urgent e-card european se poate folosi in RO?
Un ceteatean care are ecard intr-o tara din UE poate primi tratament gratuit la un spital de stat din Romania?
E urgent, multumesc frumos.
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Raspunsuri
mamaluighe spune:
eu cred ca da. se poate verifica si pe site-ul casei nationale de asigurari de sanatate, cardul european functioneaza pe baza de reciprocitate. insa este bine daca contacteaza pacientul ( cineva care vorbeste romaneste pentru el ) direct spitalul in care vrea sa se trateze si sa verifice ce si cum. pentru ca sunt si niste exceptii in functie de ce tratament este necesar. eu stiu ca tot ce ii acopera cardul in tara de resedinta/domiciliu ii acopera si in ro.
andacos spune:
Eu stiu ca se plateste consultatzia,urmind ca apoi respectivul sa-si recupereze banii de la casa de sanatate de unde apartzine!
Trebuie solicitata factura pentru consultatzie si medicamente!In baza acestora i se deconteaza in tzra unde este asigurat!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Sabina spune:
Multumim de sfaturi, la spital in bucuresti astia nu prea stiu, o sa mai incercam maine sa sunam la camera de internari direct.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
gasisem asta:
http://www.ceass.ro/index.php?nav=eu&lang=ro
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
kariguld spune:
cardurile din tarile UE nu cred ca functioneaza in Romania pe acelasi principiu pe care functioneaza aici. la orice medic sunt introduse in Pc si apare tot istoricul medical pacientului, dimpreuna cu toate datele tehnice. ma gandesc ca in mod normal, macar marile spitale din Bucuresti are trebui sa aiba implementat sistemul.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!