Timpane perforate!?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Liliana, si eu am invatat despre Gentamicina cand am facut farmacologie, in anul 3. Ni s-a tot repetat ca este oto si nefrotoxica, dar cand am avut otita cu timpanul perforat am folosit picaturi cu Gentamicina. M-a atentionat dr mea ca trebuie sa imi pun un nr minim de picaturi si sa nu depasesc limita maxima si nr. de zile. Au fost singurele care mi-au luat durerea cu mana si de atunci doar pe astea le folosesc cand am probleme.
Asa ca nu trebuie sa te impacientezi

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

. Chiar ma pregateam sa-ti spun ca tocmai am citit ca nu se recomanda folosirea gentamicinei cand etimpanul nu este integru, iar doctorul mi-a zis ca nu ar fi afectat. Ma gandesc ca a facut raportul beneficiu-risc si ca a considerat ca la starea mea critica in care eram gentamicina ar fi fost singura care m-ar fi pus pe picioare .Desi m-a facut bine, totusi am avut aproape toate reactiile adverse la gentamicina: greata , ameteli, oboseala , somnolenta, abia aseara mi-am dat seama ca sunt de la gentamicina. asta in primele doua zile de tratament Eu fac o fiola de 2ml la 8 ore.Ore sunt suficiente aceste 6 zile de tratament ? Tu ce parere ai ? Oare ar trebui sa opresc tratamentul? Multumesc mult ca ai intervenit , cand am postat prima data mi-am dorit f mult sa vezi mesajul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_ella2005 spune:

Eu am patit-o in toiul verii. A inceput sa ma doara putin urechea dreapta, a doua zi s-a accentuat, iar cand am vrut sa vorbesc mi s-a infundat si nu mai auzeam nimic si senzatia ca imi umbla cineva cu un ac prin ureche. Am fost la spital la urgente. Doctorita de garda mi-a controlat mai intai urechea stanga la care nu aveam nimic. La urechea dreapta mi-au facut aspiratie ( o durere insuportabila de ma gandeam ca era mai bine daca ma legau de maini si de picioare in timpul procedurii).
Doctorita mi-a prescris augumentin, nurofen si picaturi. Durerile au fost graznice, accentuate in timpul noptii, insotite de scurgeri galben verzui si nurofenul nu avea nici un efect. Am luat aulin pliculete si a mai cedat.
La trei zile de antibiotic mi s-a infundat si urechea stanga si am mers din nou la urgente. Mi-au aspirat ambele urechi, mi-au spus ca dreapta e pe vindecate si mi s-a recomandat injectii cu cefort la 12 ore. Oricum durerile au fost groaznice, ambele urechi curgeau, auzul slab de tot, imi venea sa ma scarpin in urechi tot timpul,senzatia ca stau sub un stalp de tensiune, nopti de cosmar.
La o saptamana dupa antibiotic mi-am facut antibiograma deoarece urechea stanga era tot afectata si nici dreapta nu o simteam cum trebuie. Rezultatul a fost pseudomona aeruginoasa, un microb specific spitalelor si foarte rezistent. Din 12 antibiotice era sensibil numai la 4, augumeninul il luasem deja, cefort la fel, mai era gentamicina si inca unul, spre rusinea mea nu mai retin acum.
Am mers la orl la sf Spiridon la Iasi si aveam conductul auditiv inflamat la ambele urechi. Alta tura de antibiotic soldata cu o alergie de toata frumusetea. A urmat alt tratament, de data asta pentru alergie. M-am plictisit de atatea medicamente, si acum am senzatia ca uneori nu aud bine, urmeaza sa o iau de la capat.
Si cred ca microbul l-am luat numai de la instrumentarul din spital ca nu aveam de unde din alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

M_ella, imi pare tare rau. Stiu ce inseamna si ce durere insuportabila a trebuit sa induri! Din fericire , in cazul meu lucrurile par ca se rezolva.Am fost azi la control , mi-a zis ca timpanele arata f bine, sunt aproape vindecate, in seara asta la 10 am ultimul tratament. Mi-a mai spus ca trebuie sa am rabdare , auzul imi va reveni la normal abia in doua-trei sapt si senzatia de timpan infundat cam tot atunci va dispare.A mai spus ca dupa o sapt sa revin la control si daca va fi cazul imi va face infiltratii. M-a cam speriat acest lucru . Ce inseamna acest lucru in cazul otitei? Injectie in ureche??? Sper din tot sufletul sa nu mai fie cazul de nimic.Eu acum aud mai prost, ca un exemplu, daca inainte auzeam la tv cu volumul la 2 acum aud la fel la 3 chiar 4.

Mergi la inceput