Retete cu usturoi (anti virusi si bacterii)
Pobabil cineva stranuta in prejma dumneavoastra chiar in acest moment. Virozele si gripele sunt in plina desfasurare, si daca nu ati fost inca expusi, cu siguranta veti fi. Cu exceptia spalatului pe maini sau evitarea multimilor, ati putea adauga putina aroma produsele alimentare pentru a va ajuta la mentinerea sistemului imunitar in modul de lupta. www.desprecopii.com/info.asp?id=2658" target="_blank">Iata 5 retete cu usturoi crud care va pot proteja de gripe si raceli. Si mai sunt si foarte gustoase ...
Asteptam retele voastre cu usturoi mult!
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
omibaba spune:
E buna reteta cu vinete si usturoi, doar ca eu nu o complic atat.
Apoi cei mai buni sunt niste catei de usturoi aruncati intr-un mojar si zdrobiti bine alaturi de putina sare, racoriti cu o lungurita de mustar si amestecati cu putin ulei. Devine mujdeiul ca o mica maioneza, dar gustul.... De vreti sa aiba putina culoare atunci puteti pune putina boia sau o pasta de ardei.
De fiecare data e batalie pe mujdeiul acesta.
Ce mai imi place mie e painea prajita si frecata generos cu un catel de usturoi, mancata alaturi de o supa crema, ciorba sau orice pica bine.
Iar pentru a nu va da arsuri la stomac sau deranj la fiara/bila scoateti inima/coltul din fiecare catel de usturoi si abia apoi il preparati cum vreti.
Raza de soare spune:
Am o reteta simpla (si testata), pentru viermisorii intestinali ai copiilor.
Miere de orice fel + catei de usturoi zdrobiti, se amesteca bine si se mananca dimineata si seara. Se pregateste pe loc, atat cat se inghite de cateva ori.
cosminiq spune:
Citat: |
citat din mesajul lui omibaba E buna reteta cu vinete si usturoi, doar ca eu nu o complic atat. Apoi cei mai buni sunt niste catei de usturoi aruncati intr-un mojar si zdrobiti bine alaturi de putina sare, racoriti cu o lungurita de mustar si amestecati cu putin ulei. Devine mujdeiul ca o mica maioneza, dar gustul.... De vreti sa aiba putina culoare atunci puteti pune putina boia sau o pasta de ardei. De fiecare data e batalie pe mujdeiul acesta. Ce mai imi place mie e painea prajita si frecata generos cu un catel de usturoi, mancata alaturi de o supa crema, ciorba sau orice pica bine. Iar pentru a nu va da arsuri la stomac sau deranj la fiara/bila scoateti inima/coltul din fiecare catel de usturoi si abia apoi il preparati cum vreti. |
Multumesc frumos pentru sfat!
Eu chiar nu stiam faza asta cu'' scoateti inima/coltul din fiecare catel de usturoi''....mai ales ca am probleme cu fierea si ficatul.
Pentru ca nu ma pot abtine sa nu pap in fiecare zi usturoi ,ceapa...cateodata ma vad obligata sa iau pastile ca sa calmez durerea.
Am sa incerc sa fac asa cum zici tu!
Usturoiul il mai prepar cu iaurt pentru-ca mai taie din iuteala(mai ales daca e din ala turcesc!!)
Aproape la orice fel de mancare eu folosesc usturoi, chiar si la ciorba pun cate un catel de usturoi taiat in 3,4.
Usturoiul este cel mai bun medicament !!!
Copilul meu are 6 ani si foarte des imi cere usturoi, ii place!
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
Dorsilia spune:
-paine la toaster frecata cu catel de usturoi
-aripioare la cuptor imbibate in mujdei
-salata de ardei capia copt cu mujdei
-peste copt/prajit cu mujdei
-sos de usturoi cu cartofi natur
-ficatei de pui cu sos de usturoi
-carne rasol de porc/vita cu sos de usturoi
-ceapa verde in salata de rosii
-ceapa verde pe sandwich
Dbunny spune:
Noi devoram spanacul cu lapte si usturoi.
In supa aruncam de obicei 3-4 usturoi taiati lingitudinal. Apoi ii pescuim si-i aruncam.
In orezul basmati tai si-acolo un catel mic mic...se pierde pe-acolo.
mujdei de usturoi aplicam pe: carne, peste, cartofi prajiti...
mai taiam felioare de usturoi pe salata de rosii cu ulei de masline.
maioneza de usturoi mai sus prezentata o servim cu cartofi copti
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Lexie_88 spune:
Eu folosesc usturoiul in aproape orice fel de mancare. De la cartofi scazuti, in care calesc foarte putin, si pana la spanac cu usturoi si smantana, supa de salata, sosul pentru spaghete cu carne. De obicei, il pun in cantitati reduse, si de abia se simte ca si gust, in mancare.
Vreau sa ajung si eu
Danii spune:
Am si eu o recomandare: nu este o mancare propriu zisa dar este ceva care merge foarte bine cu orice friptura : mujdei de usturoi cu smantana .
Cum se prepara : Se curata o jumatate de catel de usturoi dupa care se piseaza si se pune intr-un bol. Usturoiul pisat impreuna cu 1/2 lingurita de sare si o lingura de ulei se freaca bine cu o lingura de lemn. In compozitia rezultata se adauga 75 gr. smantana si se amesteca. E o nebunie !
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danii Se curata o jumatate de catel de usturoi dupa care se piseaza si se pune intr-un bol. |
poate o jumatate de capatana? jumatate de catel mi se pare infinit de putin...
sheherezada spune:
pastai scazute cu usturoi,spaghete cu usturoi,conopida cu maioneza si usturoi,conopida scazuta cu usturoi,diferite ciorbe,sos de iaurt cu castraveti si usturoi etc.
Poze
abbi spune:
noua ne place fasolea batuta, cu usturoi.o prepar asa:
a. fierb fasolea in 5 ape, simpla fara sare
b. in alta cratita, pun:
- 2 cepe cu apa si ulei, le inabusesc, apoi adaug
- 4-5 ardei capia copti si taiati marunt, pe care ii calesc impreuna cu ceapa
- 1 capatana de usturoi pisat
- bulion sau suc de rosii facut in casa(sa nu fie prea apos)
- la sfarsit pun sare, piper, cimbru si un praf de boia dulce, apoi le dau prin mixer adaugand ulei. Iese un amestec roscat, super gustos!
c. bat fasolea cu mixerul si apoi incorporez in ea amestecul rosu(ceapa cu ardeii capia etc)
la fel prepar si LINTEA, doar ca nu o fierb atat:)))))
pofta buna!