Mai este vreo sansa???

Mai este vreo sansa??? | Autor: Ralukutzza

Link direct la acest mesaj

Cumnata mea a nascut pe 14 ianuarie 2009.In ianuarie 2011 trebuia sa se intoarca la servici insa a fost chemata saptamana trecuta de cei de la firma sa o forteze sa isi dea demisia, ca ei desfiinteaza postul (dar hartie ca desfiinteaza postul nu au vrut sa ii dea pentru ca ii putea da in judecata) , ca nu mai au nevoie de ea pentru ca nu le convin proaspetele mamcici pentru ca sunt mai mult axate pe copil decat sa munceasca, au amenintat-o sa daca nu isi da demisia nu o vor primi la servici, nu ii vor da cartela de acces in cladire si nu va putea intra si vor pune paznicii sa o goneasca si asa tot o sa o dea afara pentru absente nemotivate.Ea este mai blanda asa si chiar s-a speriat, pana la urma au spus a ii dau 3 salarii compensatorii daca semneaza incheierea contractului cu acordul partilor.Evident ca pana la urma a semnat dar banii nu i-au mai dat dupa aceea si i-au spus ca au facut-o doar ca sa o convinga sa semneze
Insa ar mai fi ceva, ea a semnat acordul cu data de 14 ianuarie 2011, in cazul acesta ar putea sa se duca acum la ITM sau in instanta si sa reclame situatia, ca practic acordul nu a intrat inca in vigoare.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cata rautate ! de fapt vor sa scape de ea, probabil deja au pe altcineva pregatit sa-i ia jobul incepand cu 14 ianuarie 2011.

cumnata ta ar trebui sa mearga la ITM si sa depuna reclamatie in legatura cu aceasta situatie, cu atat mai mult cu cat actul pe care l-a semnat ea nu a intrat inca in vigoare; deocamdata inca este salariata firmei, cu contractul de munca suspendat pe perioada CIC-ului.
din cate stiam firmele sunt obligate sa le primeasca pe mamici inapoi dupa terminarea CIC-ului (daca nu s-au desfiintat intre timp/dat faliment) si nu le pot concedia sau desfiinta postul timp de 6 luni de la data reluarii activitatii.
chiar daca in final nu va mai fi salariata acestei firme, macar o sa reuseasca sa-si faca dreptate...sper...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Actul (acordul partilor de incetare a contractului de munca) ESTE in vigoare de la data semnarii, doar ca va produce efecte de la data stipulata acolo.
Daca salariile compensatorii au fost o promisiune in vorbe - asta este, nu mai are ce face.
Daca acordarea acestor salarii a fost stipulata in acord sau sub o alta forma scrisa - atunci isi va putea recupera banii in termen de 3 ani (daca nu vor de buna voie - ITM, instanta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mediajust, cred ca din descrierea faptelor lipseste elementul-cheie : daca pe hartia semnata de cumnata Ralucai este trecuta data in care a fost scrisa efectiv cererea sau a fost antedatata cu 14 ianuarie 2011. in plus, nu stim daca acel document a primit numar de inregistrare "oficial" in registrul de corespondenta al firmei.

pentru ca, daca este scrisa negru pe alb doar data de 14.01.2011 si nu are nici nr. de inregistrare, nu stiu daca documentul mai are vreo valoare, ba chiar cumnata ar putea sa forteze nota si sa spuna la ITM ca a fost obligata sa scrie cererea si s-au facut presiuni/amenintari asupra ei. chiar daca nu are martori sau nu are nimeni din firma curajul sa-i sustina spusele, poate are un dram de noroc si i se va face cumva dreptate...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

La ce dorinta au sa se scape de ea, in mod cert au inregistrat acordul.
El isi va produce efectele incepand cu data X, dar fiinteaza si exista din momentul semnarii.
(Este ca in cazul demisiei - ti-o depui azi, "incepand cu data de..."). Asta nu inseamna ca te poti razgandi in acest interval fara acceptul angajatorului, numai pentru ca inca n-ai ajuns la data de ... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Acordul de incetare era semnat cu data de 27 producand efecte tot din data de 27.Ea nu a pus data semnarii adica 15 decembrie ci tot data de 27, deci practic nu exista inca....si da au fost suficient de prosti incat sa nu o inregistreze pentru ieri cumnata mea i-a rugat sa ii trimita doc prin fax si ei au trimis doar cu stampila si semnatura fara numar de inregistrare.
a mers astazi la un avocat si acesta a sfatuit-o sa depuna o noua cerere de revenire la serviciu cu data de maine.A facut-o si s-a dus la servici dar au refuzat sa ii dea numar de inregistrare si i-au spus sa se intalneasca maine sa mai discute poate ajung la un consens.Acu sa vedem maine.
multumesc de sfaturi fff mult si va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Daca n-o primeste, s-o trimita rapid cu curier/recomandat - in orice mod in care ar ajunge pana pe 26.
Oricum - amestecata toata povestea - cum naiba sa semnezi azi ceva si s-o datezi peste doua saptamani????

Mergi la inceput