Sezatoarea canadiana (203)***La multi ani 2011!***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

pe mine ma mananca degetele si ma bag la subiectul cu treaba:
cum sunt acasa dupa ora 6pm, zilele mele is structurate sa fie super comode:
spalam rufe vineri seara. Tricouri, bluze, totul se pune pe umerase la uscat, astfel incat Victor calca numai camasile mele, iar eu pantalonii lor.
vasele se spala din mers, tot meritul lui Victor, care are o placere diabolica sa le aranjeze cat de multe...cum de scos le scoate Andrei, care face si controlul de calitate, unele mai raman pentru o second wash
Mancare: sambata e zi fast food, asta inseamna de obicei cartofi prajiti cu carnaciori, salate.
duminica gatesc pentru luni, marti si miercuri. Miercuri pentru restul zilelor.
aspirat: cum la parter e parchet, swiferu sa traiasca. 10 minute si totul e done. Etajul il face Andrei, iar basementul e iar cu parchet, dar cam o data la 2 saptamani se cere "scuturat"
praf: care praf?

seara de obicei fac teme cu Andrei, mai curat prin bucatarie, ii pregatesc ceva bun copilului, si atat. Nu-s buna de nimic altceva.

casa nu arata perfect niciodata, iar eu nu ma stresez niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ehe Maru pe tine te mananca degetele, pe mine ma ard! subiect sensibil la mine rau de tot.

Nu mai sunt early , daca as putea as lenevi pas mal in pat si cu o carte...vise nene!
Diminetile din saptamana ma trezesc la 7h30 pt. o plecare la 8h20 spre scoala lui David(reusim mereu sa plecam pe la si 27 si conduc prea repede. Il las pe david si la fara un sfert trebuie sa fiu la volan ca sa-l aduc pe Seb la scoala din"sat" ce incepe la 8h55, scoala de la care nu pot sa-l scot ca-i place si ca si-a regasit prietenii vechi din'nainte de djib si scoala la care nu mi-l primeste pe David ca e prea mic
Donc la 9 si 10 sunt acasa in zilele in care nu trebuie sa merg sa fac aprovizionarea. Magazinul meu preferat LIDL din aceleasi motive ca si Lorelaim e la 26km de casa. Am timp sa ma duc si sa ma intorc sa recuperez copii la 12h ca sa-i pun la masa. Seb mai ramane la cantina din cand in cand, David merge doar dimineata.
La 13h30 Seb trebuie dus iar. Mancare fac atunci pe loc sau gen Lorelaim.
De spalat haine cred ca o data la doua zile. De calcat...m-am lasat de sportu asta, sotul is calca singur si ma intreaba si pe mine daca am ceva de calcat;
Curatenia in casa...ofasta e buba mea! Nu pot ramane calma daca nu am facut, aspirat sau maturat si spalat pe jos...peste tot.
N-am putut sa fiu si eu maniaca de stat la ordi?
Stau la ordi cand David face siesta. La 16h30 merg dupa Seb, vine, gusta putin, se uita nitel la tv. facem lectii apoi la masa. Gatesc atunci ceva rapidos si daca ramane timp mai sta la tv. La 20h30 incepem ritualul de culcare cu amandoi. Dushat, citit poveste, dodo. Pana la 21h sunt in pat. Aprox. ca se mai depaseste cand papa e prezent.
Aoi cinam noi adultii, stam la palavre si apoi ne uitam nitel la TV sau fiecare pe calc. sau pe internet. suntem la 1,5m distanta unul de altul.
Dodo vers minuit passé.

Si se duse ziua. Vreau sa merg la scoala, dar cade in perioada in care suntem in vacanta. Sper sa gasesc ceva pt. dupa.
De servici sotul nu vrea sa auda, sa nu las copii pe la nounou sau garderii, caci am facut-o cu seb si ne cam pare rau de acel timp pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Uf, eram sa uit.
La Multi Ani!!! Yann de Pucku. Sa cresti mare si frumos si sanatos!!!!
Delphin e mai bine ca nu ai ales hotelul ala. E prost plasat si intr-o zona cu moteluri mai prost famate. Stiu bine ca nu locuiam f. departe si treceam zilnic prin fata cu autobuzul. Plus ca e o zona industriala, unde nu prea aice face....
Eu te-as intreba , ce vrei sa faci tu la Quebec. Mie imi place orasul din punct de vedere turistic, pt. ca are un aer european. Dar cand traiesti in Franta ai cateava zeci de orase in stilul asta.... Cum esti in vizita de explorare.... banuiesc ca vrei sa simti orasul...
Sa incep sa spun ca e un oras impresionant si european...pentru un american

Daca vrei sa faci turism, eventual mai mult pe jos, pai e mai bine in centru. Ca doar aici ai ce vedea in oras. Dar nu te poti deplasa in masina ca e prea mic orasul vechi. Sunt multe hoteluri dragute, dar nu foarte foarte ieftine. Daca aveti masina si nu urmariti sa fiti aproape de orasul vechi, te duci mai degraba in Ste-Foy unde sunt mai multe hoteluri...Jaro printre ele. In plus esti aproape de centrul comercial... de unde poti lua de mancare, ai multe fast-food-uri. Ca in centru restaurantele sunt mai sumpute.
Eu in centru am stat la Concorde si la Chateau Laurier. Nu prea stiu preturile( ca nu platgeam eu), dar camerile sunt destul de mari. Si eu credeam ca se plateste camera nu numarul copiilor. In ste-Foy eu am ales pe criteriu pret si calitate medie, asta am si avut la Hotel Quebec. Eu nu votez cu motelurile ( nu imi place sa dorm chiar in camere de carton) dar as vota cu Auberge-urile. Sunt simpatice si mai putin stricte si de calitate. Au si ele o categorie de clasificare, ca sunt recunoscute de ministerul turismului. Nu sunt stele , sunt altceva,am uitat ce....

Ce vreti sa faceti in Quebec? Ca activitate. Stoneham nu e departe , dar cand am fost eu in iunie era pustiu rau. Dar Parcul Jacques-Cartier e dragut. Asta daca cauti salbaticie en etat sauvage. In rest Parcul acvatic Val-Cartier.... pt copii e frumos ( eu n-am fost ca Marc cu operatia la urechi era complicat). Acvariul e micut, comparativ cu cele din sudul Frantei.... Vezi eu privesc din perspectiva unui om care a trait in occidentul Europei..... Dar poate fetele care au locuit in Franta o sa ma contrazica... Sincer nu stiu ce faci 4 zile la Quebec daca nu iesi afara din oras. Si Observatorul e de vizitat si Muzeul de Beaux-Arts. Depinde de ce rabdare au copiii. Cascada Montmorency si cea din Rive-Sud....

Mai spune ce te-ar interesa ca sa mai imi vina vreo idee de sugestii.
Si daca iti plac pietrele pretioase e un magazin, semi-muzeu in Petit-Champlain.... ai ce vedea acolo....Alaturi eu un muzeu- atelier de fabricarea sticlei.
Si fii atenta ca acolo luni pana miercuri magazinele se inchid la 16.30... Asa ma enerva chestia asta. La Montreal se inchid centrele comerciale la 21 in timpul saptamanii ( cel putin unde stau eu). Nu si cele alimentare....astea sunt deschise.

Si ma gandeam la venirea voastra definitiva. Fratele meu a facut revelionul la Val-David. Si a fost impresionat de numarul de francezi, cu accent de Franta ce a putut intalni acolo..... Nu turisti, ci cei care tineau turismul in mana. Si ma gandeam ca v-ar place sa va stabiliti in coroana nordica a Montrealului, mai aproape de munte....
Si pune intrebari, ca acum mai am timp.... Intre a 20 a vizionare de Pisicile aristocrate si jucat cu cavalerii... De luni ma reintorc la viata reala.

PS. Marc a invatat expresii noi in romaneste( ca e in romaneste cu piscile) de genul Mama ce pod baban, Motan prost, Scumpo( asta ne enerveaza la culme....)) Ce a decazut limba romana, ma socheaza mereu cat de saraca si vulgara devine limba in Romania in media romaneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

LA MULTI ANI, YANN DE PUCKU!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu si intrebarile mele.
Am luat un scaun de birou, de-ala cu roti, de la bureau en gros, in iulie la final. Ei bine, s-a rupt. Sudura de sub platoul scaunului. Nu a fost folosit in exces si nu s sarit nimeni in el. In scaun adica. deci presentement, scaunul e trois pieces.
Bun, mergem azi cu tichetul si scaunul trois pieces inapoi la magazin. Oamenii ridica din umeri, cica n-are garantie. Cum adica madam n-are garantie, ca pe el scrie ca tine 120 de kile, ori noi n-avem nici impreuna atata, eu si copiii, imi zici mie ca e normal sa se rupa scaunul dupa nici 6 luni de folosire? (multe zile, neatins)
Cica pai in ce conditii s-a rupt. Utilizandu-l corect? apai asa s-a rupt.
Cica n-are garantie.
Si eu ce fac.
Cica sa intrebe daca se poate comanda piesa, si sa ne zica maine cat costa si daca dorim.
Nu i-am mai zis ca e toanta, ca sudura nu e o piesa, sudura trebuie sudata la loc, in cel mai nefericit caz.
Anyway, nu a fost cel mai scump scaun, dar nici cel mai ieftin, e un scaun de copil, ergonomic, cu manere si spatar, pe roti, pentru birou.

Ma duc deci prin magazin, citesc celelalte etichete. Intr-adevar, la unele scrie de garantie. La unele nu scrie nimic. La unele, poti cumpara garantie suplimentara pe 3 ani, la 30 de bucsi.
Intrebarea e, eu ce fac acuma cu scaunul? Ca nu e totusi normal sa se intample asta, si eu sa raman asa cu el. Ca piesa nu e, bate domnisoara campii....
La momentul respectiv, nu ne-a dat prin cap sa ne punem problema garantiei, pe principiul ca aici totul se schimba, se ramburseaza, se alea alea, fara alte hartii suplimentare, in genul gelor din Ro, hartii de garantie si alte documente anexate la factura.
So, ce fac eu acuma cu scaunul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

La multi ani, doamnelor pe 2011! Cu multa sanatate si numai bucurii! Sa fiti fericite si sa va bucurati de familiile voastre!

Discutii interesante de organizare si programare. Lorelai si In multe din descrierile tale ma regasesc, mai ales in ce mi-as dori sa fac... Recunosc ca la organizare sunt as, nu ma intrece nimeni (!) la executare am oarece lacune insa...

Ana mult succes cu pet-ul! Sa ne spui cum va descurcati. Eu am avut catel mare la ai mei, un brac german. Si a fost un membru al familiei cu toate drepturile!!! Am iubit-o cu toata inima!!! Dar acum de cand ne roaga Seba si Isa sa le luam catel, tot incercam sa amanam. E o decizie tare grea... Avem niste prieteni care ne lasa catelusul lor cand pleaca in vacanta, cate 1-2 saptamani, cam de doua ori pe an. Sigur ca nu-i acelasi lucru dar asa macar ii observam pe copii cum se ocupa/joaca cu el! Chiar acum este la noi si amandoi sunt in al 9-lea cer. Asa ca daca iti asumi toate responsabilitatile ce decurg din decizia asta, go for it! Noi inca mai dezbatem!

O seara frumoasa tuturor!!!

Mergi la inceput

Ah, si am uitat sa zic, Simo, dar noi nu putem sa ajutam cumva? In afara de a gasi transportori pe ruta Mlt-To si invers? Adica, nu vrea sa fiu indiscreta, Doamne fereste, dar poate putem pune si noi ceva la coletul tau?!? Daca nu, treci peste!

Mergi la inceput

Anka aici bonul de casa e sfant. Si pe el scrie clar care-s conditiile de rambursare sau schimbare a produsului. La unele 2 saptamani, o luna, la altele 3 luni. Mai mult de atat sincer nu am auzit, decat daca intr-adevar ai garantie. Daca-i doar problema de sudat, poate gasesti un garaj, atelier ceva sa ti-l faca pentru $5-10, ca banuiesc ca nu-i mare lucru, mai mult deranjul de carat scaunul. Sau poate gasesti altul la reduceri acum...

Eu intrasem de fapt sa spun melomanelor ca sunt 4 zile de reduceri la biletele de la www.osm.ca/fr/index.cfm" target="_blank">OSM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

La multi ani si sa aveti parte numai de bucurii pe 2011!

Am reusit sa citesc doar ultimele pagini de discutii cu organizarea timpului. Eu inca nu m-am decis ce e mai putin rau: sa planifici activitatile zilnice si sa nu te tii de plan din cauza de alte urgente aparute fix atunci sau sa nu faci nici un plan concret, ci doar in linii mari, si sa functionezi haotic. Ca mie demuult tare nu mi s-a mai intimplat sa fac un plan si sa ma tin 100% de el. Cind o veni ziua aia, fac cinste!!!
Si am o admiratie sincera fata de persoanele care pot sa se duca la 5:30 dimnineata la gym. Nici nu pot sa ma gindesc cum ar fi sa fac asta, ca fara sa merg la gym ma scol la 5 am. Intr-o perioada am mers in lunch break de 3 ori/sapt si tare bine mi-a prins dar asa somn mi se facea dupa... Asa ca jos palaria fetelor motivate.

Am trimis in contul comun un articol primit la servici referitor la utilizarea iphone si blackberry pentru cine este interesat.

Si nu in ultimul rind, tin si de aici pumnii lui Doloress sa-si tina puiul sanatos in brate

La multi ani, Yann de Pucku! Sa cresti sanatos si norocos!

Stefanna, acum am citit ce ai intrebat.Curaj si fi tare pentru puiutii tai. Nu cred ca tatal poate lua in totalitate custodia copiilor, doar pe motivul ca tu nu lucrezi. Nu cunosc legislatia, insa stiu ca o prietena de a mea a divortat aici acum citiva ani si ea nu lucra. A obtinut custodia fara probleme, e drept ca nici tatal nu i-a facut necazuri. In plus avea si ea dreptul la pensie alimentara de la el peste pensia ptr copil, numai ca ea a refuzat la momentul respectiv. Cel mai bine te poate lamuri insa un avocat.Succes!!

Pupici si numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Anka, ce aiurea... cred ca a-ti avut voi ghinion. Noi am luat scaune de birou de la Ikea acum 5-6 ani si nu ma indur sa le schimb ca sunt perfecte. De la Bureau En Gros am luat biroul lui Edi, vreo $300.A avut copilul de facut un desen, de fapt de copiat un alt desen, a trebuit sa puna deasupra foita din aia transparenta....in fine ii se tot miscau si ca sa stea le-a lipit de birou cu scotch. Cind a terminat si dezlipit scotch-ul s-a rupt cu tot cu ce era pe birou (credeam ca era de lemn dar nu era).
Eu,mama desteapta, vin si ii fac teoria chibritului ca nu e atent, nu-i pasa etc. Imi explica copilul ce s-a intimplat, eu nu-l cred si repet si eu faza....uite cum i-am mai dezlipit o bucata de pe birou. Arata acum ca dracu...am fost si eu la Bureau en Gros si m-am lovit de acelasi raspuns "trebuia sa fii luat garantie ca vi-l schimbam cu unul nou

Acum iti dau o solutie mai neortodoxa...mai au in stock scaun identic?Cumpara unul, si il returnezi pe cel stricat dupa o saptamina-doua.

Pucku La multi ani ptr Yann si distractie placuta la botez.

Mergi la inceput