La Multi Ani ! Floricelele de Liliac mai_iun

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

hello mamici
MARY nici pe departe sa dau cu rosii dar obiceiul acesta,ii dau ca pofteste, mie nu imi pare sanatos
daca voi mancati dati-i si lui insa ceva potrivit pt el, niste mar razalit, avocado etc
oricum sunt pareri si pareri
ieri am fost in vizita la niste colegi de serviciu, bebe cu 2 luni mai mare, frumos, rosu in obraz si mergator
meniul lui
total diferit de al nostru
prima mancare mar cu biscuiti la 4 luni jumate( si el e alaptat)
acum primeste ou fiert moale(da cu albus cu tot), iaurt, papa de o data 4 danonino sau 2 iaurturi de 150( evidet iaurt in 2 culori)
ma rog... nu seamana cu nimic din meniul lui Matei
si ma gandeam..poate sunt eu exagerata...fiind baiat asa mare, frumos si sanatos
cine stie...eu obiceiurile nu mi le schimb...
dar e clar ca exista si alt drum

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Dienuta, eu beau cafea (cu cofeina), am baut mereu, si in sarcina si acum. am avut o scurta perioada in care m-am lasat de ea, dar n-am vazut vreo schimbare de atitudine la copil, adica n-a dormit atunci mai mult, n-a fost mai linistit. eu insa eram cam zombi.

sfecla rosie, eu stiam ca se da cam dupa 8 luni, cred ca din cauza nitritilor. si cred ca se face bine la abur, nu doar la cuptor.

un cartof prajit mi se pare mai safe decat un pic de miere daca esti alergic la produse apicole. (o colega a mea de liceu era sa dea coltul doar pt ca s-a dat cu o crema care avea propolis si ea era alergica. si-a pierdut cunostinta, s-a umflat toata si mai era si singura acasa. noroc ca a venit maica-sa de la servici mai repede si a dus-o la spital, altfel...). e drept ca nu toata lumea e alergica la produse apicole.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Bine v-am regasit in toiul sarbatorilor!
Vad ca vb de mancare,eu nu sunt asa panicata,adica,normal ca nu-i dau shaorma sau sarmale,dar daca copchilu pofteste,plescaie,se uita in ochii mei, nu ma lasa inima sa-l pacalesc cu o bucata de morcov;mi se pare ca e ca si noaptea,cand el plange dupa lapte eu sa sar cu ceaiul
Vorbisem acum ceva tp de kiwi,si ma hotarasem sa-l mai aman,dar zilele trecute imi zice sotul ca i-a dat odata sa guste,asta era pe lista alergenilor,nu?Daca l-a testat,acum pot sa-i dau?
Vreau sa zic ca degeaba ma strofoc eu sa-l feresc de detoate,ca sotul meu drag nu are nici un stres,ii pune pe buzite aproape orice

Maribell mai scrie si tu ceva sa-ti vad caruciorul la semnatura,pls
Theo, pe unde esti?
Jocurban sarbatori fericite,relaxante si un an nou si mai bun ca acesta!!!
R_ocsy e superba Sofia!!!Imi place mult,cum ai "asezat-o" in brad

Sebi nu a prezentat mare interes pentru bradut,sa traga de el,sa se urce,etc..in schimb cum deschidem usa e primul,si trage niste chiuiele,iar cand o inchidem la loc(cu el inauntru) e jale,iar dupa tacsu e lesinat..cu mine nu are nici o treaba,dar dupa tati,ooo..il striga mamaaaaaa si plange dupa el,nici la baie nu poate sa se ducanu stiu ce o sa ma fac dupa 10 ianuarie

Sanatate puilor bonlaviori,ne mai citim

Cristina,si Seby bebyin asteptarea lui Mos Craciun www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Nici eu nu sunt adepta datului pentru ca pofteste copilul, si pe mine m-a innebunit de Craciun soacra ca de aia tipa copilul ca mancam in fata lui (el tipa ca-l durea dintele, dar evident, ca intotdeauna, soacra care-l vede o data pe luna il cunoaste mai bine ) si ca sa-i dau si lui (nu stiu exact daca salata de vinete sau boeuf sau niste muraturi, de care trebuia sa-i dau), pana la urma am cedat si i-am dat niste cereale de-ale lui, ca sa manance si el ceva (si evident ca a tipat in continuare, ca nu de pofta tipa). Mie nu-mi place sa ma joc cu astea, are timp toata viata sa guste, copiii nu poftesc dupa chestii pe care nu le-au mancat pentru ca nu le stiu gustul, nu inseamna ca daca se uita lung la turta dulce sau la cartof prajit pe ala il pofteste.

DIENUTZA, cred ca se face bine sfecla si la abur, probabil trebuie s-o tii un pic mai mult. Cartoful eu il fac la abut curatat de coaja, habar n-am cum e mai bine.

MARYLENAC, gluconat de Ca de ala injectabil si amar de tot nu il scuipa? Ca mie mi-a zis pediatra sa-i dau pe cand avea 4 luni jumate, ca era cam mare fontanela, dar tot il scuipa, asa ca am ales sa fac eu o cura de calciu, ca tot il alaptam.

IOANACT, poate si mucisorii vostri sunt de la dinti. Ca la noi clar de la aia era, acum ca i-a spart deja un coltisor nu mai are atatia muci. Cat despre treziri dese, nu stiu ce sa zic, ca la noi in caz bun, cand nu-i cresc dintii, sunt 3-4 treziri pe noapte, noaptea asta cu doar 2 treziri a fost exceptie. Dar asa, sa se trezeasca din ora in ora parca dinainte cu vreo zi doua de Craciun a inceput. Si mucii de la dinti au inceput pe 20 dec., asta stiu sigur, ca atunci am inceput sa-i dau un remediu homeopat pt. muci. Si eu cand eram deja zombie ii dadeam un pic de Nurofen si tot era o tzara mai bine, dormea legat si o ora jumate.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Anca - V-am admirat pozele din nou, ochisorii aia

Rocsy, v-am vazut si pe voi, mi se pare ca iti seamana din ce in ce mai bine picea, si e asa frumoasa si mare deja..

Gandacelul meu doarme, sper sa reusesc sa scriu si eu un mesaj ca lumea despre autodiversificarea noastra.
Am inceput acu 12 zile, cu avocado. M-a surprins cat de hotarat lua fiecare bucatica de pe masa, o baga in gurita si musca/molfaia/sugea. Bucatile muscate prea mari le-a scuipat de fiecare data. Cu toate acestea, am gasit dovada ca a si in ghitit ceva, in scutec
Urmatoarea incercare a fost cu mar, insa l-am copt eu prea moale si a preferat sa se joace, sa-l striveasca intre degete, plimbe/intinda pe masuta. Aproape ca nu l-a gustat.
Cartoful dulce a fost si este un succes.
Morcovul nu prea a interesat-o.

Pana acum a gustat/mancat: avocado, mar, cartof dulce, morcov, para, brocoli, albitura, pruna, cozi de ceapa verde, banana, mure, mandarina, iar azi si iaurt. Parca astea sunt toate.

Crud i-am dat doar avocado, banana, pruna si murele. Mure am gasit congelate rapid, foarte bune la gust. Dupa ce a pus limba prima data, mi-a dat de inteles clar ca nu vrea - i-a dat drumul jos, pe langa masuta. Urmatoarea a nimicit-o intre dejte, foarte amuzata, apoi iar lasata jos. Restul le-am mancat eu
Celelalte fructe si legume i le ofer coapte sau, majoritatea, aburite.
Unele sunt alunecoase si se chinuie sa le prinda/tina, dar se ajuta cu cealalta mana, cu dosul palmei, linge de pe masa, gaseste ea solutii. Daca ii ies din gurita, le sustine cu mana sau bratul, e haiaosa si inventiva tare.
Iaurtul azi i l-am dat prima oara, cu lingurite incarcate si puse in fata ei. De departe cea mai "murdara" masa de pana acum. Stie sa apuce lingurita si sa o duca la gura, dar 1. nu intotdeauna nimereste din prima; sau 2. nu deschide gura la timp
Dar, spre deosebire de bucatile mai mari pe care le scuipa in continuare, iaurtul l-a inghitit aproape pe tot care a ajuns in gura ei, si cred ca au fost cateva lingurite bune.

S-a prins foarte repede cum sa bea din canita cu cioc (cred ca a doua sau a treia zi) si ii place. Deocamdata i-o tin eu. Tre sa-i iau totusi alta canita, ca asta trebuie inclinata mult ca sa curga apa. Dar poate invata sa bea din pahar, mai vedem.

Chiar daca inca scuipa mancarea, este evident ca si inghite ceva, deosebirea in scutece s-a vazut din prima zi: consistenta si miros Scaunele s-au rarit ca si numar, dar pana acum erau 4-5 pe zi, asa ca doamne-ajuta!

Hmm, mai ce?.. Ii ofer mancare cam de 2 ori pe zi, de obicei o data fructe si cealalta legume. Uneori nu are chef si ii dau pace, incercam mai tarziu.

NU S-A INNECAT NICIODATA. Gag-ing am vazut de cateva ori, dar nu grav. Pur si simplu a miscat limbuta de cateva ori, pana a scos bucatica ce o deranja.

A, o alta chestie care imi place este ca imi da de stire cand s-a saturat/plictisit. Se lasa pe spate (cand mananca sta mai aplecata asupra masutei, concentrata) si ridica mainile sus-lateral. Atunci terminam, ii scot masuta si bavetica si o curat. Vai ce ii mai place sa o curat. Am crezut ca mor de ras prima oara - sta cu boticul sa o sterg, apoi cu manutele, mi le da pe rand. Prima data o apucase rasul cand o stergeam intre dejte, asa de tare i-a placut.
Sunt MARE fan al bavetelor tip camasuta, cu maneci, avem vreo 5, sa ne ajunga intre spalari. Altfel ar trebui sa o schimb dupa fiecare masa.

Bottom line, sunt absolut incantata de cum decurg lucrurile. Cred ca am si inceput la timp, copila era pregatita. Stie ce trebuie sa faca, ce sa inghita si ce sa scuipe (deocamdata). Ii face evident placere, se distreaza, exploreaza, invata. Mie mi-e usor sa-i pregatesc mancarea bucati, ce sa mai, e win-win complet
Bineinteles ca stau doar cu ochii pe ea cand mananca, insa fara sa o distrag prea mult.
Trebui sa incerc si eu sa fac branzica, vreau sa-i dau simpla, apoi cu mamaliguta.
Si paine fara sare sa fac.
Mai am multe pe lista, dar le luam usor-usor. Nu-mi vine sa cred ca a trecut asa putin timp, mie mi se pare ca mananca demult

Cam atat deocamdata insa am pus poze pe webshots (si facebook) sa vedeti si cum arata diversificarea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

CORINA, felicitari pentru reusite! Ma bag doar ca musca in lapte sa zic ca din cate stiu e murele e incadrat tot la capsuni, zmeura si berries in general, care se da dupa 1 an, ca au mare potential alergen. Dar a stiut pitica ta ce a stiut de l-a scuipat, din ce zici

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Bravo, bravo, bravo Mariuta!!!
Noi mai piano, avem la activ mar, para, avocado si banana. De maine vreau sa incep si eu cu legumele.
Eu para i-am dat-o cruda si mmmmmm, ce-i mai place... Pana acum, cred ca e in topul preferintelor.
Din pacate, scaunul de masa inca nu i-a ajuns (s-a ratacit pe drum ) si combatem din scaunul lui Luca a carui masuta ii ajunge pana la barbie. Se cam chinuie saracuta.
In disperare de cauza, am vrut sa ii comand Bumbo, dar cine stie in cat timp mi-ar ajunge, ca cei de la bebeshopp evident ca nu raspund nici la tel, nici la mail nici la sms.
Asta e, deocamdata ne descurcam cum putem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Moni_or, da, calciul este cel injectabil si intr-adevar e chin mare pana il ia dar cu Tudor am ceva de munca la orice fel de siropel trebuie sa inghita.

Are dreptate Cris, hai Maribell, da-ne vesti...oricum ne e dor de voi.... papusicii Antonia

Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

S-a gandit Sabina sa se suceasca de la sertaru' cu carioci si a butonat laptopul si am pierdut mesajuuuuuu

Incerc sa reiau:

Mary, eu de produse preparate cu albus si produse preparate cu nuci am inceput sa nu o mai feresc. Insa de miere mi-e frica rau.
Calciu le dadeam baietilor de la natural; cel de la pharco ii strica la burtica.

Monica,

_
Am vizitat si eu pozele de pe webshots:

Maria de Corinasmile, esti o frumoasa! Si mai dulce decat orice cartof dulce iti da mami. Sa iti fie de bine inceperea descoperirii alimentelor din ista lume!

Maya Sofia, pfii, ce cuminte stai tu la poze. Cat despre cat de faina si fina esti tu ce sa mai zic. Sa fii sanatoasa!

Ana Sofia de Rocsy, ehei, tie iti plac se pare cartile. Apai cand te-oi face mare sa treci si pe la noi prin biblioteca, ok? Esti o frumusete de fata!
_

Ehe, Vivela, asa parere am si eu. Ca e mai usor cu gemeni decat cu prunci de varste apropiate.
Imi pot imagina cam cum arata la voi lucrurile cand nu-s cei mici in mood bun.

Cafea eu nu am baut vreodata. Insa acum am gadit un cappucino f f bun si f f slab care imi place. Asa ca il servesc cu mare placere.

Laura, te astptam cu forte proaspete dupa Anul Nou.

Dienutza, eu fie aburesc sfecla de ma plictisesc fie cand fac dovleac la cuptor pun si sfecla langa.
Cartof alb nu ii dau. Mi-a intrat mie in cap ca nu e bun decar eventual crud asa ca...

Marylena, bravo pentru micutul catarator! De-acu' sa te tii..

Veronica, e bine de stiut cum fac unii si altii. Cu cat stim mai multe variante stim cu atat mai bine. Pt ca avem de unde alege ce ni se pare mai bine ptr noi si bebeii nostri.

Cris, eu prefer sa ii dau sa descopere o leguma/ un fruct cand eu mananc un pateu de ex. Si asta ptr ca eu nu ma pot abtine . Vreau ca ea macar, sa serveasca prima data de pe o masa plina nu painea ci ceva de pe platoul de cruditati.
Si cum la noi puterea exemplului de la fratii mai mari nu poate sa functioneze, o sa o tin departe pe cat posibil de alimentele mai putin ok.

Ce fain cum il striga Sebi pe tati

Corina, ma bucur ca ai povestit cum mergeti cu autodiversificarea. Ma tot gandeam sa te intreb.

revin

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Corina, felicitari pentru progresele in ale autodiversificarii. la noi nu merge, damian e foarte lacom si ar fi in stare sa bage in gura bucata dupa bucata pana se sufoca. de fapt asa a si facut, de am zis ca fac stop cardiac langa el. si am zis s-o iau eu in legea mea, ca n-am inima suficient de tare.

Cris, eu stiam ca la kiwi problema o constituie semintele, partea fara seminte este ok.
eu pe sotul meu l-am luat la 3 pazeste ca ii dadea bucati de paine copilului. painea are atatia aditivi ca zau ca nu pierzi nimic daca n-o mananci deloc.

nici eu nu prea cred in pofta copiilor. poate curiozitate, dar nu pofta. eu -de ex, n-am mancat pana acum fructul pasiunii. habar n-am cum e la gust, nici pofta nu-mi e. i-am dat tarcoale pe la supermarket, dar nici vorba de pofta. pomelo am mancat pt prima data anul asta, ca tot imi zicea o prietena ca vaaai, ce bun e. n-am simtit nicio urma de senzatie de pofta inainte.

daca i-as da lui damian tot ce "pofteste", cred ca pana acum ar fi mancat si sarmale, si carnati si cozonac, ca ii cad bale din gura cum se uita la mine cand mananc . mai si plescaie. si eu, insensibila precum sunt, i-am dat tot de-ale lui.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput