Atentionare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cand se introduce acul in piele manusile sunt pt. protectia personalului si nu a pacientului. Zona in care trebuie introdus acul se dezinfecteaza cu spirt, mainile personalului nu ating zona aceea.
halatul este pt. protectia personalului mai mult, doar in blocurile operatorii se folosesc halatele care nu ies din incaperile acelea. In rest cu acelasi halat cu care iti recolteaza tie se plimba prin tot spitalul si la toaleta, deci ca merge pana la colt nu ar trebui sa te ingrijoreze atat.

varianta aceea cu camera ascunsa cred ca este cea mai buna.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Mie grava mi se pare atitudinea (inclusiv refuzul eliberarii dovezii de plata) si suspiciunea privitoare la acul nesteril (chiar daca mi-e greu sa cred ca ar putea fi cineva atat de inconstient).
Altfel - cu ce-s mai rai microbii de pe halatul asistentei plimbat pe hol fata de microbii de pe fusta pacientului, adusi din tramvai?

Mergi la inceput

macar pt. atitudine ar trebui sa se faca povestea cu camera ascunsa, ma gandesc la bietii batrani care nu au pe nimeni si sunt bruscati (verbal) de astfel de oameni...

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Xio - cu camera ascunsa este dificil, ar trebui sa mergi cu "propriul" pacient - altfel, este interzis sa filmezi in asemenea loc. Nici cu camerele de supraveghere nu-i solutie - nu se poate zgai nimeni la pacienti, tine de intimitatea actului medical (ca sa nu mai spun ca pe aia nu se aude si ce vorbesti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Aici de ex. avem haine speciale in spital, ne dezbracam la piele de cele de afara, in vestiare si ne schimbam cu haine de spital. DAR atunci cand ies din laborator imi las halatul exterior(cel pe care il pun peste bluza de spital) in laborator, ma spal obligatoriu pe maini si ma dau cu spirt, ies si imi iau halatul exterior cu care umblu NUMAI afara din laborator. Cand intru, procedez invers...las halatul acesta in afara laboratorului si il iau pe cel din interior dupa ce am intrat. In plu nu avem voie cu inele, bratari pe maini, ca sa nu transportam bacteriile afara.
La prelevare probe e OBLIGATORIU sa isi puna asistenta manusile, atat pentru protectia pacientului cat si a ei personala. Aici se da in doua ture cu spirt...primul tampon se arunca si apoi se ia unul nou si se repeta operatia. Clar ca nu se pomeneste sa nu fie ace nesigilate...sau tampoane refolosite...
Si noi suntem obligati sa ne punem manusi atunci cand umblam cu eprubetele, in special la manevrele in care deschidem eprubetele. Asta e pentru protectia noastra insa.

Aici te trezesti imediat cu o reclamatie de la pacienti daca nu procedezi cum scrie in instructiuni, nu isi risca nimeni locul de munca pentru o pereche de manusi...nu mai spun de tonul si zambetul pe care trebuie sa il ai mereu pe buze .

PS Aici personalul din laborator e pregatit sa lucreze si la prelevare, se face cu randul, nu sunt asistente speciale...eu inca nu am fost la prelevare, dar am asistat ca student si am fost prelucrata despre procedee.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Mihaela, dar pacientii externi (deci nu spitalizati) sunt supusi aceluiasi regim de dezbracat/imbracat?

Mergi la inceput

Mihaela, la laborator e de inteles ce spui, dar pe sectii cum este?

Mediajust, pai da, sa mearga un "pacient" cu camera. dar se accepta proba?

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Intr-o asemenea situatie, ancheta si sanctiunea ar trebui sa vina de la Colegiul Medicilor/Asistentilor. Prin urmare, caseta poate fi propusa ca proba, vizionata de comisie, si probabil ca va cantari in decizia acestora. Daca s-ar propune in instanta insa, o asemenea filmare poate fi foarte usor demolata, mai ales fiind vorba despre o inregistrare ilegala.

Mergi la inceput

Mediajust, eu muncesc in spital, la laborator. Vorbeam de personalul spitalului. Pacientii insa isi pot lasa hainele de strada, mai ales acum iarna caci incurca prin spital cu ele, contra costul de o moneda de 1 coroana, pe care o primesti inapoi cand lasi cheia, in dulapuri special amenajate in holul de la intrare. Sigur ca vara intra cu hainele de pe ei. Bacteriile spitalicesti insa sunt cu totul altele decat cele de pe strada, noi protejam pacientii dezbracandu-ne de halatele de interior.

Xio, absolut tot personalul spitalului se schimba de hainele de strada, in spital nu e voie sa stai cu haine de afara daca faci parte din personal. Sunetm "trasi" in uniforme :). Raman pe tine numai chilotii care sunt ai tai . Nu am lucrat pe sectie, dar sotul meu e medic si stiu ca si el schimba halatul cand vine la masa de ex.(mancam la restaurantul spitalului, unde mananca atat personal cat si vizitatori). Sunt sigura ca regula e general valabila pe spital, aceea cu lasatul halatului de pe sectie in interior si luat unul pentru exterior...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Ce aiurea mi se pare cu filmari si toate cele...aici e de ajuns o reclamatie... Sigur ca se cerceteaza, nu e sigur ca asistenta e data afara, dar sanctionata probabil. Desi nu am auzit de reclamatii de genul acesta, doar de reclamatii ca pacientul nu a primit tratamentul corespunzator de la medici(aici e echipa, nu e un singur medic, e sectia intreaga care raspunde). Insa si aici sanctionarile lasa de dorit...trebuie sa fie foarte grav ca un medic sa fie dat afara, altfel sunt sanctionati daca se constata ca au gresit...

Ce stiu insa este ca suntem foarte foarte atenti cand e vorba de relatia cu pacientii, nu ne permitem sa ne batem joc de ei in nici o situatie. Nici nu am vazut/auzit cazuri de tratamente urate in relatia personal medical-pacient.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput