Cum ar trebui sa reactionez?
Raspunsuri - Pagina 11
babyblue spune:
nu stiu dc per total si pe termen lung, ai ceva de castigat din faptul ca ierti inselaciunea unui partener.
poate pt o vreme se va intoarce la tine, va fi ok, va fi bine...
dar apoi ce i-a lipsit candva, va cauta din nou...va simti iar lipsa, va fi la fel de frustrat.
rare sunt cazurile cand o persoana se maturizeaza de asa natura ca decide sa NU mai isi dea frau nevoilor egoiste si intime...si asta cu pretul unor mici-mari frustrari.
o sa ai alaturi un om pe care o sa l chinui cu reprosurile si fobiile tale. si care se va chinui singur, incercand sa i se para ca ciorba de aks e ceea ce vrea el.si poate ca se va chinui cu remuscari.
nu stiu, uneori, oamenii chiar nu sunt compatibili, sau nu mai sunt compatibili. raman legati pt copii/case/averi/bani/confortul convietuirii impreuna. dar frustrati. f frustrati.
poate ca depinde de varsta si de cata importanta acorzi acestui eveniment. cat de in tragic o iei. ce nevoi ai ca sa fii fericit.
ca dc esti fericit doar ca posezi un om, un sot fost adulterin, no matter in ce conditii emotionale..atunci da..prb ca ai toate motivele sa l ierti. dar mkr dc decide sa vina inpoi, sa fie mkr decizia lui.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
8+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv.
ilia_99 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EllaX ilia_99, esti calma si inteleapta ca intotdeauna, dar tot intr-un fel de autoculpabilizare. Da, cu putine exceptii, ambii soti sunt de vina pentru destramarea casatoriei (pe mine m-a inselat imediat dupa nunta , cand totul era roz si cu declaratii si pasiune), dar nu tu l-ai impins sa te insele. Ar fi putut sa-ti spuna ca el simte ca voi doi nu sunteti bine, daca nu putea sa-ti spuna exact ce-l deranjeaza. Ar fi putut sa-ti arate ca vrea sa schimbati/reparati ceva. Dar el s-a dus la alta ca sa se simta el mai bine, nu ca sa fiti voi mai bine - si pentru asta nu esti tu vinovata. Nu femeile sunt de vina pentru tot ce fac barbatii, desi ni se predica asa de la Facerea Lumii incoace. EllaX cu Ana (30 iunie 2006) |
Ellax, autoculpabilizarea nu inseamna anularea vinei celuilalt. dar nici politica strutului nu ajuta deloc in cazurile astea, adica.. vai, eu am fost perfecta si el un mitocan. da, ar fi putut sa vb cu mine, daca ar fi fost un om fara tare emotionale adinci si daca l-ar fi invatat cineva cum sa comunice lucrurile astea, de ex, o familie armonioasa in care sa se fi dezvoltat, copil fiind. n-a fost insa cazul lui, din pacate.
in ce-l priveste pe sotul tau si alti barbati pe care-i cunosc si au fost infideli, orice psiholog iti va spune ca exista infidelul afemeiat, pe care il intereseaza jocul cu finalitate sexuala cu alta femeie si nu se implica emotional in aventurile pe care le are si infidelul emotional, care cauta in alta femeie ce-i lipseste in relatia de acasa. imediat dupa nunta, cel care e infidel e cel afemeiat, caci emotional se presupune ca e f indragostit. asta daca are capacitatea de a iubi, caci, contrar credintei populare, nu toti o avem:) desi ne e greu sa recunoastem asta.
casandra spune:
Infidelul este un nemultumit pretentios, ii lipseste capacitatea de a fi multumitor, de a aprecia ce are, nu se poate bucura de prezent, nu poate fi fericit cu sine insusi, e in competitie cu altii, cu propriul sau ideal,... e un barbat imatur, produs al societatii de consum in care traim. Cei care nu sunt asa sunt adevaratii eroi ai zilelor noastre.
Ce viitor poate avea un copil caruia ii faci toate poftele, ca la soare te poti uita si la dansul ba, crescut in puf, singur la parinti, toate in casa sunt aranjate de altii, intra in casa, schimba programul la televizor sa isi urmareasca emisiunea preferata, chit ca ceilalti urmareau cu interes altceva, merge cu familia la cofetarie, comanda pentru toata lumea, mama si tata nici nu se pune problema ca ar vrea altceva... Ce sa faci cu un astfel de om? Unde sa isi fi construit el endurance, stress tolerance? Copilul asta e sortit esecului, cum ar putea el tolera cativa copii galagiosi acasa, o nevasta ocupata cu altceva decat persoana sa? E strigator la cer! Asa ceva nu s-a mai pomenit! Alta mai buna, care sa stie sa il faca fericit! Vai de capul lui!
Ma gandesc cu groaza oare ce s-o alege din baietii mei.
Vai de capul nostru!
escu spune:
Casandra, asta este o eticheta pusa dupa o deceptie.
Cu timpul ai sa intelegi ca infidelul este infidel dintr-o diversitate de motive ce nu pot fi aduse la un numitor comun. Nu este totdeauna vorba de imaturitate. Uneori este chiar prea multa maturitate. Nu poti abandona omul de langa tine daca asta ii va produce o suferinta mai mare decat infidelitatea. Ma refer aici la parteneri dependenti, care au o mare problema in a-si continua viata pe propriile picioare, astfel incat un divort i-ar arunca in noroi mai tare decat infidelitatea celuilalt. Asa ca, uneori infidelitatea reprezinta un compromis intre responsabilitatea intretinerii unei familii si nevoia individuala de afectiune.
blondaMeea spune:
Buna dimineata,
M-am hotarat sa ma inregistrez si eu pe acest site, dupa ce am cautat pe internet solutia la problemele mele si am dat peste acest forum. Ma regasesc in povestea Teodorei , numai ca este putin diferita, adica eu am fost ieri sa vb cu amanta lui , care este de la el de la munca si cu care am incercat sa vorbesc, ca de la femeie la femeie, sa o rog sa il lase in pace. Situatia mea este difeita deoarece ea nu stia ca este insurat si are doi copii, iar eu ieri asta am facut i-am spus adevarul. Ea i-a reprosat lui ca este un mincinos si el nu a venit aseara acasa. Spuneti-mi voi cum ar trebui sa procedez deoarece eu nu stiu exect ce vreau in momentul asta, m-ai ales ca tot ceea ce am facut, am facut pt familia mea care sufera si pt fetele mele care nu inteleg de ce tata nu este acasa si mama plange. Va rog un sfat , ce ar trebui sa fac acum.
Multumesc.
Zina spune:
BlondaMeea, imi pare rau pentru tine. Vad ca multe femei sufera din cauza barbatilor infideli, din pacate asta este realitatea.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, nu ai dat prea multe detalii.
Dar, ce pot sa-ti spun este sa te linistesti, nu stresa fetele tale (sunt mici, sunt mari?), ai sa vezi ca domnu' o sa apara. Evita orice cearta in casa, asteapta ca el sa vina la tine si sa discutati. Este greu, dar gandeste-te ca nu-i un capat de tara, daca esti sanatoasa, fetele la fel, asta este cel mai important lucru.
lucialu spune:
BlondaMedeea, dc dl a mintit-o pe colega, fix atat de importanta este relatia lui extraconjugala pt el.
Ce sa faci? Sa incerci sa te linistesti pt copile dar si pt ca sa poti judeca mai limpede.
Bine ai venit pe DC!
Un_cabotin spune:
BlondaMeea,
Mi-e greu sa cred ca la serviciul sotului tau, femeile (in special) nu stiau ca el este casatorit si are doi copii...
Sunt mari sansele ca "colega" respectiva sa fi jucat teatru, ptr. a nu iesi shifonata in fata colectivului, sa nu aiba de suferit profesional, poate chiar concediere etc.
Te rog sa recitesti tot ce am spus Teodorei aici. Eu am fost in postura de sot infidel si povestesc din experienta mea. Nu lua sfaturile mele ca litera de lege, fiecare cuplu e diferit.
Ce am incercat insa eu, este sa dezvalui trairile mele din acea perioada: MINCIUNA (generalizata), LASHITATEA (nu recunosteam nimic, as fi vrut ca sotia mea sa divorteze etc.), lupta sotiei mele...
Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui, si la care trebuie sa te gandesti profund, este daca-l mai vrei inapoi pe sotul tau, daca tu crezi, esti convinsa, ca mai puteti fi fericiti vreodata impreuna.
In functie de raspuns, alegi calea: Divort, sau lupta ptr. sot.
Nu mi se pare deloc de bun augur faptul ca n-a mai venit acasa, fara nicio explicatie.
Poate fi rusinea/lashitatea de a fi nevoit sa dea explicatii.
Sau poate ca discutia ta cu amanta l-a determinat sa renunte pe loc la rolul de sot, si sa primesti in curand actele de divort.
Oricum, vei avea o discutie cu el si vezi cum stai...
Eventual mai da-ne niste amanunte:
Cati ani are amanta, dar sotul tau?
De cat timp dureaza relatia lor?
De cand lucreaza impreuna? (vezi prima mea observatie, ca ea n-ar fi stiut ca el e casatorit).
Pana acum l-ai simtit apropiat, era familist convins, te ajuta acasa, cu copiii? Sau e un fustangiu?
Relatia voastra mergea bine, din toate punctele de vedere? (si sexual?), sau n-ati mai facut dragoste de 8 luni?!
Protejeaza copii, nu mai plange de fata cu ei...
Pana se lamureste situatia, spune-le ca tati lucreaza foarte mult, in alt oras etc.
Un_cabotin
casandra spune:
Escu, draga mea, infidelul pe care il descrii tu e tipic :) Nemultumit, pretentios si, bineinteles, milos.
Sunt convinsa ca sunt oameni care au motive sa nu isi mai doreasca sa continue o casnicie. Pentru asta exista divortul. That's the right way. The easy way e sa te sacrifici, nici soarele nu ar mai rasari daca tu ai pleca de acasa, ala de langa tine nu e bun de nimic, ar muri fara tine, n-ai ce face, trebuie sa suferi viata de caine langa un om fara valoare si sa cauti in alta parte alinare. Vai, vai!
blondaMeea spune:
Buna seara,
Va multumesc pt raspunsuri, asa ca revin cu amanunte, copii mei au 4, respectiv 7ani, amanta nu a stiut pt ca nu este colega de birou, ci o simpla angajata a companiei, care de fapt nu intra in contact cu angajatii, el i-a spus ca sunt fosta prietena in prima faza, iar acum doua zile ca este insurat dar noi stam despartiti. Ea dupa ce am fost si i-am spus ca este insurat si ca are doi copii, i-a spus ca nu vrea sa il mai vada iar el acum ma acuza pe mine ca l-am facut de rusine. Eu nu ma simt pt ca nu eu am gresit ci el, dar acum nu a dat niciun semn de viata de ieri. Nici eu nu l-am sunat si nici el, este foarte furios pt ca m-am dus acolo.
Acum chiar nu stiu cum sa reactionez cand am sa il vad.