Romanii din Marea Britanie (27)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Sa fie sanatosi amandoi!
Se va acomoda rapid, nu-ti face griji. A mea a mers la gradi la 2 ani, nu stia absolut nimic in engleza, noi vorbim numai romana cu ea acasa. Face 3 ani luna viitoare si ne raspunde acum numai in engleza, desi noi tot romana vorbim cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza

Luna multumesc de primire si raspuns

Am mai gugalit eu un pic zilele trecute si am dat de situl ambasadei Romaniei la Londra si am mai citit acolo ce imi trebuie, m-a luat cu rau mi-ar trebui si certificatul meu de nastere in original si copie, pe care nu il am aici, e la mama acasa si trebuie sa traduc certificatul de casatorie si sa-l legalizez aici... si cate multe alte cerinte ce au ei... si nu stiu daca eu cu bebe mic pot sa ma plimb sa le fac pe toate acum sa le depun in timp util sa imi vina pasaportul pana o fi sa plec in Ro si plus ca nu ma risc pentru ca daca imi fac pasaport cu resedinta pe UK imi opresc cartea de identitate si daca nu imi vine pasaportul in timp util nu am cu ce sa trec granita in sept cand plec in ro daca ei mi-o opresc , deci o sa il fac dupa ce revin din RO si de data asta o sa trec asa cu buletinul Trebuie sa ma duc zilele ce vin sa ii fac poze pentru pasaport la piscoata si nu stiu cum o sa o fac eu sa stea ea cumintica intr-un loc fara sa se miste si sa nu planga sau sa radaca parca asa am inteles ca nu trebuie sa aiba expresii faciale de nici un fel? cum sa fac eu copchilu sa stea serios pentru poza?

Pupici dulci pentru voi toti si bafta lui Cosmin la examene si Adelisei la scoala, ai fata mare de acum si ditamai cavalerul

_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)

Buna Strumphita si salutare tuturor fetelor...
Nu am mai scris demult ...dar va citesc...

Insa vreau sa ii raspund Strumphitei deoarece acum cativa ani am fost in aceeasi situatie si stiu cat de greu a fost sa 'ma lupt' cu cei de la abasada Romaniei pt a respecta legile si a imi respecta drepturile. Pe vremea aceea ( desi era perfect legal) nu acceptau blue card ca dovada de rezidenta si in consecinta nu eliberau pasapoarte pt persoanele care nu aveau pasaport britanic/ILR.

Strumphita in primul rand tb sa iti schimbi certificatul de nastere cu unul nou ( mai putin daca esti nascuta dupa 1990). Altfel nu ti-l accepta la ambasada. Ca e comunist...da???..Asa mi s-a spus mie..
Poti da procura mamei tale sa ti-l schimbe , mai ales ca tu nu il ai si altfel ar trebui sa te duci inca o data in Ro pana la botez/nunta.
Apoi te prezinti la ambasada cu toate actele inclusiv blue card si certificatul de casatorie apostilat la MK - de tradus vei gasi acolo pe cineva care colaboreaza cu ambasada. Prima data tb inregistrat certificatul. NB- si certificatul de nastere al sotului tau tb apostilat.
Nu tb sa iti schimbi CI din contra o ti-o opreasca la ambasada si nu vei mai avea CI de acum incolo.
O sa iti dea un pasaport pt Romani cu Domiciliul in Strainatate ( cu apostila Marea Britanie).
Din pacate cu tot cu schimbarea certificatului de nastere la mine a durat 3 luni. Deci ai auzit bine...
Dar nu iti opreste CI pana nu iti da pasaportul caci mi mi-a ddat-o inapoi ca sa merg in Ro sa imi scot noul crtificat de nastere.
De asemenea poti cere inapoi pasaportul vechi daca ai vize inca valabile pt ca desi ii va taia un colt il poti folosi in continuare impruna cu pasaportul nou pt a calatori intr-o tara pt care ai viza valabila.
Numele va fi cel pe care il alegi tu, daca vrei sa iei numele sotului e ok.
Din cate am inteles de la un oficial roman ( nu de la Londra) anul trecut ar fi inceput sa lucreze la un sistem ce permite eliberarea pasaportului romanesc in cateva ore de oriunde in lume...
Nu stiu daca este functional deja....probail ca nu daca nu este pe site-ul ambasadei.
In legatura cu poza lui bebe, nu te stresa, fiului meu i-am facut poza la catevazile de la nastere si are ochii inchisi....dormea dus .Calatorim f des si nu am avut niciodata probleme.

Bafta cu actele!

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand*Langkawi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Twenty Eight

Mergi la inceput