Help! blat de tort ratat -caut reteta sigura
Raspunsuri - Pagina 2
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Eu folosesc "marele clasic": cate oo atatea linguri de faina/zahar, daca pun cacao, inlocuiesc o lingura faina cu una de cacao.Pt un blat mare pun 8 oua, bat albusurile bine-bine, adaug galbenusurile pe rand una cate una, apoi zaharul, 8 linguri, apoi 8 linguri faina + 1 praf de copt.Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg *** |
vikinga spune:
citat din mesajul lui Mindy merci mult fetelor de ajutor. mai nou cern si faina ca sa fiu sigura ca nu e prea densa sau cu cocolase. respect proportile ou-lingura de faina dar cred ca pun lingura de faina cu varf prea mare.nu stiu de ce nu s-au batut ouale, au iesit ca o zeama multa cu bulbuci.bineinteles ca nu e bun blatul, il putem manca la mic dejun ca are aspect de omleta.ma apuc acum de altul, trebuie sa aiba ceva timp sa stea insiropat si cu crema in el.apa si ulei nu puneti deloc in el? nu as vrea sa iasa sec.de 8 oo il fac.va zic cum a iesit. |
alintaroma spune:
citat din mesajul lui olim am si eu o intrebare am gasit o reteta a mamei de blat de tort, dar e trecut si 7 linguri de apa, dar nu stiu daca sa le pun dupa ce bat albusurile sau dupa ce frec galbenusurile cu zahar? poate imi dati un sfat va rog am sa incerc si eu retetele voatre |
Asa fac si eu pandispanul, la crema frecata de galbenusuri cu zahar adaug treptat cite o lingura o data de apa rece. Diferenta e ca eu fac crema de galbenusuri cu zahar si apa pina devine ca o maioneza asa spumoasa, pun faina in ploaie si adaug aromele. Separat, bat albusurile (ouale trebuie sa fie reci ca sa se bata bine) cu un praf de sare si apoi incorporez in crema de galbenusuri amestecind doar cu o spatula cu miscari de jos in sus pina omogenizam bine. Si se coace la 180 C (cuptor preincalzi) 30-35 de minute. Nu are cum sa nu iasa!
Hai curaj fetelor
PS vi le-as face eu de as fi "vecina" voastra ca mi-e tare drag sa bake
szivarvany spune:
Vikinga, sa-ti traiasca junioara alaturi de frate si surioara
Moama, daca vii, io pregatesc absolut tot si ma si echipez in clown
Crema usoara ? Io recomand cea cu mascarpone.
Revin imediat cu reteta.
"250 mascarpone
200 frisca
2 galbenusuri
100 zahar pudra
1 plic gelatina = 8 gr
se pune gelatina la inmuiat in 6 lg apa
se freaca galbenusurile cu zaharul pe aburi pana se ingroasa
se adauga gelatina topita pe abusri sau microunde
peste galbenusuri se adauga dupa racire, mascarponele
se bate frisca bine
se adauga crema de mascarpone , cu telul , nu se amesteca cu mixerul !"
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
vikinga spune:
e la cuptor, arata bine!dar de tot hazul. ma gindeam la andacos cum zicea ea cu zaharul in ploaie, zic ia sa fac si eu asa, si bag o lingura in bataia mixerului de mi s-a imprastiat in toata bucataria:)), nadja, asistenta mea, a zis ca ce frumos, facem ca zinele, ploaie de farmece lol:)imi zic la urma oare sa intorc castronul si cu fundu-n sus ori mai bine stau eu potolita ca alte 8 oua nu am in casa:)si a stat!!am pus si ouale, nu chiar unul cite unul, ca a trebuit sa le culeg din castronelul unde erau separate, si chiar si dupa a aratat minunea spumoasa tare si frumoasa.mi-a fost frica tare sa nu iasa din tava ca era plina pe 3/4 si-mi ziceam ca o sa o ia in sus de la praful de copt. chiar asa trebuia pus in zeama de lamie ceva? ca l-am trintit asa dupa faina.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
vikinga spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei Vikinga, sa-ti traiasca junioara alaturi de frate si surioara Moama, daca vii, io pregatesc absolut tot si ma si echipez in clown Crema usoara ? Io recomand cea cu mascarpone.Revin imediat cu reteta."250 mascarpone200 frisca2 galbenusuri100 zahar pudra1 plic gelatina = 8 grse pune gelatina la inmuiat in 6 lg apase freaca galbenusurile cu zaharul pe aburi pana se ingroasase adauga gelatina topita pe abusri sau microundepeste galbenusuri se adauga dupa racire, mascarponelese bate frisca binese adauga crema de mascarpone , cu telul , nu se amesteca cu mixerul !"Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg *** |
vikinga spune:
frisca batuta ori frisca lichida, adica smintina subtire pt facut frisca?le place copiilor, nu-i asa?pare pe gustul lor.ori asta e crema tortului diplomat, de fapt?se vede cit ma pricepVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
szivarvany spune:
Viki,
e o crema usoara la gust, adica asa, light.
Nu neaparat usor de pregatit
Frisca lichida care se mixeaza pana devine tzapana rrau.
Se papa pt ca nu e gretoasa.
Sirop ? Eu mai fac ala cu zahar ars, nu ma omor dupa el, dar cand nimik nu e, insiropeaza mai pun esenta de vanilie.
Crema care se prepara usor: frisca lichida pusa pe baie de abur, pus in ea ciocolata simpla fara crema, lasat asa pana se topesc intre ele, fara sa fiarba. Apoi lasate la rece si apoi mixate. Asta insa e ciocolatoasa ...
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=5" target="_blank">mam.jpg ***
vikinga spune:
aha acum am citit pina la capat cum e cu frisca.pe asta o fac, cind mi-a auzit italiano-spaniolul meu de crema de mascarpone a sarit mai in sus decit copiiiblatul a iesit minunat!ah ce frumos miroase la noi in casa!mai da' simplu a mai fost, ma rusinez cind ma gindesc la blaturile cumparate, cite am luat si pline de prostii, nu cum am facut eu acum cu oua bio, cu dragoste si cu har de zine cum zice nadja!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
vikinga spune:
crema cu frisca si cico o fac neaparat zilele astea, sunt pe gustul lot. sarumina, nici nu stii ce bucuroasa sunt!am trei copii, atitea zile de nastere, iti poti imagina! si nu ma pot lauda cu un tort frumos de ziua lor, numai cumparate, comandate ori vreo doua nave esuate cum am numit eu "operele" mele.acum ma bag sa ma cert cu mascarponele:))tre sa-mi iasa!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo