Ce gatim azi (79)
Raspunsuri - Pagina 5
Mediajust spune:
Bors rusesc cu sfecla rosie si varza murata (fara carne)
Vita Stroganoff, garnitura de cartofi dulci cu unt
Tort Diplomat (de cofetarie)
SuperMami_1 spune:
salata de cruditati
ciorba radauteana
fasole cu carnati si salata de muraturi.
desertul l-am cumparat
Albumele noastre
olim spune:
ciorba de perisoare
carne de porc in sos roquefort cu cartofi piure
iaurt cu vanilie
la cina lasagna
panacotta
silvi_2005 spune:
Mediajust ne zici pls reteta de la borsul rusesc, am mai auzit de el
Eu azi am avut invitati la cina asa ca am facut un pui la cocotte cu multe legume; vin, ierburi aromate ( un fel de tocanita modificata ) , chec aromat in doua culori si salata de fructe.
IuliaCiornei spune:
ciorba radauteana si pilaf cu legume, fara carne, doar cu muraturi.
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
valentinag spune:
ciorba de legume, chiftelute marinate si carnati prajiti cu salata verde
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ingridnen spune:
ca de obicei am gatit ieri pentru toata saptamana...:
Ciorba de perisoare
Macaroane cu branza la cuptor
Mancare de dovlecei
Snitele din piept de pui
Fasole batuta
Ingrid si Cristi 7 ani
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvi_2005 Mediajust ne zici pls reteta de la borsul rusesc, am mai auzit de el |
Cu mare drag!
Intai, trebuie sa va spun ca eu folosesc o reteta traditionala, invatata de la gospodinele rusoaice - diferita, oarecum, de ce apare pe site-urile de specialitate.
Carne de vita fara grasime - optional, un os de vaca. Se fierb 10 minute, se arunca apa, se continua fierberea in alta apa, se ia spuma.
Separat, se inabusa (nu prajit, doar o lingura de ulei si putina zeama de carne) o ceapa tocata si radacinoase rase mare: un morcov, jumatate de telina, o albitura (patrunjel sau pastarnac), o sfecla rosie. Optional - un ardei taiat marunt.
Dupa ce se inmoaie zarzavatul de mai sus, se toarna in oala cu zeama si carne. Se adauga o jumatate de varza murata taiata in fasii lungi si subtiri si 2-3 cartofi cubulete si se continua fierberea. Cand toate legumele sunt gata, se adauga 1/2 litru de bors de casa clocotit separat (intai se gusta - daca varza murata a acrit destul, nu mai este cazu').
Se stinge focul, se adauga patrunjel proaspat/uscat, se acopera 10 minute.
Se serveste cu smantana sau/si ardei iute sau ceapa rosie sfaramata (daca nu-i rost de pupat). Este la fel de buna si rece (pescarii lipoveni se "dreg" cu ea).
Eu fac adeseori varianta fara carne, este la fel de gustoasa (si cred ca si mai sanatoasa).
kariguld spune:
limba cu masline si praz
orez cu lapte ptr copii (ssttt, e lapte de orez!)
ptr cina, chifle cu unt, cascaval si masline -la cuptor
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!