoXXX i-am ros urechile la zmau pana a ajuns sa ma duca la farmacie, nu conta care si cat, numa sa tac, de aia luni s-a transformat in duminica
Doris, cunosc sentimentul , si eu m-am bucurat asa mult pt Smara
Fetili, cum pregatiti voi mazarea la pitici? Gabitza parca spunea ca le da..Eu mazarea pt oameni mari o fac cu sos de ala cu faina si ceapa, si mi se pare greoi..
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
Firefly's shop
BLOGUL MEU
ralu_seby spune:
Raluci, cica "Nu se fierbe apa plata pentru ca se concentreaza prea mult sarurile in ea si e daunator pt rinichii bebelusului"
apoi
"Ce apa are voie sa bea bebelusul tau?
Avand in vedere diferitele opinii ale medicilor multe dintre voi si-au pus problema ce apa sa foloseasca pentru pregatirea laptelui praf sau pentru a da bebelusului sa bea intre mese.
Daca in ceea ce priveste apa de la robinet puritatea si compozitia ei difera in functie de zona unde locuiesti, in cazul apei imbuteliate exista trei variante: apa minerala naturala (apa plata), apa de izvor si apa patabila (de masa). Dupa desigilarea sticlei da apa, aceasta trebuie pastrata in continuare la frigider.
Apa plata - este cea mai pura forma de apa deoarece provine dintr-o sursa de apa subterana aflata intr-un loc ferit de actiunea poluantilor si care nu este tratata in nici un fel. Din pacate, asa cum arata si denumirea, acest tip de apa contine substante minerale in diverse concentratii. Deci, daca folosesti pentru bebelusul tau astfel de apa trebuie sa vezi care este continutul acesteia in calciu si sodiu; vei calcula apoi cantitatea din aceste minerale pe care ajunge sa o primeasca sugarul tau, avand grija ca ea sa nu depaseasca ratia zilnica recomandata pentru varsta lui. Pentru aceasta va trebui sa stii si compozitia in sodiu si calciu a laptelui praf pe care il folosesti. De exemplu: daca apa plata contine 65 mg Na/l, iar laptele praf este 10 mg/l si sugarul tau are opt kilograme la sase luni si bea 1200 ml apa/zi, va primi astfel 375 x 1, 2 = 450 mg Na/zi care depaseste ratia zilnica recomandata.
Ce i se intampla copilului daca primeste zilnic o ratie mai mare de Na sau Ca?
O ratie mai mare de Na sau Ca predispune copilul la afectiuni cardiovasculare. O cantitate de Ca care depaseste ratia zilnica recomandata poate duce la dezvoltarea calculilor renali la bebelusi (din ce in ce mai intalniti in ecografiile facute sugarilor).
Apa de izvor - provine dintr-o singura sursa de apa subterana nepoluata, dar nu este la fel de pura microbiologic ca apa plata si poate suferi anumite tratamente. Daca, continutul ei in minerale nu este scris pe stica, mai bine evitati folosirea ei la sugari.
Apa potabila (de masa) - provine din mai multe surse si poate include chiar sistemul public de aprovizionare cu apa. Unele dintre substantele chimice folosite pentru purificarea acestei ape pot fi cancerigene (Cl, Al). Pentru a elimina aceste substante si pentru a mai imbunatati calitatea apei, poti folosi un sistem de filtrare (pe instalatia de alimentare a locuintei sau o cana filtranta). Daca folosesti o cana speciala pentru filtrarea apei va trebui sa schimbi cartusul la data expirarii acestuia (in general o luna), sa arunci primii doi- trei litrii de apa filtrati dupa schimbarea cartusului, sa folosesti apa imediat dupa filtrare si sa folosesti zilnic cana filtranta pentru a impiedica uscarea cartusului.
In incheiere, draga mamica iti recomand sa fierbi si apoi sa racesti pana la temperatura adecvata apa pe care o dai micutului tau, indiferent de sursa ei de provenienta, mai ales daca bebelusul tau are mai putin de sase luni.
dr. Cornelia Flavia Mircescu, medic de familie "
si asta
asta cu apa fiarta si racita e cu dus si intors....
prin fierbere se elimina in general componentele microbiologice, ceea ce e bine, mai putin cele rezistente la temperaturi inalte (sa speram ca nu sunt prezente prin apa noastra), dar mai e si o parte negativa, si anume faptul ca se concentreaza foarte tale metalele (in special metalele grele) si sarurile, ceea ce o face, din acest punct de vedere, mai toxica decat era intial. ganditi-va ca daca fierbem un litru de apa care are 1 gr. de Pb, la sfarsit vom avea 800 ml apa tot cu 1 gr. de Pb, ca asta nu se evapora!!!
chestia e ca, spre deosebire de intoxicatiile cu microorganisme, unde efectele se vad aproape imediat, intoxicatia cu metale si saruri concentrate e mai lenta, se produce in timp, si efectele se vad mai tarziu, fara se le mai putem depista cauza....
Padi, e super hazlie Laura pe saniuta, e asa dulce
monica_80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurairina13 Fetili, cum pregatiti voi mazarea la pitici? Gabitza parca spunea ca le da..Eu mazarea pt oameni mari o fac cu sos de ala cu faina si ceapa, si mi se pare greoi.. Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) Firefly's shop BLOGUL MEU |
eu mazarea fie i-o fac in combinatie cu alte legume (vestita supa de toate legumele) fie o pun la fiert, mai pun un pic de ceapa, un pic de suc de rosii(facut in casa) sau o rosie intreaga (congelata din gradina socrilor) un strop de ulei de masline si o bucatica de piept de pui. iese delicioasa.
de scump Maria 13.12.2009
laurairina13 spune:
Monica multam, o sa prestez si eu maine o portie de mazare, var.2
Sa vad daca binevoieste sa manance ca e tare sclifosita, orezul pilaf nu ii place, ciulama nu ii place, orez cu lapte/gris nu e bun, nici nu mai stiu ce sa ii mai dau dupaamiaza. Ca la pranz e lege ciorba/supa de legume cu carne.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
Firefly's shop
BLOGUL MEU
lylyana.ion spune:
Ralu, imi place semnatura ta
Licu', eu nu ii dau inca mazare lui Alex, pentru noi calesc putina ceapa cu ardei, pun mazarea si carnea si o pun la cuptor, adaug putin bulion si marar, fara faina
ralu_seby spune:
Gagix, mi-ati dat si mie idee de mancarica cu mazarea asta..am in congelator, dar nu i-am facut niciodata, mi-a fost teama sa nu il doara burtica. Cred ca am sa bag si 2 baby carrots ca-s tare dulci.
Azi a papat la pranz salau de nil pe teflon, presarat oregano, busuioc si uns cu putin ulei de masline + brocoli cu morcov aburit la babycook.
De dimi a balotat panite DM cu quqrk Esquisa, mandarina, aproape jumatate de banana, bobite de rodie..
Pe seara aproape un iaurt cu cereale. A mai ros in timpul zilei covrigi si niste fulgi de porumb bio.
Lyly, mercic..inca mai lucrez la ea, poate ma mai paleste vreo inspiratie. Cum mai e Alex cu somnul, tu?
Eu pe joi am intalnire cu colegii de la master, iesim la o citirica.
Pe 14 ianuarie incep munca...m-au luat niste ganduri si emotii...mama mama.
Question: daca il voi alapta dimineata si seara..credeti ca e nevoie sa introduc si o masa la pranz de laptic? El acum suge cam de 2 ori in timpul zilei, in afara de dimi si seara. Am la frigi lapte de capra si de vacuta bio, luate din Carr4. Asta ma roade cam rau...