Zmeurici de iulie-august 2009 (7)
Raspunsuri - Pagina 16
Corinna1982 spune:
Lucialu, nu trebuie sa te simti vinovata, iar daca o faci nu esti decat o mama buna careia ii pasa de copilul ei. Iar dr care a vazut-o...no comment, sa se uite si ea la GA, poate mai invata niste chestii legate de comunicare si empatie, ca vad ca si de medicina e super plictisita. Nu stiu cum sa te incurajez, Alina ti-a zis foarte bine. Mult curaj si
pupei.
Giova spune:

am pus si eu toate pozele de la sarbatori. Poftiti va rog, la vizionat:
http://www.dropshots.com/sarbatori2010#
revin imediat....
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
lucialu spune:
Corina iti multumesc mult!
Raul oricum e facut, acum ramane de dres busuioaca, sa speram ca avem sanse. Incerc sa nu ma mai gandesc, ca oricum pana luni nu putem face nimic. Frica cea mare si de la care vreau sa bag capul in nisip, e ca totul a evoluat ft ft repede, cateva zile 2-3, iar celalalt incisiv a luat-o pe urmele primului rupt, asa arata.![]()
ah ma mai luase si cu sa nu-i mai dau ceai indulcit( pai nu-i dau dna!i-am dat cu sila cand o avut diaree, ca nu vrea ceai), atunci laptele, pai nu bea lapte decat de la mine, pai laptele meu nu-i bun, pai suzica indulcita- nu, ca nu vrea, pai suculete ...
Giova, mai fata, vrei sa ma bagi in depresii?
arati bestial! ft frumos tot, mai ales feciorii, iar Edilinul e bun de tzucat apasat pe falcute
. Unde iti faci frezile? Tare bine te prinde! Eu nu am coafeza care sa ma multumeasca deplin(am ramas fara de multi ani), efectiv am un ghinion la cate am fost si de fiecare data ceva nu mi-a placut, a.i sunt mai mereu laiata
)
Wow Sara! Curaj tie ca domnisoara ta nu duce lipsa!
A mea e inraita dupa tzitza, au o dragoste ft speciala
, mie imi place sa ii dau cand efectiv sunt relaxata(fara treburi lasate on hold)sau dc nu ma musca, in rest e datorie sfanta
...si tot mi-e groaza de intzarcare, mi-e si frica sa ma gandesc de zici ca cine stie ce bau-bau ma asteapta la cotitura![]()
Giova spune:
am revenit...
Lucialu of te cred cat esti de necajita, dar nu e vina ta, nu te mai gandi. sunt curioasa ce-ti zice stomatologul luni, si doamne ajuta sa fie bine.
si eu m-am necajit ca Marco are maselute cariate...si l-am spalat pe dinti de 3x/zi, nu a mancat dulciuri multe, nu a baut cu bibe noaptea, si uite....cica baietii mostenesc dantura mamelor, asa ca mi-e groaza de mor....eu am dantura asa de proapsta...l-am mostenit pe tata
. ma rog, ca macar unul din ei, daca nu amandoi sa semene pe sot.
Coafeza...e vestita Dani din Timisoara.
Alina nu am primit PM.
Monitza
mami de 2 copilasi! sa fii sanatoasa si sa te bucuri toata viata de copii. ce mai faceti voi?
Sara_amira mai ce fetitza constincioasa ai, nu-mi vine sa cred cum a renuntat ea la tzitzi
.
Dienutza bine ca v-ati simtit minunat la Madrid si ati petrecut langa cei dragi.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
pogos spune:
Buna fete si La multi ani!
Am intrat sa-ti spun lucialu ca noua medicul stomatolog ne-a recomandat la ambii compii Nenedent. Anei i-am bagat pasta de dinti cu fluor dupa 2 ani si acum ne-a recomandat Lacalut pt copii. Sotul este cam obsedat cu dantura (este tehnician dentar) si a intrebat mai multi medici care au avut cam aceleasi recomandari. Deci nu cred ca este de la pasta de dinti care nu are fluor.
Noi suntem bine, mai putin eu. Ma doare spatele si parca treaba nu se termina. Tudor inca suge la greu, mai ales noaptea si stau mai mult pe o parte, ceea ce ma intepeneste si mai rau de spate.
Am vazut poze cu copii si parinti frumosi. Sa traiti sa infloriti!
O sa pun si eu poze de la petrecerea din Ajun, pentru Mos Craciun si de la Revelion, dupa ce o sa le descarc ![]()
Va pup!
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006) si de
Tudor Petru (22.07.2009)
"Fara familie, omul pe pamant e ca o frunza care tremura in vant..."
bely spune:
giova super pozele, ce mai?! sunteti o famile frumoasa si fericita
. Eu n-am gasit un homeopat aici, am cautat belladonna pe net si nu-mi apare sa aibe pe aici asa ceva, mai este ceva medicament homeopat bun pt otita? am vazut aici oscillo.. si nux vomica dar cred ca nici una din astea nu-s pt infectii.. nu prea cunosc homeopatia,dar sunt deacord cu naturiste de cat altceva..
lucialu mami fii tare pt puica ta, nu te invinovati pt ca sunt sigura ca nu e vina ta! si daca te ajuta cu ceva nici aici stomatologii nu se ating de copii sub 3 ani
, cand a cazut pitica mea de am fugit la urgenta cu ea au examinat-o sa vada daca e totul ok si de acolo ne-au trimis la stomatologie pt ca practic cazatura nu a fost deloc mare doar si-a spart dintucii dar nici macar i zgarietura n-a avut s-au sa-i fi curs sange.. normal ca a inceput sa planga cand am intrat in cabinet, era loc necunoscut si totusi speriata de la cazatura, i-am explicat ce s-a intamplat si ne-a prescris un atibiotic pt a preveni infectarea gingii in caz ca a fost afectat de la radacina si dupa 7 zile sa revenim la control
.. stii cum am stat astea 7 zile? de nici la dusmani nu doresc! dupa o sapt. ne-am prezentat la control, ca sa-mi spuna sa continu sa fiu atenta la gingie, si in caz ca apare ceva sa ma prezint la cabinet
pai cum asa? si linistea mea unde e? pai n-am ce face, ca ea nu sta sa-i fac control sau un examen sa vedem cu e radacina.. dar un rai x se paote face,nu? pai da, noh atunci macar asta sa-l fac.. si uite asa abia mi-a dat trimitere sa fac rai x, nu se poate vedea 100% dar tot 90% stiu daca nu e fracturata gingia,maxilar.. ecografia faciala a iesit bine, n-a cauzat fracturi, intre timp si pitica s-a obisnuit si a inceput sa ma lase sa vad ce si cum are in gurita, si abia la 2 sapt. am observat ca de fapt s-a rupt de la gingie in jos, si nu din radacina, mai nasol a fost ca n-a gasit bucatica rupta sa-mi putut da seama. ma rog, am scris asta ca sa te incurajez sa vezi ca nici peste hotare nu fac mai multe..cica doar cand pot coopera si stau cumninti si intele, altfel doar prin anestezie generala ar putea face, dar doamne fereste sa ajungem pana acolo. Eu si acuma doar cu periuta si fara pasta o spal, de fapt nu ma lasa pe mine, doar ea ce-o mozoleste in gurita.
lucialu spune:
Pogos multam frumos!
Ii citesc si lui al meu deseara, ca m-a intrebat si el care e treaba cu fluorul si nu am mai tinut minte de ce am fost ft ferma cand am ales nenedent. ![]()
Bely
, pai asta m-a secat: cum poti sa spui senina ca are dinti frumosi si mama cu pitici pe creier, din moment ce dintele s-a rupt nu dintr-un accident, ci pt ca era bolnav. Imi imaginez prin ce ai trecut. ti-am zis ca am obsesie cu dintii. Clar trebuie supraveghete fetele noastre. Pacat ca nu ai gasit dintele, citisem ca in caz de rupere prin accident se mai poate lipi, dc il recuperezi si ajungi ft repede la stomatolog si pastrat intr-un tifon steril sau lichid de lentile de contact. Asa am citit, acum nu sh, poate Alina ne dumireste dc e mit sau pe bune, ca mie si e de asta imi parea rau, ca s-a rupt neaccidental
Alina, Pogos, dc stiti ceva spuneti, macar sa stim pe viitor toate dc se mai poate face ceva.
Giova ti-am trimis eu PM.![]()
Alina spune:
Ziua buna,fetele!
Nu am putut sa dorm,am fost ieri la Ikea si am baut cafea tirziu.Si asa mi se intimpla cind beau cafea tirziu si sunt stressata,am adormit dupa 3 cred.
Lucia,daca ea traumatism,trebuia sa fie unul puternic sa se rupa dintele.Dar nu e la voi asa ceva din moment ce zici ca dinisorii au iesit patati si e si la cel de-al doilea aceeasi problema.Si daca era carie,vedeai inceputul mai ales daca o cureti pe dinti zilnic,vezi ce e acolo,deci ai fi vazut demult.
Despre sigilare,da e f buna si f eficienta.Eu i-am sigilat fetei si molarii de lapte pe la 3 ani si ceva,cind a fost suficient de cooperanta sa stea,nu doare oricum absolut nimic.
Acum de asta zic,trebuie sa primesti un diagnostic,sa vezi ce e de facut.La distrofii,dintii trebuiesc protejati altfel,nu ajuta sigilarea.
Ma gindeam ca la dr de ieri,trebuia sa-i zici ca pediatra banuie o distrofie,trebuia sa-i deschizi ei capul daca nu stie sau a uitat ce a invatat.
Giova,nu ti-am trimis inca pm,o fac imediat.Da,tu trebuia sa-i sigilezi molarii de lapte lui Marco.Acum ai grija de ei cum se mai poate si sigilezi imediat maselutele definitive care ies indata,la 6 ani.
Da,dintii de lapte se schimba insa extractia lor prematura implica o serie de alte probleme mai grave sau mai putin grave de aceea tb pastrati cit mai mult.
Mai vin,nu stiu ce are laptopul,merge rau.
Zi buna sa aveti!
lucialu spune:
Alina, naspa cu somnul. Pai a vorbit pediatra direct cu ea si tuta radea de noi ca ce ne-am ambalat, ca din ce i-a spus pediatra ea credea ca e mult mai grav.
Luni merg cu fata la dr de care mi-ai zis, marti mergem la pediatra si ii zic de colega, pediatra a fost toata un suflet, a intuit si ea din ce i-am spus la tel, aseara era omor la ea, asa ca nu a vazut fata.
Stomatoloaga s=a uitat la fata ca am insistat eu, dar dinainte sa o caute o zis ca fata e bine, ce am vazut eu, nici macar nu s-a uitat in lumina sa vada bine, ce sa mai zic?
Dc nu ii perii si te duci la 3 ani cu ei, iti reproseaza ca de ce nu i-ai periat, dc nu te duci cand apare problema , iti spune ca de ce nu ai fost din timp, ei te duci si ii speli, si tot degeaba ca nu s-ating ca-s prea mici
, ce pana mea sa mai zic?
Asa mi-s de satula, ca la fel am patit pe vremuri la ginecolog, m-am dus ca nah!sa imi faca instructajul dinainte sa ma apuc de prostii
, si am ramas tot la nivel de cunoastere din filme si reviste, mi-au dat pliante si a trebuit sa ma descurc. Noroc ca am avut un sg partener, musiu sotul
, ca cine stie cu ce naiba de belele ma mai trezeam
theea spune:
Giova multumim frumos de detalii din pacate am decis sa il ascult pe doctor si am bagat-o pe antibiotic.Avea urechea rosie si gatutul inflamat si la ea alta e situatia si mi-a fost frica de alte complicatii.
Lucialu lasa sentimentul de vinovatie ca nu duce la nimic bun iti zic din proprie experienta.Nu aveai ce sa faci daca era sa se intample se intampla oricum
Alessia tot cu pasta fara fluor se spala ca pe mine nu ma lasa sa o spal 
Bely off si voi cu urechiusele
fata bolnavioara sa isi revina repede
Sara amira si eu am intarcat fata inainte de revelion.Mi-a fost mie mai greu sa renunt decat ei.M-am dat intr-o seara cu o crema care mirosea urat si i-am zis ca e caca tzitzi si nu i-a mai trebuit cand a mirosit.Eu o intrebam daca vrea tzitzi si ea dadea din cap ca nu ,tare dulce a fost si mie mi se rupea inima.
La noi mos craciun anul asta a venit cu cel mai frumos cadou .In dimineata de craciun mi-am facut un test de sarcina si am aflat ca o sa mai avem un bebe.
Nu a fost programat dar e mult dorit si speram ca totul sa fie bine.Mi-am calculat pe internet si ar trebui sa nasc pe 30.08.2011 exact de ziua Alessiei
Ma duc la somnic cat doarme terorista mica pupici
6+ si
de Alessia(30.09.09)