Spiridusi de ian-feb. 2006 (15) - **LMA ALAIN!**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

da bun subiect...sincer mi-e groaza de aceasta noua etapa din viata noastra.
Si mamicile din gr. lui Marco vorbeau de o scoala din apropierea lor...majoritatea stau in cartierul rezidential de case de la iesirea din Timisoara. asa ca ele acolo ii dau, la o scoala de cartier, nu la astea renumite, unde sunt si tentatiile mari si plin de toate tampeniile si fitele.
Mai mult ca sigur si marco va merge cu ei tot acolo, e aproape de noi, sper sa-l si primeasca...trimitem un tatic sa rezerve o clasa intreaga, macar merg toti in acelasi loc.
Bumbi e nasol ce a patit colega ta. din pacate sunt si astfel de specimene, si nu prea ai ce face...decat sa-ti muti copilul din clasa.
E scump tare la privat, la noi nici nu prea sunt scoli particulare, dar sincer nu as opta pt. asa ceva. si eu inca mai sper in inv. nostru si sper sa gasesc o invatatoare buna si dedicata atat copiilor cat si meseriei pe care o practica.
Toanca afterschool e varianta tuturor, cred. macar acolo isi fac si temele, sunt hraniti si supravegheati.

gata s-a trezit piciu. doarme de mai bine de 3 ore. papam si la mall cu noi.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

bee inteleg ca vei avea si timp sa stai cu ei sa faceti lectiile...asta este ideal. pe langa dilemele si intrebarile ce mi le pun, ma gandesc si la timpul si atentia pe care voi putea ( fizic ) sa o aloc lectiilor?!

daca as avea norocul nasilor care au avut doi copii ( azi au 19 si 21 ani )care au stiut singuri ce au de facut - au citit singuri , au invatat, au luat la licee si la facultati bune - fara sa fie impinsi de la spate, meditati cu profesori, date spagi s.a.

afterschol-ul este varianta ideala, dat nu toate scolile de stat au inca afterschool...si sa-l duci apoi separat la un afterschool...in alta locatie....este cam mare trambaleala, dar este o alternativa.

vineri voi merge la zumba...a fost careva?

Mergi la inceput

La noi cam toate scolile au deja afterschool. sincer, il preferam pe cel privat ca acolo dormeau, dar aici nu...stau doar in clasa. aici e mai bine, ca fac cu invatatoarea lectiile.

Am fost la Z , am ochit ceva hainute, si am ales garderoba pt. botez a viitoarei finute. sunt turbata rau, dar de abia astept sa o cumpar, sper sa gasesc marimea potrivita. Nici nu stiu cat sa iau.. DPN-ul e in 9 febr., botezul in mai. ma gandeam la 3 luni, dar cica acum are 2700 gr...mai bine iau de 6 luni....hmmmm
Mai trebuie sa cumpar cercei si ceva hainute pe cand se naste, caci pleaca bunicii cu Eric in 6 febr. la madrid si sa duca cadoul din partea noastra.
si uite asa imi astampar dorul de fetitza...pana ce-o vad atunci sa vezi ce depresie ma apuca.

www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIHA78 spune:

LA MULTI ANI SEBI!! Bumbi, bine ai revenit, optimista ca intotdeauna, sa va traiasca baiatul!!
LA MULTI ANI PAUL!! Multa sanatate si noroc sa ai puiule!!
Hm, delicate subiecte, bebelusi, inmormantari si mers la scoala. cu scoala ce sa zic eu speram sa mearga doar la 7 ani si, acum astia cu noua lege ne-au cam facut-o, daca tb. sa faca pregatitoarea la scoala, cam tb. sa incepem sa ne informam. Noi clar la stat il vom da, a doua varianta oricum nu ne-o permitem. Mai stiu si ca va fi o scoala din Cluj-Napoca, deci nu din draga mea localitate de domiciliu, dar nu stiu care inca.
silvia, ne apucam de dieta, de maine, eu, jur asta, am probat haine cumparate prin 2008 si mi-a venit sa dau foc dulapului, doamne cum ma pot ingrasa asa? Eu m-am cam hotarat, South beach voi tine, dupa etapa de 2 saptamani, seamana cel mai bine cu dieta data de nutritionista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Eu cred ca am cam bagat-o pe maneca.....Stiti ca Alex a dormit regulamentar numai in patul lui de la inceput.Anastasia isi cam face veacul pe la noi.M-am trezit mai inainte sa ma duc la baie (am avut chef de un ceai aseara) si m-am trezit cu ea dupa mine(m-am si speriat) si a inceput sa ma imbratiseze(pe wc): ma maman!!!
Cred ca e perioada mea de glorieca Alex i-a spus ieri profei de muzica ca-s cea mai frumoasa mama din lume. Bine, aseara cand m-am ratoit la el a zis ca-si retrage cuvintele ca-s rea, dar cand nu-l mai cert redevin "frumoasa".
Bee-suntem linistiti cu sanatatea pt mom...vorba vine, ca Anastasia a terminat antibio(suspecta de bronsita) pe 30 si e epidemie de gripa in zona mea (acu cateva zile ziceau ca erau 6 morti si 25 cazuri grave)
Bumbi-imi pare tare rau pentru evenimentul nefericit...Tristetea ii tulbura pe copii, dar e bine sa stie ca moartea e un "exista". Parca v-am mai zis ca eu am participat in copilarie la inmormantari cat voi toate la un loc (sunt absolut sigura de asta)si le luam ca atare.Le inclusesem in programul meu de joaca: facusem un cimitir pt toti puii decedati si aveau parte toti de cele crestinesti si cred ca prohodul e primul cantec, pe care l-am invatat de una singura. Uite ca nu m-a afectat cu absolut nimic...doar pe la 7 ani am privit nitel diferit " fenomenul" ca atunci inteleg copii ca e ireversibil si incep sa-si puna intrebari fundamentale si li se face nitel teama.(am vazut asta si la nepotul meu). Asa ca eu zic ac e bine sa stie de mici, la nivelul lor, fara a li se prezenta mortul sau faze mai dure din ritual. V-am zis ca mama la dus pe Alex la o inmormantare...atunci canda facut babele din jur sa rada ca le-a pov ca el a fost la biserica la botezul Anastasiei, dar ca la al lui nu crede ca a fost ca nu-s mai aminteste.
Am o prietena, care a avut un soc cumplit (cu ceva urmri psihice apoi) cand i-a murit mama la 18 ani. Asta e un soc pt oricine, dar pentru ea mai mult decat pt altii a fost, fiindca In fam lor asta fusese un subiect tabu.
Si eu sunt mai mult pt scoli publice, dar consortul inlina spre private...BIne, in Franta exista private si private.Adica unele la care costurile nu-s cu mult diferite de cele piublice si unde avanatajul e ca nu dau peste copii de cartier dubiosi si scoli private pt bogatani, unde clar nu ne permitem noi sa-i dam ca n-am zeci de mii de dat pe an...Eu zic ca depinde mult si de colectiv si profesori. Imi zicea Cristi ca avea un coleg extrem de nemultumit ca avae copilul la un liceu public f bun si ca se imputise atmosfera cumplit din cauza ca se trezisera cu un lot mare de copii ai bogatanilor din comuna vecina(cea mai bogata din Fr) dati afara de la scoli private din cauza drogurilor.
Iuliana-as vrea sa am o bagheta sa fac sa fie bine la voi. Nu am de unde sa stiu ce v-ati spus, sum v-ati spus. Dar e clar ca va invartiti in cerc in mom asta si ca el a ramas setat pe "nu". Primul pas ar fi, dupa mine, o liniste totala pe subiect=+ ca asta iti lasa timp si tie sa-ti aduni gandurile. Apoi reabordat cum nu ai facut-o niciodata pana acum, gasit alte argumente si prezentat multi frati, care se inteleg bine, se joaca impreuna...Stii ce ne-a zis amicul unei prietene: in toata gasca lor de juni era unul care avea 2 copii, care se cearta ca chiorii si fac numai prostii si ca ei (toti barbatii din grup) au ajuns la concluzia ca nu vor avea decat un copil ca li s-a parut ca nu e de trait cand ai 2...Cand i-a vazut pe Alex cu A...galagiosi, dar imbratisandu-se si cu Alex avand grija de "sora sa mai mica" si pov mandru ca el e "frate mare", etc, ne-a zis ca incepe sa-si revizuiasca parerile ca uite 2 copii nu inseamna musai dezastru.
Fa-ti o lista cu div argumente si gandeste-te care au fost cele pe care nu le-ai foloist inca, dac avrei putem sa ne gandim si noi sau propunei as mergeti la un psiholog de cuplu spunadu-i ca si de ramane ca el vrei sa fii impacata cu ideea...

Miha- reusesti de data asta!Tin pumnii.
Giova- greu pt tine cu fititzul...Daca s-ar putea ad comanda clara
Cosmi-normal ca ma apucara melancoliile cu Alice ca ce ma mai indopam acolo cu prietenele dupa un cinema(in + fara as se lipeasac u gram).

Edit ca uitasem de poze :
aici cu mutrele noastre
http://community.webshots.com/slideshow/579422252IexhRU?mediaPosition=1
aici cu globurile meterite de mine ca v-am zis ca n-am fost in stare sa gasesc decoratiunile in haosul din boxa
http://community.webshots.com/slideshow/578003511wuAaJO?mediaPosition=8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Neata.
Azi eu si Giova FACEM CINSTE!
Asa ca doamnelor poftiti:
Giova, sa-ti traiasca baiatul (baietii), sa fie sanatos, voios, voinic si sa te bucuri de el!
Sa ne traiasca spiridusii!!!
Eu ma pregatesc sa ma intalnesc cu Scooby Doo ca sa mearga la gradi ca doar e petrecere mare!!!!
Ana, multumesc frumos pentru sfaturi
Si eu am inceput de azi dimineata sa tin cura....am inceput sa mananc fibre si tarate cu iaurt, desi in dimineata asta m-am imbract cu un costum pe care il am de prin 2005 care, spre surpinderea mea, inca imi vine
Revin cu detalii despre petrecerea de la gradi cand ajung la servici; azi am jumatate de zi libera ca doar o data face baiatul meu 5 ani

Mergi la inceput

Acum trebuie sa fac cinste, nu? daca tot m-a incaltat Iuliana.
Deocamdata va ofer o , un ceai, un capuccino. Tortul dupa ora 15 si petrecerea e sambata, asa ca mai aveti de asteptat.

Iuliana sa-ti traiasca baiatul, sa fie sanatos si numai bucurii sa va aduca.
Anasol, LMA lui David cel frumos! poate mai intri pe la noi sa ne mai dai de veste!

sa ne traiasca baietii si sa fie sanatosi. Norocosi sigur vor fi, iar DD va avea grija de ei, doar sunt nascuti in zi de mare sarbatoare!

Au trecut 5 ani si nu-mi vine sa cred.Retraiesc fiecare clipa de parvca ieri s-a intamplat. Of....,minunea mea cu ochi albastri a devenit un baietel in toata splendoarea cuvantului. La multi ani minune cu ochi albastrii!
si musai sa schimb subiectul ca devin prea melancolica si ud tastatura.

Ana da ce bine era de puteam comanda. Asa? eu sufar in tacere... sanatosi sa fim.
Anastasia doarme cu voi? si Edi...Marco la el in pat, edi cu noi. Musai sa ne mobilizam sa cumparam si cealalata saltea ca sa-i culcam in camera lor.
Tare faine pozele de la sarbatori. ai 2 copii minunati. sa va traiasca!
Iar de platouri, globuri si alte cele, no comment. ai o manan de aur, ce mai. Felicitari!
Miha grele subietce am atins, asa-i?
Dieta eu de luni ma voi apuca, pana atunci ma mai scofolesc putin.
Iuliana super ca ai jumate de zi libera, asa si trebuie. Si Clau vine cu noi la gradi la ora 15:30, dupa care mergem la mall sa-si cumpere copilul cadouri din banii primiti si pe urma acasa.

cam asta e pt. moment, nu ma mai lasa micul terorist sa ma desfasor.
si sa aveti o zi minunata.

mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

La multi ani David,Marco si Matei!
La multi ani celor 3 crai de la rasarit! Sa va dea Dumnezeu sanatate multa, fericire si implinire in viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

LA MULTI ANI spiridusilor de azi....Giova ,Iuliana sa va traiasca copiii sa fie sanatosi si bunul Dumnezeu sa i aiba in paza

eu ma preg de munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

ANASOLsi puiul tau sa fie inconjurat de tot ce i mai bun in lume

Mergi la inceput