Ce gatim azi (79)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Bors rusesc cu sfecla rosie si varza murata (fara carne)
Vita Stroganoff, garnitura de cartofi dulci cu unt
Tort Diplomat (de cofetarie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

salata de cruditati
ciorba radauteana
fasole cu carnati si salata de muraturi.
desertul l-am cumparat

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ciorba de perisoare
carne de porc in sos roquefort cu cartofi piure
iaurt cu vanilie

la cina lasagna
panacotta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Mediajust ne zici pls reteta de la borsul rusesc, am mai auzit de el
Eu azi am avut invitati la cina asa ca am facut un pui la cocotte cu multe legume; vin, ierburi aromate ( un fel de tocanita modificata ) , chec aromat in doua culori si salata de fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

ciorba radauteana si pilaf cu legume, fara carne, doar cu muraturi.





http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

ciorba de legume, chiftelute marinate si carnati prajiti cu salata verde

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

ca de obicei am gatit ieri pentru toata saptamana...:

Ciorba de perisoare
Macaroane cu branza la cuptor
Mancare de dovlecei
Snitele din piept de pui
Fasole batuta

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

Pulpa de porc cu cartofi la cuptor si castraveti nurati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Mediajust ne zici pls reteta de la borsul rusesc, am mai auzit de el


Cu mare drag!
Intai, trebuie sa va spun ca eu folosesc o reteta traditionala, invatata de la gospodinele rusoaice - diferita, oarecum, de ce apare pe site-urile de specialitate.

Carne de vita fara grasime - optional, un os de vaca. Se fierb 10 minute, se arunca apa, se continua fierberea in alta apa, se ia spuma.
Separat, se inabusa (nu prajit, doar o lingura de ulei si putina zeama de carne) o ceapa tocata si radacinoase rase mare: un morcov, jumatate de telina, o albitura (patrunjel sau pastarnac), o sfecla rosie. Optional - un ardei taiat marunt.
Dupa ce se inmoaie zarzavatul de mai sus, se toarna in oala cu zeama si carne. Se adauga o jumatate de varza murata taiata in fasii lungi si subtiri si 2-3 cartofi cubulete si se continua fierberea. Cand toate legumele sunt gata, se adauga 1/2 litru de bors de casa clocotit separat (intai se gusta - daca varza murata a acrit destul, nu mai este cazu').
Se stinge focul, se adauga patrunjel proaspat/uscat, se acopera 10 minute.
Se serveste cu smantana sau/si ardei iute sau ceapa rosie sfaramata (daca nu-i rost de pupat). Este la fel de buna si rece (pescarii lipoveni se "dreg" cu ea).

Eu fac adeseori varianta fara carne, este la fel de gustoasa (si cred ca si mai sanatoasa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

limba cu masline si praz
orez cu lapte ptr copii (ssttt, e lapte de orez!)

ptr cina, chifle cu unt, cascaval si masline -la cuptor


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput