Identitate pierduta..
Raspunsuri - Pagina 2
Ilinca_M. spune:
Ei, lady, asta-i buna, doar nu crezi ca asta mi-e "meseria", sa stau sa vanez pe forum si sa-mi fac norma de "aciditate":))
Eu am vazut clar ca pentru tine e ceva ce te face sa suferi, sau ma rog, sa fii in dilema, sa nu stii pe ce cale s-o apuci. Din punctul meu de vedere, cel mai potrivit pentru tine e sa te intorci la religia ta "de baza".
Si pot sa-ti dau si exemplul personal: maica-mea ortodoxa, taica-meu catolic, eu catolica. Niciodata nu mi s-a parut ciudat ca mama e de alta religie! Cred ca mi se parea firesc ca eu sa fiu ca tata, din moment ce cu el seman:)))
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
My_Lady0091 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crinuta La mine drumul a fost cam invers, dar nu are leg cu sotul ci cu optiunea mea. Doar la catolici ( romano catolici) ma simt acasa, in r est la ortodocsi ma simt straina, nu m-am regasit niciodata. Ma rog, ideea este ca tu ai ales sa schimbi religia nefiind convinsa de asta, lucru gresit din start. Ma mir ca ai trecut asa, pur si simplu, pt ca de regula trecerea dureaza si esti intrebat de motivele pt care ai ales asta. Nu promiti lui Dumnezeu ceva ce nu poti face, nici chiar in disperare de cauza. Crinuta si minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen |
la mine a durat o zi, pe 25 am spus preotului si pe 26 am fost trecuta.
ideea era ca cel care mi-a botezat fata e cel care ne- cununat si care mi-a oficiat slujba de trecere la catolicism..un preot tanar, iesit de doi ani din seminar..care s-a incapatanat pe parcursul sedintelor pe pare le faceam inainte de casatorie(caci asa e la catolici..te intreaba din Catehism) ma tot stresa ideologic sa fac acest pas..iar eu nu m-am lasat convinsa...
nu pot zice ca nu am vrut sa trec in acesta religie, nici ca nu am avut motive...am vrut iar motivele mele imi pareau suficiente.
ideea e ca nu am facut-o pentru sufletul meu..ci pentru familie, pentru fiica, pentru sotz, dar nu pentru mine...aici am gresit.unee lucruri se fac pentru altii, dar unele doar pentru tine..eu am luat decizia intr-un moment de disperare si de ratacire..dar nu imi pare rau.
as vrea sa ma pot integra printre ei..dar sufletul parca ma duce tot la ortodocsi..oare pentru ca m-am obisnuit..cu ritul acesta?
deci, eu nu am o problema cu religia...Dumnezeu e numai unul...iar religiile sunt doar o forma de comuncare, ca si limbajul...daca noi vorbim romaeste, altii engleza,altii franceza si altii germana, nu inseamna ca Dumnezeu nu ne intelege
.parerea mea.deci problema mea e cu mine..cu ce rezonez eu ca suflet...cu identitatea mea religioasa
Blackmoon Lady&lipishtocul

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Ei, lady, asta-i buna, doar nu crezi ca asta mi-e "meseria", sa stau sa vanez pe forum si sa-mi fac norma de "aciditate":)) Eu am vazut clar ca pentru tine e ceva ce te face sa suferi, sau ma rog, sa fii in dilema, sa nu stii pe ce cale s-o apuci. Din punctul meu de vedere, cel mai potrivit pentru tine e sa te intorci la religia ta "de baza". Si pot sa-ti dau si exemplul personal: maica-mea ortodoxa, taica-meu catolic, eu catolica. Niciodata nu mi s-a parut ciudat ca mama e de alta religie! Cred ca mi se parea firesc ca eu sa fiu ca tata, din moment ce cu el seman:))) mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 18 luni 19 luni Manole forever |
Doamne..nuuuuu..nu asta am vrut sa spun, ca vanezi pe forum..vezi de asta am mentionat ca eu una zic sialta reieseeu am fost invatata, de mine insumi, ca ma si autoeduc cateodata

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Cristina_C spune:
Si eu sunt ortodoxa iar copilul meu catolic. Nu este absolut nici o problema nici pentru noi si nici pentru ceilalti.
ellej spune:
Prietena mea romanca (ortodoxa) s-a cununat religios in 2004 fara nicio problema cu sotul ei catolic, intr-o biserica ortodoxa si nici unul n-a trecut la credinta celuilalt. Nu vad de ce tie ti s-a refuzat asta, probabil fiecare preot procedeaza dupa cum crede de cuviinta.
Eu nu vad cum ti-ai schimbat religia, intrucat si ortodocsii si catolicii sunt crestini; doar ai schimbat o dogma cu alta.
Din pacate nu ma pot pronunta asupra problemei tale legate de indentitate pentru ca din punctul meu de vedere de nepracticanta n-as avea nicio problema sa frecventez biserica ortodoxa iar sotul pe cea catolica si nu cred ca asta poate afecta in vreun fel copilul. Dar inteleg ca pe tine te afecteaza si poate fetele practicante te pot ajuta mai bine.
Cristina_C spune:
Sa scriu si sfatul. Una din doua: ori redevii ortodoxa, ori incerci sa te apropii de religia catolica. Nu sta nimeni sa-ti judece orientarea religioasa si daca vorbesc unii, treaba lor. Daca alegi prima varianta, va trebui totusi sa ai de-a face si cu biserica catolica, sa mai mergi acolo, sa tii sarbatorile pentru restul familiei tale, copil si sot. Numai de rugat mergi sa te rogi dincolo, unde te regasesti spiritual.
blackgirl0 spune:
Si eu zic ca ai o falsa problema.
Dar cum unii nu au probleme, si le creeaza...
Mama este catolica, tata ortodox. Cununia religioasa au facut-o in ambele religii, sora mea a fost botezata ortodox, eu catolica. Fara nicio problema din partea nimanuia! ![]()
Sotul este ortodox, cununia religioasa am facut-o la ortodocsi. Nimeni nu a renuntat la nicio religie. Copilul este botezat ortodox. Ghici ce? Dorm linistita noaptea, fara framantari. Frecventez ambele biserici, tin posturile si de la ortodocsi, si de la catolici, sarbatorim de 2 ori Sarbatorile Pascale. Copilul este cel mai fericit! ![]()
Hai du-te si te pregateste cum se cuvine de Nasterea Mantuitorului! Din fericire, se tine in aceeasi zi la ambele religii!
My_Lady0091 spune:
| citat din mesajul lui blackgirl0 Si eu zic ca ai o falsa problema. Dar cum unii nu au probleme, si le creeaza...Hai du-te si te pregateste cum se cuvine de Nasterea Mantuitorului! Din fericire, se tine in aceeasi zi la ambele religii! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
una e sa discuti despre alegerea mea, problema sau non problema mea si alta e sa afirmi ca "unii daca nu au probleme si le creeaza".e de prost gust,ca sa nu spun altceva!
iar ultima fraza "hai du-te si"...suna a "hai mars de aici..." plus nota de ironie si cireasa de pe tort"se tine in aceeasi zi..din fericire"...
acum tu ai postat aici ca sa ce?
Craciun fericit si tie!

Cristina_C spune:
E clar ca are o problema daca a postat aici.
Dar e o problema care se poate rezolva
.
Rufus spune:
Nu-i gresit sa-ti spui pasul...ai o problema, indiferent cat li se pare unora sau altora de serioasa.
Te-as linisti...dar nu stiu daca pot. Ti-as spune ca este vorba tot de o religie crestina, unde Dumnezeu, Isus si Maica Sfanta sunt la fel de prezenti si importanti.
Dar, uite ce as face eu: m-as duce la un preot ortodox, pe care l-as simti ca-i destupat la minte, si i-as spune exact ce ne-ai spus tu noua. Eu asa as face, am si la ce preot sa ma duc. De altfel, ma duc la el cu orice problema care ma framanta, ca la un sfatuitor.
Ei bine, l-as intreba: parinte, l-am pierdit pe Dumnezeu> Ca eu asa simt...
Un preot ortodox va propovadui, intotdeauna, religia ortodoxa...dar nu va huli alt religie, in scop...comercial. Vei afla cu siguranta daca vei arde in iad, sau il vei gasi, asa cum spui, pe Dumnezeu, oriunde vei deschide usa.
Dar, eu ti-o spun: daca nu vei gasi, altfel, linistea, fa ce simti ca trebuie sa faci. Tihna sufletului este de neinlocuit.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

minunea ei