Dovleceii veseli intampina impreuna 2011!!! (15)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Fetelor va multumesc mult pentru gandurile bune! Da,sunt singura aici cu Josh,am facut pasul asta din mai multe motive,dar principalul scop a fost sa salvez ce se mai putea din relatie si sa ma regasesc pe mine,aici la departare.Sunt obisnuita cu stilul anglofon mai degraba(de la vechiul servici) decat cu cel francofon si nu stiu daca o sa pot sa ma adaptez in Montreal,insa deocamdata o sa stam aici pt ca am platit chirie pana in iunie.Deocamdata ne-am linistit cu mobilatul:),am inceput sa caut job si gradi,tineti-mi pumnii.
Josh si-a revenit complet,de vreo 4 ore e fever free,doamne ajuta!

Iulik,bine ca totul e sub control si Brucu e ok La noi iesisera caninul si maseaua de pe partea dreapta de acum doua saptamani(tot cu tam-tam si febra mare-39.5,deci eu zic ca e posibil..),dar zilele astea au progresat si au spart gingia atat de tare mai departe ca i-a dat sangele:( A stat numai cu mana in gurita si s-a iritat si mai tare,evident.Plus ca isi tot misca maxilarul,scrasnea din dinti,i-a incercat la greu,dupa care plangea evindent,ca il durea rau

Vik,sigur ca da,vreau! Astept PM cu detalii cand ai timp

Monique,te pup cu mult drag,ti-am admirat frumusetile acum ceva vreme cand ai pus poze Multumesc de gandurile bune!

Lili pup you back!

Ralu cum mai e Alex,i-a aparut vreun dintisor sau era altceva?

Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Croco,te imbratisez mami! Nu merit eu atatea cuvinte de lauda,daca ma vedeai azi dimineata cum strigam frustrata-'vreau si eu 5 minute doar pentru mineee' de fata cu bietul copil mi-ai fi dat vreo doua instead.Si le merit,pe drept.

Fetelor,vreau sa ating cu ocazia asta un subiect mai delicat,cel legat de autocontrol in situatii limita.Vorbesc de situatii de criza,cand aveti nervii intinsi la maxim,sunteti nedormite de multa vreme,psihic sunteti la pamant iar copilul urla cat e ziua de lunga si nu aveti cui sa-l pasati,ati vrea sa luati o gura de cafea dar va impinge si musca de picioareVreti sa spalati un biberon-acelasi tratament si cu urlete pe fundal..si asa mai departe,cred ca toate ati trecut prin asemenea situatii.Ce faceti in momentele acelea?
Trebuie sa fac neaparat ceva,am cateva dati deja in care am izbucnit:(
Ma bag la nani,revin pe maine(sper).Pup!

Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Dragelor, va salut

Incerc un raspuns pentru Miha pe care imbratisez tare, tare ...esti grozava draga mea!

De ceva vreme ma straduiesc sa termin o carte buna, The No Cry Discipline Solution (Elisabeth Pantley), pe care o mamica cu suflet generos a sharuit-o cu mine si nu numai; acolo este abordata aceasta problema, a autocontrolului, a stapanirii furiei unui parinte ajuns la limita rabdarii; mie metoda mi s-a parut demna de tinut minte si de aplicat in orice alta situatie stresanta.

copilul tipa? se da cu fundul de pamant?
Opreste orice activitatea faceai! erai im mers? opreste-te! spalai avse? opreste-te? tipai la el? opreste-te!

intoarce-te catre el, pune cumva mainile in fata, impreunate (ca in semn de rugaciune) sau ridicate la nivelul fetei, cu palmele catre exterior si spune tare, apasat "STOP"!
De fapt, tu spui acest stop pentru tine, dar este posibil ca si pe copil sa-l opreasca din supararea ce-o facea/avea...parerea mea este ca, in timp, sigur il va opri; de asemenea, copilul isi va da seama (tot cu timpul) ca mami a atins limita, ca de acum nu mai este de glumit.
Bonus. Mi se pare un exemplu bun de oferit pruncului...va invata, de la mami, cum sa-si stapaneasca frustrarile, cum sa faca fata situatiilor stresante...bineinteles, cu timpul

Dupa faza cu STOP, fie te intorci cu spatele, respiri adanc de cateva ori, inchizi ochii, faci o meditatie, zici o rugaciune..ceva, orice stii tu ca te-ar putea ajuta; fie, te duci la copil si-l strangi in brate. Atat. Ii spui ca-l iubesti, dar ca mami este suparata si are nevoie de un moment de liniste...

draga mea, sunt vreo 6 pasi acolo, dar acum nu mai pot continua; Ana si-a terminat de colorat piciorusele si cariocile nu o mai atrag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

LA MULTI ANI! Sa aveti un an cu multa SANATATE, IUBIRE si NOROC!

mi-a fost tare dor de voi...

am trecut printr-o perioada foarte plina, am fost si la o rascruce...in sensul ca mi s-a propus un post in Franta si am tot intors pe toate partile...pana la urma am spus pas, cel putin pana face Iris 2 ani. apoi mai vedem...
ideea este ca imi place asa de mult ce fac acum, cateodata mi-e frica de mine...ce o sa fac din septembrie incolo.
poate si de asta mi-e "usor" cu 3 copii, ca nu fac decat sa ma ocup de ei. de cum incerc sa fac altceva...de exemplu sa deschid calculatorul se alege prafu', ca incep sa traga, sa tipe, si atunci trebuie sa ma intorc la ei.
eu am fost racita de Craciun, asa ca stat izolati acasa, ca sa nu impartasim virusul, pe care eu l-am luat de la niste prieteni veniti din Belgia partea faina este ca cei mici au avut muci vreo doua zile si in rest nimic.
de revelion, am organizat la noi acasa, ca cica asa se face... in casa noua. ne-am distrat pe cinste pana la 4 dimineata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kawaichan

Fetelor,vreau sa ating cu ocazia asta un subiect mai delicat,cel legat de autocontrol in situatii limita.Vorbesc de situatii de criza,cand aveti nervii intinsi la maxim,sunteti nedormite de multa vreme,psihic sunteti la pamant iar copilul urla cat e ziua de lunga si nu aveti cui sa-l pasati,ati vrea sa luati o gura de cafea dar va impinge si musca de picioareVreti sa spalati un biberon-acelasi tratament si cu urlete pe fundal..si asa mai departe,cred ca toate ati trecut prin asemenea situatii.Ce faceti in momentele acelea?
Trebuie sa fac neaparat ceva,am cateva dati deja in care am izbucnit:(

ca mai tipa si ca se vaita nu e nimic grav, cel putin pentru mine.
in acele momente ma gandesc doar la faptul ca sunt sanatosi, si ca tot timpul se poate mult mai rau.
cateodata imi dau seama ca ne trebuie atat de putin sa fim fericiti...
un exemplu: acum vreo luna de zile am fost cu Matei la oftalmolog, control de rutina si am dat de o incompetenta la spitalul de oftalmologie, care ne-a spus sec....nu vede cu ochiul stang decat vreo 20%. am ramas muta, si am simtit o durere groaznica!
am fost apoi la alti trei oftalmologi, si am avut un diagnostic comun, altul decat primul, astigmatism pe ambii ochi, cu cilindrul de -2 ( e multicel). asa ca acum avem ochelari. Este un frumos, dar ne chinuim un pic cu ei sa ii poarte
asa ca as fi preferat sa stau non stop cu ei, sa nu doarma noaptea sa fiu EU zombi, decat sa se chinuie el acum....si din nou ma gandesc ca prefer asa, decat primul diagnostic...pentru ca tot timpul se poate mai rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Servus, dragelor!

Imi place tare tema Mihaelei, pe care o salut si o sarut cu mare drag!
Hang in there, iti promit eu ca o sa fie mai bine, o sa vezi! Asa e la inceput!

De fapt nu imi place tema cat imi plac raspunsurile frumoase, de bun simt, ale Danei si ale Mihaelei.
Miha, imi place tare mult abordarea problemutei lui Matei. Ma rog, nu e o problemuta ca atare, insa imi merge la suflet faptul cum alegi sa privesti situatia!
Jos palaria!

Nu mai stiu, am zis La Multi Ani?
Cred ca nu.
La multi ani, dragelor!
Un An Nou fericit, sa ni se auda in case numai rasete de copilasi anul acesta! (aceasta e o urare pe care am pretuit-o mult, mult )

Revin, sper, spre seara!

Nela si Ana Nazdravana(19.09.09)*
_*******
_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

Dragelor, va salut

Incerc un raspuns pentru Miha pe care imbratisez tare, tare ...esti grozava draga mea!

De ceva vreme ma straduiesc sa termin o carte buna, The No Cry Discipline Solution (Elisabeth Pantley), pe care o mamica cu suflet generos a sharuit-o cu mine si nu numai; acolo este abordata aceasta problema, a autocontrolului, a stapanirii furiei unui parinte ajuns la limita rabdarii; mie metoda mi s-a parut demna de tinut minte si de aplicat in orice alta situatie stresanta.

copilul tipa? se da cu fundul de pamant?
Opreste orice activitatea faceai! erai im mers? opreste-te! spalai avse? opreste-te? tipai la el? opreste-te!

intoarce-te catre el, pune cumva mainile in fata, impreunate (ca in semn de rugaciune) sau ridicate la nivelul fetei, cu palmele catre exterior si spune tare, apasat "STOP"!
De fapt, tu spui acest stop pentru tine, dar este posibil ca si pe copil sa-l opreasca din supararea ce-o facea/avea...parerea mea este ca, in timp, sigur il va opri; de asemenea, copilul isi va da seama (tot cu timpul) ca mami a atins limita, ca de acum nu mai este de glumit.
Bonus. Mi se pare un exemplu bun de oferit pruncului...va invata, de la mami, cum sa-si stapaneasca frustrarile, cum sa faca fata situatiilor stresante...bineinteles, cu timpul

Dupa faza cu STOP, fie te intorci cu spatele, respiri adanc de cateva ori, inchizi ochii, faci o meditatie, zici o rugaciune..ceva, orice stii tu ca te-ar putea ajuta; fie, te duci la copil si-l strangi in brate. Atat. Ii spui ca-l iubesti, dar ca mami este suparata si are nevoie de un moment de liniste...

draga mea, sunt vreo 6 pasi acolo, dar acum nu mai pot continua; Ana si-a terminat de colorat piciorusele si cariocile nu o mai atrag

Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate...

foarte, foarte interesant!
eu folosesc ca si cuvant minune "ACUM", atunci cand trebuie sa manace sau sa faca ceva anume, spalat pe maini, pe dinti... si functioneaza. nu m-am gandit la STOP, dar eu le mai dau IGNOR cand ii vad ca sunt intr-o criza nemotivata, sau incerc sa le distrag atentia, aratandu-le ceva frumos, cu un ton calm.

Mergi la inceput

Iulika, te imbratisez!
Ati avut o perioada grea, imi pare rau sa aud asta,
Stiu ca tu esti o super delicata si cum prezinti lucrurile, zici ca a fost floare4 la ureche, desi stiu ca nu e cazul... pentru asta, te strang tare la piept!

Si din aceeasi categorie, Alex, te imbratisez!

Hai ca plec de-acuma!

Dana, ma bucur ca ai expus problema cu dintii. Noi, ca si Croco, suntem mici copii, cu numai 3 dinti si unul abia iesit nu putem fi de folos, insa e extraordinar sa stii ca anumite lucruri sunt ok legate de igiena denatara!
Va imbratisez!

_*******
_

Mergi la inceput

Hai sa si raspund temei Mihaelei...
Moi, cand ma apuca pandaliile, si sunt intr-o postura fericita (nu sunt home alone) zbier la una bucata Sorinica Pe bune... Stiu ca nu e nici ok nici constructiv din punct de vedere al relatiei... but it's working for me!
Dragul meu Sorin, din fericire, e un tip super cerebral care ma stie cap coada...

Mi s-a intamplat si sa clachez singura acasa. In acest caz este, intr-adevar, dureros. Te simti neputincioasa, frustrata, nu stii ce sa faci... e greu... eu am plans de cele mai multe ori in altfel de situatii. Plangi si te intrebi ce faci gresit...
Si e greu, tare greu, pentru ca, odata ce iti dai drumul, spre exemplu, si te rastesti la bebe, evident intr-un moment nefast, te simti ca ultimul om...
But this, too, shall pass!

_*******
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

neatza ladies,

excelent subiectul deschis kawa, once again ..iti tin pumnii strans desi sunt convinsa ca nu e nevoie, esti o invingatoare!

dana ce ma bucur ca ai amintit de cartea de la raluk, am rasfoit-o doar dar acum cand cautam si eu o solutie ma bag la lectura...insa, din instinct aplicam aceeasi metoda numai ca la mine semnul de stop era un deget ridicat si nu stiu daca e ok...incepuse si ea sa ridice degetul si sa rada...o mamica prietena, la un baitel de 4 ani, aplica numaratoarea inversa, cu degetele...si stie ca daca nu inceteaza pana la 5 va primi o pedeapsa...oricat de mica...fie se intorc din parc, fie nu se joaca cu o anumita jucarie..si functioneaza tare bine...

ce faca ama si ma supara, si aici tot asa doream sa va intreb daca s-a intamplat si cum ati reactionat, este ca ma loveste...cand e obosita si daca nu-i dau tzitzi in momentul ala....alfel nu...insa de 2 ori am fost pusa in situatii jenante...o data la facultate la birou, la minipetrecerea de craciun si o data in ikea....imi dadea cu palma peste fata....in ambele era franta si cam era ora de somn... a inceput si acasa daca nu i dau san imediat cum trage ea de tricou.
am vazut ceva copii in parc care fac asta cam dupa un an jumate...
nu tip la ea pentru ca ar face si mai tare, daca nu am nici o reactie se uita mirata, ar mai da de 2 ori si se opreste, insa daca mimez plansul ii pare rau, isi da seama ca a gresit si ma ia in brate...

revin.....

Amilici Crocodilibici il urmareste pe Mos Craciun

Mergi la inceput