Cāt curaj!!!!
Emma(21,5 luni) are un catzelus de plus de care nu-i placea absolut de loc. Desi ea l-a ales din magazin, de cateva saptamani, catelul ii inspira o scarba de nedrescris. Nu putea sa-l atinga sub nici o forma. Abia daca reusea sa-l atinga cu varfurile a doua degete de o ureche ca-l si lasa jos dezgustata. Nu stiu de unde provine acest dispret si nici cand a inceput. Am crezut ca-i culoarea cenusie a cainelui, dar nu, pentru ca are si un soarece cenusiu pe care-l adora. In fine, de cateva saptamani nu se ma joaca cu acest caine.
Cand sunt eu la bucatarie, preparand cate ceva, Emma adora sa ia scaunul si sa se urce pe el, sa fie langa mine si sa participe si ea la activitate: sa bage mainile-n faina, sa verse uleiul, laptele si ce se mai gaseste, sa puna tacamurile la apalat, sa se balaceasca cu mainile-n apa, samd.
Ce lagatura are bucataria cu cainele??? Pai are! Ca sambata, nu prea voiam sa mai stea langa mine in bucatarie, ca facea numai prostii si ma impiedica sa-mi fac treaba. Si din ce-o dadeam afara din bucatarie, din aceea se incapatzana sa ramana. Si atunci, taica-su, a dat-o jos de pe scaun, si pe scaun a pus cainele...
Cand a vazut Emma cainele pe scaun... s-a ingrozit!
A inceput sa-si manifeste dezgustul, sa strige la noi sa dam cainele jos de pe scaun, ba chiar a incercat sa-l ia, asa... cu doua degete, de pe scaun. Noi ne faceam ca n-o bagam in seama. A tot stat Emma si s-a invartit in jurul scaunului, a tot strigat, ne-a tot rugat, iar s-a invartit...si pana la urma........................................................................................................................................................... a tras aer in piept.....................................................................................si a infascat cainele ala nenorocit cu mana!!!!! si l-a dus repede, repede, drept in lada de jucarii si i-a aruncat acolo. A revenit victorioasa, batand din palme si a luat scaunul, s-a urcat pe el si a inceput sa-si bage nasul in treburile mele. Vreau sa zic, ca noi trei adulti (eu, sotul si bunica) am ramas cu gurile cascate la curajul pe care l-a avut Emma. Ma intreb oare cati oameni mari ar fi facut asta?????
De atunci, cainele nu-i mai provoaca scarba (dar nici nu se joaca cu el). Pur si simplu e tolerat!
Pupici,
Mihaela
Raspunsuri
bebetica spune:
Frumosa lectie de viata. Bravo !!!!
Merita pupici !!!
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
GabrielaG spune:
Intradevar curaj!
Important e ca s-a descurcat. Ce-o fi zis in capusorul ei?Credeti voi ca ma pacaliti pe mine? Hmmm!!!
Puici si sa va traiasca printesa,
Gabriela si baietii
Anina_n spune:
Mihaela, ce sa mai spun ! Asa mama, asa fiica !
Nina & Nina-Cristina (1 an si 9 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina