La Multi Ani ! Floricelele de Liliac mai_iun
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anouk3/anouk3.jpg)
anouk3 spune:
Multumesc, fetele, de raspuns. O sa incerc maine cu iaurt, iar daca nici asa nu merge, o sa incerc sa-i fac un soi de "ia, mama, ce-ti place din farfurie". Adica o sa ii pun legumele ne-blenduite in farfurie si sa vad ce-o 'zice'.
Am uitat sa va zic ca de cateva zile ma cearta cand il cert. Invatam incet incet sa nu mai bage totul in gura si cum prind ca baga in gura ceva de genul servetele, telecomanda, mobil ii zic "nu!" si-i indepartez manuta de la gura. Spre suprinderea mea.. functioneaza! adica a doua oara nu mai baga mizeriile alea in gura. Dar, cum spuneam, mai nou isi tuguieste buzele si se rasteste la mine in limba lui. E mortal!
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune, Pozici proaspete
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corinasmile/corinasmile.jpg)
corinasmile spune:
Buna dimineata!
Eu la datorie, ca de obicei, sa servesc cafeaua
Numai dimineata mai reusesc sa intru sa ve citesc, ca de scris...
Sa aveti o zi minunata!
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/r_ocsy/r_ocsy.jpg)
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anouk3 Buna ziua si de la noi si multumim de toate urarile frumoase! La multi ani, Stefaniilor si Stefanutilor si tuturor bebicilor care ne fac fiecare zi o sarbatoare (mai ales cand fac pe nebunii haha)! Noi ne-am intors din Atena, dar a ramas sotul meu acolo cu mama lui, deci ne asteapta un Revelion tete-a-tete, eu si Nicolas. Ciocnim cate un pahar, el de lapte, eu de ceai, si.. Happy New Year!! N-am apucat sa citesc din urma, dar o s-o fac. Pana una alta, dragele mele, poate ma ajutati cu un sfat: Nu mai mananca legumele deloc! Da' DELOC! De cand am inceput sa-i dau si fructe in fiecare zi, la legume tine gura inclestata. I-am pus inclusiv nitel unt ca sa le mai schimbe gustul, le-am tot combinat, le-am fiert in zeama de carnita, nici eu nu mai stiu ce sa mai fac. L-am pus cu noi la masa poate i se face pofta. Nimic! In schimb la fructe si la iaurt casca o gura de-nghite castronul cu totul. Cum sa-l ademenesc? Revin dupa ce mai citesc ce-ati povestit. Pupici multi de la noi si sper ca ati avut un Craciun asa cum vi l-ati dorit. Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010) Nicolas in actiune, Pozici proaspete |
Pune in loc de apa cand le blenduresti laptic ... poate ii place asa ... zic eu
![](pupic.gif)
R_ocsy , mami de
![](copilas.gif)
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/r_ocsy/r_ocsy.jpg)
r_ocsy spune:
Corina : multumesc de cafeluta , intr-o vreme aveam mare nevoie de una reala ca ora noastra de trezire este 6-6:30 ... dar cu timpul m-am obisnuit cu programul si acum de multe ori ma trezesc eu inaintea ei cu 10-15 minute
... si cand te gandesti ca era o vreme cand nu ma puteam trezi la ora 6
.
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corinasmile/corinasmile.jpg)
corinasmile spune:
citat din mesajul lui r_ocsy Corina : multumesc de cafeluta ![]() ![]() ![]() R_ocsy , mami de ![]() "Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina." |
Cu placere
![](icon_smile.gif)
Si noi tot matinale suntem (adica ea, ca eu as mai dormi
![](icon_smile_big.gif)
Demmult tin sa-ti spun ca-mi place mult citatul din semnatura ta
![](floare.gif)
corinasmile spune:
citat din mesajul lui anouk3 o sa incerc sa-i fac un soi de "ia, mama, ce-ti place din farfurie". Adica o sa ii pun legumele ne-blenduite in farfurie si sa vad ce-o 'zice'. |
Bafta multa! Incearca sa le oferi taiate intr-o forma usor de apucat, gen felii mai lungi decat pumnisorul lui, si nu foarte late/groase. Sa-l supraveghezi neaparat tot timpul. (Probabil stii asta deja, da zic si eu, repetarea e mama cunostintelor
![](icon_smile_big.gif)
Am uitat sa va zic ca de cateva zile ma cearta cand il cert. Invatam incet incet sa nu mai bage totul in gura si cum prind ca baga in gura ceva de genul servetele, telecomanda, mobil ii zic "nu!" si-i indepartez manuta de la gura. Spre suprinderea mea.. functioneaza! adica a doua oara nu mai baga mizeriile alea in gura. Dar, cum spuneam, mai nou isi tuguieste buzele si se rasteste la mine in limba lui. E mortal! |
Dar nu e prea devreme pentru asemenea invataturi? Eu am impresia ca la varsta asta bagatul lucrurilor in gurita e inca o metoda de cunoastere a lumii si nu-i interzic deloc. Am grija insa sa nu aiba la indemana lucruri care nu vreau sa ajunga la ea in gura.
Oricum am observat ca duce la gurita mai rar decat la inceput. Acum cand pune mana pe ceva, de multe ori studiaza obiectul, il intoarce pe toate partile.
Mamicile cu puiuti mai mari, voi cum ati procedat?
I-ati dezobisnuit sau lasat in voia lor?
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anouk3/anouk3.jpg)
anouk3 spune:
Multumesc, Rocsy si Corina. O sa va zic cum merge cu legumele.
Cat despre lucruri bagate in gura, stiu ca asa exploreaza ei lumea, ca gurita lor este cea mai sensibila. 99% din chestii nu i le interzic, dar sunt unele lucruri pe care chiar nu vreau sa le bage in gura. De ex. telecomanda sau mobilul. Pe astea le manevram tot timpul si mi se par chiar 'murdare' sa zic asa. Incerc sa nu i le las prin preajma ca sa nu-l apuce poftele. Isi mai apuca de exemplu pantoful cu care l-am lasat pe jos pe afara sa se batzaie. Deci chestii d-astea, ca in rest molfaie tot ce apuca. Dar si la noi parca nu mai arata atata entuziasm la bagat in gura.
O zi buna va doresc!
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune, Pozici proaspete
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
neata
eu l-am lasat pe david (si acelasi tratament are si damian) sa bage in gura orice, exceptand desigur unele lucruri total improprii gustatului, lucruri pe care le-am luat din calea lor (gen detergenti, chimicale, medicamente, etc). a morfolit si telefonul si telecomanda (astea le consider la limita), nu stiu de ce parca au magnet astea doua. pana acum nu s-au imbolnavit din cauza lor.
eu zic ca la varsta asta gura e "cititorul de produse" , ca imediat ce prinde un obiect, il duce la gura. daca e posibil, il las sa guste, sa vada ca nu e de mancare, sa-i simta consistenta, temperatura, textura.
am evitat cat am putut pe "NU", "NU E VOIE!" si alte derivate pe tema asta. am preferat sa-i distrag atentia catre altceva, pana pe la 2 ani jumate-3 ani functioneaza binisor. daca copilul aude mereu NU, va ajunge sa nu mai aiba initiativa, sa isi piarda increderea in sine, etc. s-au scris multe pe tema lui NU, nu-mi permite acum timpul sa dezvolt prea mult.
pupici, n-am prea dormit azinoapte, Damian s-a trezit foarte des, sunt singura cu amandoi si trebuie sa le satisfac toate cerintele. uff, oare cum ar arata un scenariu in care sunt 3 copii??? (ma intreb asta pt ca zilele trecute mi-am facut un test de sarcina si fiind barza a iesit semi-pozitiv dupa vreo 3 ore. initial a fost negativ, apoi s-a pozitivat, am repetat testarea si a ramas negativ. dar mi-a dat ceva emotii ).
Traiesc in Orasul Alandala
![](images/user_woman.png)
marylenac spune:
Buna dimineata si de la noi
Si noi suntem foarte matinali, ora de trezire este 6 - 6.30, dar azi Tudor are o scuza: este ziua lui, implineste 7 lunite si trebuie sa fie gata cu "pregatirile"; asadar va invit la o felie de tort, virtual....
Toate cele bune mamicilor si copilasilor
Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor
(28.05.2010)
![](images/user_woman.png)
Jocurban spune:
Buna dimineata dragele noastre,
Intru pe fuga pentru a va ura, intre sarbatori, sa aveti parte de clipe magice si cat mai linistite alaturi de familiile voastre, sa va bucurati clipa de clipa de minunile voastre si sa ne reauzim in noul an cel putin la fel de fericite cum suntem acum! Ne gandim cu drag la voi si va dorim tot ce e mai bun! Multa sanatate si un An Nou Fericit!
Noi suntem in vacanta acasa, pana dupa sarbatori, am net dar chiar nu am timp sa intru pe forum, familia si prietenii ne-au acaparat cu totul... Si, recunosc, nici eu nu vreau sa pierdem nicio clipa in compania lor...
Va pupam cu drag si va dorim multa sanatate!
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Albumul mazarichilor