Nov-dec2010. HAI AMELIA_ILIE!!!(171)
Raspunsuri - Pagina 19
ana_o spune:
Hello!
Sper ca ati avut toate un Craciun Magic, alaturi de cei dragi voua, plin de liniste sufleteasca si fericire!
La noi a fost foarte frumos, am dat uitarii problema de la Bucuresti si am reusit sa ne bucuram impreuna de ziua sfanta de Craciun, ne-am adunat toti la Tg Jiu, socri, fratele cu iubita si noi 3, a fost o sarbatoare de neuitat... primul Craciun cu bebe. Bineinteles, el si mama lui au primit cele mai multe cadouri(mama mea e nascuta pe 25 si teoretic ea ar fi trebuit
), am avut un brad frumos, am primit multi colindatori iar azi ne-am bucurat de vizitele prietenilor/rudelor. Si inca ne bucuram. Bebe e in continuare un copil de nota 10, si-a format programul lui de baita si de somn, cu mesele din tp zilei avem ceva probleme, insa faptul ca la 10 seara adoarme si se trezeste la 6-7 dimineata pentru papa si kk, apoi iar somn pana la 9-10, ma face sa fiu cea mai linistita mama. Doresc din suflet tuturor mamicilor odihna si bebe somnoros noaptea!
Maine implinim 2 luni si vom face vaccinul. Imi este greu sa ma gandesc la intepatura si la agitatia specifica, insa trebuie sa trecem si prin asta. Dr. mea de familie mi-a recomandat vaccinul de la stat... voi cum procedati? Am inteles ca exista o formula de vaccin care se ia pe cale orala sau un vaccin care are 2 vaccinuri in doza... stiu ca e Craciun, dar ma poate lamuri cineva ce sa fac? Varianta sa nu-l intep de 2 ori mi-ar conveni de minune! Sper sa ma ajute cineva cu un sfat! Multumesc anticipat!
Saptamana asta e obligatoriu sa ne concentram pe compunerea mesajului pentru predarea stafetei. Nu mai stiu cine vrea sa citeasca mesajul de la burticile de sept/oct, nu dau link, k nu mai stau sa caut, e in cap. 148, pag. 21. Cred ca Letzy sau Elfica.
Amelia, Sorina, Bebelu, multi
si multe
pentru voi si din suflet va doresc nasteri cat mai usoare si puiuti cuminti, sanatosi si linistiti! Ganditi-va cu mare drag la sarbatorile anului 2011, cand veti avea dubla bucurie... una, legata de sarbatori si cealalta, aniversarea copiilor. Amelia, ma bucur ca nu ti-ai pierdut rabdarea si trebuie sa crezi ca nimic nu este intamplator si cand iti vei tine minunea in brate, orice gand avut in perioada asta va disparea intr-o clipa. Si inca un lucru bun, indiferent de nelamuririle pe care le vei avea, ai mamici cu experienta proaspata, care te vor ajuta negresit cu multe sfaturi.

Pissi, parerile sunt impartite, in ceea ce priveste dormitul bebeilor in patul parintilor. Pediatrii mei(2) mi-au recomandat sa-l tin pe bebe cu mine, langa mine, 6 luni. Mi-au explicat foarte frumos de cele 9 luni ale lui bebe in burtica, unde a crescut si s-a simtit cel mai insiguranta si cat de brusca e despartirea lui de mami, daca il lasam in patut. Au spus 6 luni pentru ca de atunci incep bebeii sa constientizeze anumite lucruri(la fel si cu tinutul in brate, ei inca nu au notiunea de a "se invata" in brate decat dupa 4-5 luni). Tot asa mi-a recomandat si prietena mea, inspector la Protectia copilului, ca un bebe are nevoie macar o perioada de caldura mamei in timpul noptii. Eu l-am tinut si in patut, nu plange cand doarme acolo, insa am vazut diferenta cand doarme cu mine. Il pun langa mine, dar nu lipit de mine si cand ma trezesc, e bagat tot in mine... si e bebe de 2 luni! Pe mine ma uimeste nevoia lor de afectiune si caldura iar faptul ca eu pot sa i le ofer neconditionat copilului meu, ma face sa fiu cea mai fericita din lumea asta.
Oricum ar fi, alegerea iti apartine. Cu ea in pat sau nu, sunt sigura ca vei fi o mamica foarte buna pentru fata ta!
Si nu-ti face griji, nu e musai sa doarma dusa dupa papa... nici Piersicuta nu doarme dus de fiecare data.
Legat de regurgitat, si al meu vomita aproape dupa fiecare masa. Aceleasi motive, foit, dat din picioare, mancat prea mult etc.
Va las acum, va doresc un Craciun minunat in continuare si astept sa ne "reunim" saptamana asta pentru mesajul ala. E responsabilitatea noastra, scuzati-ma ca insist.
Va pup pe toate!
P.S. Va multumesc pentru gandurile despre apartament... sper sa se rezolve, ca eu voi ramane fara nervi daca vor continua astfel de probleme.
ana_o spune:
Liana, sa-ti traiasca puiul!
Koko, Infacolul se administreaza inainte de fiecare alaptat!
Corina,
!
sugubina spune:
Liana hai ca am vazut poze cu Radu. E taare fumusel, E un ingeras !
sugubina si Puficele
Mara Diana si Ilinca Miruna
JoAnn spune:
CRACIUN FERICIT TUTUROR
FELICITARI NOILOR MAMICI ,BUN VENIT URSULETILOR!!!!
NASTERE USOARA CELOR CARE URMEAZA SA NASCA.
www.youtube.com/watch?v=zy3zIe-HFfA&feature=related" target="_blank">
amelia_ilie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sugubina Amelia deci te naste saptamana viitoare? iti provoaca sau ceza? sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna |
Sugubina, daca lucrurile se prezinta in ritmul de acum, e ceza. N-are cum sa traga de colul meu sa-l dilate, daca el nu vrea...
Ana
.Felicitari Liana! Bun venit ursulet!
41+ 
Lidia_P spune:
Va doresc sarbatori fericite la toate fetele si sper ca ati avut cel mai frumos Craciun de pana acum!!
Noi am avut cel mai minunat Craciun de pana acum
danaint spune:
Ana
ma bucur ca ati petrecut bine, si ati dat uitarii in aceste zile problemele cu ap!
Amelia, sper ca ai reusit sa te bucuri de Craciun, chiar dc in formula 2 in 1!
Corina, ii tinem pumnii lui bebe Patrick, sa fie totul ok!
Noi azi am avut vizite, si rezultatul a fost un bebe super agitat care nu a adormit mai deloc si deci a fost irascibil de oboseala. Sper noaptea acum sa ne linistim!
sugubina spune:
Dana deci si al tau se agita cu lumea de la vizite..Credeam ca doar ale mele.Presupun ca e normal.Io una o sa incerc sa le evit pe cat se poate..
sugubina si Puficele
Mara Diana si Ilinca Miruna
mariadan spune:
sugubina si noi la prima iesire am patit acelasi lucru. Am mers la socri ca stau foarte aproape, copii au fost foarte cuminti, au dormit tot timpul, dar la intoarcerea acasa fetita a fost foarte agitata, a plans, nu s-a linistit nici macar dupa ce a mancat, s-a agitat pana pe la 2 noaptea. Nu mai stiam ce sa ii fac si la fel m-am gandit ca a fost deocheata, ca atat s-au mirat socrii ca dorm, ca sunt cuminti, nu am gasit alta explicatie.
Si azi a fost ceva agitatie ca am avut musafiri si la fel fetita a fost mofturoasa de la o vreme, abia am reusit sa o adorm dupa ce a mancat, cred ca nu le place agitatia.
Si ce ma enerveaza cel mai tare ca toata lumea care vine vrea sa ii vada, sa ii ia in brate, sa ii pupe, sa ii mangaie, asta pana le tai eu elanul. Ma scoate din minti chestia asta si apoi se uita stramb cand le-o mai retez. S-a suparat azi unul dintre musafiri ca i-am zis sa nu puna mana pe copil ca are mainile reci, abia venise de afara. Ca sa nu mai spun ca nici nu s-a spalat pe maini cand a venit.
Poate sunt eu mai exagerata, dar.............
Si ce ma mai enerveaza e ca toata lumea vine in vizita, tocmai cand voiam si eu ceva liniste de sarbatori ca e si sotul liber, voiam sa ma relaxez si eu putin, sa ma bucur de primele sarbatori in familie. E destul de greu cu doi copii mici si fara sa mai fii nevoit sa pui masa si sa strangi in urma musafirilor.
Hai ca m-am intins.............dar ma enerveaza atat de tare unele chestii.
fluturasha23 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sugubina Dana deci si al tau se agita cu lumea de la vizite..Credeam ca doar ale mele.Presupun ca e normal.Io una o sa incerc sa le evit pe cat se poate.. sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna |
sugubina, e foarte normal sa se agite de la vizite. Iulia care are deja 2 ani, si acuma se agita daca mergem/primim vizite seara. Noaptea se trezeste agitata de cateva ori, ea care in general nu se trezeste. Stresul/agitatia/scoaterea din rutina ei, toate o agita.
Mami fericita si implinita de
Iulia si
Delia