Baigli cu drojdie sau cu praf de copt
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina.n Multumesc Daria, inteleg ca si macul trebuie macinat. mami de Naty (10.04.2009) si cuAlex 32+ |
ne-a-pa-rat
edit sa zic metodele de macinare: cel in aparatul special de pe vremea lu`bunica, merge greu ca naiba, dar iese bun rau; in rasnita de cafea - aici se pune prima data o lingura de zahar, 3-4 linguri de mac; in blender tot mac+zahar - asa mi-am prajit eu blenderul intr-un an, ca am macinat 1 kg de mac deci atentie !
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
alina.n spune:
cred ca a iestit tare bun, o sa fac si eu cred ca sapt viitoare tre sa cumpar cele necesare
mami de Naty (10.04.2009) si cuAlex 32+
szivarvany spune:
Nu`s frumosi, da`s buni rrrau :
baigli-editia 2010
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
sdcristian spune:
eu fac asa
Ingrediente: 1kg faina, 1 unt, 2 cutii smantana (un pahar mare de 400 grame), 3 oua (2 intregi + un galbenus), 200 gr zahar, un pache#539;el de drojdie.
Jumatate de drojdie se pune cu 2-3 linguri de lapte indulcit in cana sa se moaie, restul de drojdie se presara peste faina. Se framanta totul, se lasa la dospit (la cald pana creste la volum aproape dublu), se imparte īn 6 si se umplu cu mac si se coc.
Cine are tava de aragaz si nu de cozonac poate une mai multi īn aceeasi tava, cu foaie de copt intre ei, ca s#259; nu se lase pe parti, sa creasca īn inaltime.
La cuptor electric eu īncalzesc cuptorul la 180 de grade, si folosesc coacerea pe 2 nivele, cam la 150 de grade.
ies 6 bucati, pun 1 kg de mac
mama de Carol (29.12.2008) si 10+