Cum o fac sa-si accepte fratele/sora ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Copiii mei au fost prea mici pentru a realiza daca-si doresc sau nu frate/sora. Insa reactiile post nastere au fost diferite si neanticipate de mine (asta legat de lectii facute/nefacute). Fetita si-a acceptat fratele imediat, fara probleme, gelozii sau alte manifestari. Baietelul, a vazut bebelusul, l-a pupat, nu s-a manifestat negativ in nici un mod fata de el, insa s-a simtit tare abandonat. Luni de zile a avut probleme de comportament dupa aparitia fratiorului sau.
Si eu subscriu la ce au spus fetele: tatonarea terenului de catre tine ii suna fetei tale ca un fel de a-i cere voie. Si acum, cinstit vorbind, daca ar fi dupa el, crezi ca si-ar dori vreun copil frati cu care sa imparta afectiunea parinteasca? E la fel de nefiresc ca si cum ne-am bucura noi femeile daca ar veni sotul acasa cu o amanta noua, care ar trebui iubita de noi imediat, ca doar "uite ce draguta e". (chestia asta am citit-o eu sau sotul meu pe undeva cand eram noi disperati cu mijlociul nostru foarte bulversat de venirea celui mic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Si acum, cinstit vorbind, daca ar fi dupa el, crezi ca si-ar dori vreun copil frati cu care sa imparta afectiunea parinteasca?

Pai eu chiar mi-am dorit o surioara sau o "fratioara" cand eram mica ... Si copilul unor prieteni cu care am petrecut Revelionul (baietel de 4 ani) isi doreste fratiori ...

Acum, sincera sa fiu, poate ca n-as fi insistat cu "tatonarea" si "pregatirea" terenului, daca nu as fi simtit nevoia sa contracarez unele idei pe care le emit alte persoane cu care vine copilul in contact (gen bona sau bunica).
Stiti si voi cum sunt unii oameni, se baga in viata altora si incep sa le "sugereze" tot felul de lucruri, cum ar fi de exemplu sa mai faca un copil. Si sugestiile se indreapta si spre copil, si sunt sigura ca i-au spus chestii de genul "lasa ca daca o sa ai un frate/sora n-o sa mai fii atat de rasfatata", "ai prea multe jucarii, ce-o sa te faci daca o sa mai ai un frate" si alte tampenii de genul asta.
Asa ca am incercat sa contracarez efectele acestor idei care nu-si au rostul si nu fac decat sa adanceasca ostilitatea cu care copilul ar privi aparitia unui frate.
In principiu nu cred ca se gandeste (cel putin nu constient) ca un frate i-ar reduce din afectiunea noastra, cred ca mai degraba se gandeste in termeni materiali, ca ar trebui sa-si imparta jucariile sau ceva de genul asta.

De fapt asta era motivul pentru care am cerut sfaturi, pentru a sti ce gandesc copiii la aparitia unui frate ...

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput